26 / 04 / 2024

spk karar organı

spk karar organı

Sermaye Piyasası Kurulu, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş' nin yapmış olduğu, sermayesinin %10' unun altında kalan payların şirket aktifinde tutmak istediğini belirten başvurusunu onaylandı...

Kaldıraçlı döviz işlemi yaptıran 44 site SPK kıskacında!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırması gerekçesiyle 44 internet sitesinin erişime engellenmesi kararı aldı.

SPK'dan şok karar: 2 hissede 6 kişiye işlem yasağı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) ve Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasalarındaki şüpheli işlemlere karşı harekete geçti. 

SPK’nın halka arzlara ilişkin aldığı kararlar ne anlama geliyor? Borsayı nasıl etkileyecek?

Sermaye Piyasası Kurulu geçen hafta halka arzlara ilişkin bir dizi karar aldı. Peki, bu kararlar ne anlama geliyor? Bireysel yatırımcılar açısından hangi yararları sağlayacak? İşte SPK’nın halka arzlara ilişkin aldığı kararların yatırımcılara etkileri…

SPK’dan borsayı hareketlendirecek karar

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), SASA Polyester Sanayi AŞ’nin paya dönüştürülebilir tahvil itfası dahilinde 15,8 milyon Türk Lirası nominal değerli tahsisli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Tahvillerde dönüştürme fiyatı, 1 lot için 1,78 euro olarak belirlendi.

SPK'den 18 isme borsalarda işlem yasağı

Borsa İstanbul’da manüpülasyon iddialarının yanıkları sürmeye devam ediyor. Son olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 18 isme borsalarda 6 ay süre boyunca geçici işlem yasağı uygulanması kararı aldı.

 Bir yılda yüzde 669 prim yapan hisseye SPK’dan müdahale

Borsada manipülasyon skandalının patlak vermesinin ardından inişli çıkışlı seyir devam ederken Sermaye Piyasası Kurulu flaş bir karara imza attı. Son bir yılda yüzde 669 prim yapan Gesan hisse senedine SPK’dan tedbir kararı geldi.

Çin emlak vergisi reformları kararını onayladı!

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

Vakıf GYO esas sözleşme tadili için SPK'ya başvurdu!

Vakıf GYO tarafından Esas Sözleşmenin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verilmiş olup, gerekli iznin alınması için SPK'ya başvuruldu.

Bereket Varlık Kiralama kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama tarafından 20 milyar TL ihraç tavanı ile sınırlı olarak, yurtiçinde kira sertifikaları ihraç edilmesine ve buna ilişkin olarak SPK ve diğer ilgili makamlara başvurularak gerekli izinlerin alınmasına karar verildi. 

Nurol GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Nurol GYO'nun tahsisli sermaye artırımına ilişkin olarak aldığı 2021/3 sayılı karar çerçevesinde hazırlanmış ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldı.

Nurol GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Nurol GYO, sermaye artırımına ilişkin olarak almış olduğu 2021/3 sayılı karar çerçevesinde hazırlanmış ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya başvurdu.

Tek-Art İnşaat SPK'nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

Tek-Art İnşaat’ın patronu ve yönetim kurulu üyelerine SPK'dan yeni ceza verildi. Geçtiğimiz yıl verilen ceza ile ilgili harekete geçilmemesi nedeniyle kurul 6 kişi hakkında ceza uygulanması kararını aldı. 

Nurol GYO tahsisli sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Nurol GYO Yönetim Kurulu, tahsisli sermaye artırımına ilişkin karar çerçevesinde, düzenlenecek ihraç belgesinin onaylanması için SPK'ya başvurdu.

spk karar organı Haberi

spk karar organı


Sinpaş GYO tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimiz 12.08.2013 tarihinde yaptığı KAP açıklaması ile, geri almış olduğu ( 3.960.000 adet) ve sermayenin %10'unun altında kalan payların 6102 sayılı TTK'nın izin verdiği şekilde Şirketimiz aktifinde taşınmaya devam etmesine izin verilmesi ve mevcut sermaye azaltımı başvurumuzun bu talebimizin sonuçlandırılmasından sonra dikkate alınması hususlarını değerlendirmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunduğunu duyurmuştur.


SPK Karar Organı'nın 23.08.2013 tarih ve 29/954 sayılı toplantısında;

Şirketimizin geri almış olduğu, çıkarılmış sermayesinin %10'undan daha düşük tutardaki payların TTK'nın 379 ila 389'uncu maddeleri çerçevesinde Şirketimiz aktifinde tutulabileceğine karar verilmiştir.


Belirtilen karar yazısı, 27.08.2013 tarihinde Şirketimize ulaşmıştır. Şirketimiz geri alınmış payları aktifinde tutmaya devam etmek üzere, daha önce yapmış olduğu sermaye azaltım başvurusunu geri çekmek için Kurula başvuruda...