26 / 04 / 2024

sözleşmelerde tl şartı

sözleşmelerde tl şartı

Sözleşmeleri TL'ye çevirme esaslarına yönelik tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlandı.  Artık kira, satış, danışmanlık vb sözleşmeler TL ile yapılacak.  İşte TL ile sözleşme dönemi detayları... 

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

Kira sözleşmelerinin temmuzda eskiye döneceğini söyleyen Ebru Polat artışlara tepki gösterdi! Çok fazla bu...

Kiralarda yüzde 25 sınırının Temmuzda kaldırılacağı söyleniyor. Henüz resmi bir açıklama gelmese de vatandaşlar merakla araştırıyor. Bunlardan biri de ünlü şarkıcı Ebru Polat oldu. Polat temmuz itibariyle kira sözleşmelerinin eskisi gibi tüfe ile yapılacağını söyleyerek artışlara tepki gösterdi. 

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kira sözleşmelerinde 'tahkim' şartına dikkat!

Avukat Öztürk Yazıcı, Eko Haber'de kaleme aldığı yazısında, kira sözleşmelerinde tahkim şartını anlattı. İşte Öztürk Yazıcı'nın o yazısı...

Emlak Konut GYO Adıyaman'daki deprem konutları için sözleşme imzaladı! 4.5 milyar TL'lik 5 proje! 

Emlak Konut GYO, Adıyaman'daki deprem konutları kapsamında 4 milyar 472 milyon 53 bin TL'lik 5 proje için sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO’nun 6 Şubat depremlerinin yıktığı Adıyaman’da inşa edilecek olan kalıcı konutlar için düzenlediği 3 ihalenin sonuçları açıklandı. Buna göre, Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı. 

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

Reysaş GYO'nun 2021 kira sözleşmelerinin toplamı 375.7 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 2021 yılındaki alım işlemlerinin toplamı 56 milyon 464 bin 230 TL+ KDV , kiralama sözleşmeleri toplamı ise 375 milyon 745 bin 901 TL+ KDV olarak gerçekleşti.

TSKB GYO 2021'de 1.7 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO'nun kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen satış ve kiralama işlemleri kapsamında; 2021 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 1 milyon 772 bin 788 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı. 

Yeni Gimat GYO 2021'de 1.3 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

Yeni Gimat GYO, 2021'de şirket portföyünde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak kira bedeli toplamı 1 milyon 281 bin 257 TL (KDV hariç) olan yeni kira sözleşmesi imzaladı. 

Panora GYO 2021'de 2 milyon TL'lik kira sözleşmesi düzenledi!

Panora GYO tarafından yıllık toplam kira geliri yaklaşık 1 milyon 983 bin TL olan ve 2021 yılı için farklı tarihlerde düzenlenen kira sözleşmeleri, Funda Pastanesi, Utopian, Maiame, Dyson, Nespresso, Kısmet By Milka, Altınbaş, Fakir şeklinde açıklandı.

Akfen GYO'nun esas sözleşmesi yayınlandı!

Akfen GYO'nun esas sözleşmesinin sermaye artırımı sonrası tadil edilen 8. maddesi kapsamında 21.09.2021 tarihli 10413 sayılı Ticaret Sicil Gazatesinde yayımlanan esas sözleşmesi açıklandı. 

sözleşmelerde tl şartı Haberi

sözleşmelerde tl şartı

Ev, iş yeri, arsa satış ve kira sözleşmeleriyle danışmanlık ve hizmet alımı sözleşmeleri artık Türk Lirası ile yapılmak zorunda. Bu karar ile birlikte mevcut sözleşmeler Türk Lirası'na çevrilecek.

Türk parasının kıymetini korumasına dair tebliğ Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğe göre, dövizle imzalanmış mevcut sözleşmeler TL'ye çevrilirken geçerli olacak TL tutarı için tarafların mutabakatı aranacak.

TL'ye dönüş kuru belli oldu

Döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması mümkün olmayan sözleşmelerde yer alan bedeller taraflarca Türk Lirası yeniden belirlenecek. Ancak tarafların anlaşmaya varamaması halinde 2 Ocak 2018 tarihinden önce akdedilen sözleşmelerdeki döviz bedelinin TL'ye çevrilmesinde, 2 Ocak'taki Merkez Bankası efektif satış kuru esas alınacak. 

Yayınlanan karar ile birlilte dövizle sözleşmelerde bazı istisnalar da mevcut. Türk vatandaşı olmayan kişilerin taraf olduğu sözleşmeler ile...