19 / 04 / 2024

S&P Türkiye Bankacılık Sektörü Raporu

S&P Türkiye Bankacılık Sektörü Raporu

Türk bankaları yeterli seviyede takipteki kredi karşılıkları ve ekstra sermaye tamponuyla faaliyet göstermektedirler ve bu yüzden Türk bankalarının, beklenen kredi portföyü kalitesi baskılarına karşı dayanıklılık göstereceğini düşünüyoruz...

Bankacılık sektörünün aktifleri Eylül ayında 21,1 trilyon TL oldu!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Eylül 2023 döneminde 2022 yılının sonuna göre yüzde 47,1 artış göstererek, 21 trilyon 98 milyar TL'ye çıktı.

Fitch, Türkiye'de bankacılık yatırımlarının artmasını bekliyor!

Fitch Ratings Küresel İslami Bankacılık Grubu Başkanı Bashar Al-Natoor, son dönemde Körfez ülkeleriyle yeniden güçlenen ilişkilerin Türkiye'de İslami finans alanındaki yatırımlara hız katmasının beklendiğini söyledi.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de 'fabrika çıkışlı ikinci el araç' satışını başlatıyor!

Renault Grup, Renew ile Türkiye'de "fabrika çıkışlı ikinci el araç" satışına imza atıyor. Buradan çıkan ikinci el otomobiller 2 yıl garantiye sahip olacak. 

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 567,6 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı istatistiklere göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 14 Temmuz 2023 tarihi ile biten haftada 335,8 milyar TL artış gösterdi ve 12 trilyon 567,6 milyar TL'ye çıktı.

Bankacılık sektörünün mevduatı 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 27 Haziran 2023 tarihi ile biten haftada 419,2 milyar Türk Lirası artış göstererek, 12 trilyon 39,2 milyar liraya yükseldi.

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs ayında 16,8 trilyon lira oldu!

Bankacılık sektörünün aktifleri mayıs itibarıyla geçen sene sonuna kıyasla yüzde 17,4 yükselerek 16 trilyon 846,4 milyar TL'ye ulaştı.

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Ziraat Bankası’ndan bankacılık tarihine geçecek kampanya! Şimdi al, istediğin zaman öde!

Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından biri olan Ziraat Bankası, bankacılık tarihine adeta altın harflerle yazılacak bir kampanya duyurusu yaptı. Kampanya kapsamında, yapılan alışverişlerin tutarı hesap kesim tarihine kadar dilediğiniz zaman ödeyebileceğiniz duyuruldu.

Türkiye’nin perakende devi ‘TOM Bank’ ile bankacılık sektörüne girdi! TOM Bank hangi alanlarda hizmet verecek?

Türk bankacılık sektörü şu sıralar hareketli günler yaşıyor. BDDK’nın dijital bankacılık ile ilgili düzenlemesinin ardından sektöre yeni oyuncular katılmaya devam ediyor. Aydın Grup tarafından kurulan dijital perakende bankası TOM Bank, BDDK’dan faaliyet izni aldı

Türkiye’nin ilk şubesiz, dijital bankası Hayat Finans faaliyet iznini aldı! Hayat Finans’ın ortakları kimler?

Türkiye’nin ilk dijital bankası Hayat Finans Katılım Bankası faaliyet iznini aldı. Türk bankacılık sektörünün ilk şubesiz dijital bankası olan Hayat Finans, katılım bankacılığı alanında banka müşterilerine masrafsız, hızlı, basit ve güvenilir hizmet sunmayı hedefliyor.

S&P Türkiye Bankacılık Sektörü Raporu Haberi

S&P Türkiye Bankacılık Sektörü Raporu

 Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), "Değerlendirdiğimiz Türk bankaları kısa vadeli geri ödemelerini gerçekleştirecek yeterlilikte likidite tamponlarına sahip" açıklamasında bulundu.


Bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirme raporunu yayınlayan S&P, "Türk bankaları yeterli seviyede takipteki kredi karşılıkları ve ekstra sermaye tamponuyla faaliyet  göstermektedirler ve bu yüzden Türk bankalarının, beklenen kredi portföyü kalitesi baskılarına karşı dayanıklılık göstereceğini düşünüyoruz" öngörüsünde bulundu.


Yerel politikadaki gelişmeler, yaklaşan seçimler ve Fed’in devam eden tahvil alımı azaltımının, Türk bankaları için belirsizlikleri artırdığı belirten S&P açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının ocak ayındaki faiz artırımının, 2014’ün en azından ilk yarısında faiz marjlarını daraltması beklenmektedir. Yüksek faiz oranları, yüksek kredi kayıpları ve borçlanmadaki yavaşlamanın 2014 yılında Türk bankalarının kazanımlarını azaltacağı ön görülmektedir" ifadelerine yer verdi.


Türk bankacılık sektörünün ılımlı oynaklıklara karşı direncini vurgulayan...