19 / 04 / 2024

spk Gayrimenkul Yatırım Fonları

spk Gayrimenkul Yatırım Fonları

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi beraberinde bu alanda sermaye piyasası araçlarının da çeşitlenmesini getiriyor. SPK’nın geçen yıl düzenleme getirdiği Gayrimenkul Yatırım Fonları da bu yeni ürünlerin başında geliyor.

SPK'dan gayrimenkul yatırım ortaklıklarına ilişkin düzenleme!

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde yaptığı değişiklikler, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

SPK'dan Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik!

SPK, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Tebliği'nde değişiklik yaptı. Değişiklik ile kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim kontrolüne sahip olduğu gayrimenkul yatırım ortaklıklarının, kamu şirketleri ve iştiraklerine proje geliştirme ve mali fizibilite gibi hizmetleri verebilmesinin önü açıldı..

Gayrimenkul Yatırım Fonları’nda ayni sermaye imkanı!

Resmi Gazete’de yayımlanan SPK Tebliği ile Gayrimenkul Yatırım Fonları nakdi nakdi sermaye ile kurulabileceği gibi katılımcıların kendi mülkiyetinde olan gayrimenkullerin ayni sermaye şeklinde konulması ile de kurulabilecek. 

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde değişiklik!

SPK tarafından, Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı...

SPK'dan gayrimenkul yatırım ortakları tebliğinde değişiklik!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gayrimenkul yatırım ortaklarına ilişkin esasları düzenlediği tebliğde değişiklik yaptı. 

Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verildi!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Ünlü Portföy Yönetimi'nin Birinci Gayrimenkul Yatırım Fonu'nun kuruluşuna izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

Gayrimenkul yatırım fonları, fabrika yatırımlarına kaynak sağlayacak!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), ‘gayrimenkul yatırım fonlarının’ kurulmasını sağlayan yönetmeliği, ülke genelinde yeni fabrika yatırımlarının büyük bölümünün ‘inşaat ve gayrimenkul sektörü’ tarafından fonlanmasını sağlayacak.

Ali Ağaoğlu Gayrimenkul Yatırım Fonu kuruyor!

Sektörde bir ilk olarak ‘Maslak 1453 Gayrimenkul Yatırım Fonu’ kurmak için düğmeye basan Ağaoğlu’na, SPK’dan olumlu yanıt geldi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'na yoğun ilgi bekleniyor!

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi beraberinde bu alanda sermaye piyasası araçlarının da çeşitlenmesini getiriyor. SPK’nın geçen yıl düzenleme getirdiği Gayrimenkul Yatırım Fonları da bu yeni ürünlerin başında geliyor.

24 GPY gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

Kısa bir süre önce SPK’dan kuruluş iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye’deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurmaya hazırlanıyor.

24 Gayrimenkul Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonunu kuruyor!

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) kuruluş iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim (24 GPY) şirketi, Türkiye'deki ilk gayrimenkul yatırım fonlarından birisini kurmaya hazırlanıyor.

Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonları yolda!

SPK'dan faaliyet izni alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi, Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonlarını kurma çalışmalarında sona yaklaştı.

24 GPY Türkiye'de İlk Gayrimenkul Yatırım Fonlarını kuracak!

Kısa bir süre önce SPK’dan faaliyet iznini alan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi, Türkiye’nin ilk gayrimenkul yatırım fonlarının kuruluşu için hazırlıklarını tamamlamak üzere.

spk Gayrimenkul Yatırım Fonları Haberi

spk Gayrimenkul Yatırım Fonları

GAYRİMENKUL sadece Türkiye’de değil dünyada da popüler bir yatırım alanı. Konut ihtiyacı artarak devam eden genç nüfusa sahip Türkiye’de, özellikle yabancıya konut satışının serbestleşmesiyle gayrimenkul son yılların en cazip sektörlerinden biri haline geldi. Sektördeki dinamizm, sermaye piyasası aracı olarak da gayrimenkulün yatırımcının radarına girmesini sağladı. Bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2014 yılı başından bu yana Gayrimenkul Yatırım Fonları’na ilişkin getirdiği düzenlemelerle birlikte bu alanda yatırımcıya yeni bir yatırım aracı sundu. Gayrimenkul sektörünün fırsatlarını yatırımcı ile buluşturan yepyeni bir varlık sınıfı olarak tanımlayabileceğimiz Gayrimenkul Yatırım Fonları’nın önümüzdeki dönemde yatırımcının yoğun ilgi göstereceği ürünlerden biri olacağı öngörülüyor. 


SEKTÖRE KAYNAK

Tasarruf sahipleri konut, ofis, dükkan gibi kira geliri getiren mülklere veya gelişme potansiyeli taşıyan bölgelerde arazi ve arsalara yatırım yaparak hem parasının değerini...