24 / 04 / 2024

sözleşmelerde tl zorunluluğu

sözleşmelerde tl zorunluluğu

2018’de dövizle yapılan sözleşmelerde TL’ye dönülmesi kararlaştırılmış, iki yıllık geçiş süreci belirlenmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu süreç sonunda yeniden döviz endeksli sözleşme yapılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Emlak Konut GYO Adıyaman'daki deprem konutları için sözleşme imzaladı! 4.5 milyar TL'lik 5 proje! 

Emlak Konut GYO, Adıyaman'daki deprem konutları kapsamında 4 milyar 472 milyon 53 bin TL'lik 5 proje için sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

7 parça çerezlik seti 119 TL'ye, kavanoz kapağı 1, 25 TL'ye, şeffaf sürahi 65 TL'ye düştü! BİM aktüel ürünler kataloğu

BİM'in 14 Temmuz 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Bu kapsamda, 7 parça çerezlik seti 119 TL'ye, kavanoz kapağı 1, 25 TL'ye, şeffaf sürahi 65 TL'ye düştü.

Rusya'daki kriz buğday fiyatlarını resmen uçurdu! Buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? Çiftçiler dikkat! 

Dünyanın en büyük tahıl ihracatçılarından biri olan Rusya'da hafta sonu yaşanan Wagner krizinin ardından buğday fiyatları resmen uçtu. Peki borsalarda buğday, arpa, mısır kaç TL'ye yükseldi? İşte 26 Haziran 2023 fiyat listesi...

Opel Mokka-e'ye bu ay tam 71 bin TL zam geldi! Elektrikli Mokka'nın Mayıs 2023 fiyatları adeta dudak uçuklattı!

Opel Mokka-e'ye bu ay tam tamına 71 bin TL zam geldi. Elektrikli Mokka'nın Mayıs 2023 fiyatları adeta dudak uçuklattı. Peki Opel Mokka-e fiyatları ne kadar?

Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı! 

Emlak Konut GYO’nun 6 Şubat depremlerinin yıktığı Adıyaman’da inşa edilecek olan kalıcı konutlar için düzenlediği 3 ihalenin sonuçları açıklandı. Buna göre, Emlak Konut GYO Adıyaman’daki kalıcı konutlar için 10.5 milyar TL'lik sözleşme imzaladı. 

TOKİ sözleşmesi ne zaman olur? TOKİ sözleşme tarihi geçerse ne olur?

TOKİ’den konut almaya hak kazanan vatandaşlar, TOKİ konut sözleşmesine dair sorduğu soruların sayısını her geçen gün arttırmaktadır. İşte TOKİ sözleşmesine dair merak edilen sorular ve yanıtları!

Toplu İş Sözleşmesi zam talebi oranı belli oldu! Brüt 15 bin TL mi oluyor?

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ, 700 binden fazla kamu işçisini ilgilendiren sözleşme görüşmelerinde taban ücretlerin brüt 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi talebinde bulundu.

Hakmar'ın online aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Temizlik bezi 4 TL, süzgeç 19 TL! 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Hakmar'ın online aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! Temizlik bezi 4 TL, süzgeç 19 TL fiyatlarla satışa sunuldu. İşte aktüel ürünler kataloğu 29 Aralık 2022 fiyat listesi...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Sözleşme yaparken bunları gözden kaçırmayın! 

Hem yeni kira sözleşmesi yapacaklar hem de kira sözleşmesini yenileyecekler, sözleşmelerde dikkat edilmesi gerekenleri araştırıyor. Peki kira sözleşmesi yapılırken nelere dikkat edilmeli? Ev sahipleri ve kiracılar kira sözleşmelerinde neleri gözden kaçırmamalı?

Emlak Konut GYO 950 milyon TL'lik kredi sözleşmesi imzaladı!

Emlak Konut GYO, yeni proje yatırım faaliyetlerinde kullanmak amacıyla 950 milyon TL tutarlı ve 3 sene vadeli kredi sözleşmesi imzaladı.

Reysaş GYO'nun 2021 kira sözleşmelerinin toplamı 375.7 milyon TL oldu!

Reysaş GYO'nun 2021 yılındaki alım işlemlerinin toplamı 56 milyon 464 bin 230 TL+ KDV , kiralama sözleşmeleri toplamı ise 375 milyon 745 bin 901 TL+ KDV olarak gerçekleşti.

TSKB GYO 2021'de 1.7 milyon TL'lik kira sözleşmesi imzaladı!

TSKB GYO'nun kamuya açıklanan son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini geçmeyen satış ve kiralama işlemleri kapsamında; 2021 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam (KDV hariç) 1 milyon 772 bin 788 TL tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı. 

BDDK'dan yeni kredi kararı: Derecelendirme zorunluluğu kaldırıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 500 milyon lira ve üzeri sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi için derecelendirme kuruluşu ile geçen yıla kadar sözleşme imzalaması zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

sözleşmelerde tl zorunluluğu Haberi

sözleşmelerde tl zorunluluğu

Hazine ve Maliye Bakanlığı dövizle kira sözleşmesi yapılmaması konusunda uyarı yaptı.  Hürriyet'te yer alan habere göre; Hazine, yaptığı bir duyuru ile 12 Eylül 2018 tarihinde dövizle yapılan sözleşmelerde TL’ye dönülmesi kararı alındığından bahsederek, kira sözleşmelerinde mutabakata varamayanlar için artışın nasıl olacağıyla ilgili iki yıllık bir geçiş dönemi uygulandığını açıkladı. İki yıllık geçiş sürecinin sona ermesinin ardından sözleşmelerde tekrar döviz cinsinden veya dövize endeksli sözleşme yapılmaması konusunda uyarı yaptı. 

GEREKLİ YAPTIRIM UYGULANIR

Hazine’nin internet sitesindeki duyuruda, 2018'de bazı istisnalar haricinde döviz cinsinden veya dövize endeksli bedeller içeren sözleşmelere imza atılmaması, mevcut sözleşmelerdeki bedellerin Türk lirasına çevrilmesiyle ilgili düzenleme yapıldığı kaydedildi. 

Hazırlanan düzenlemeler ile sözleşme taraflarının Türk lirasına dönüşünde mutabakata varamamaları durumunda bedellerin Türk lirasına çevrilme usulü ile konut ve çatılı iş yeri kira...