27 / 04 / 2024

stadyumlar

stadyumlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afet riski altındaki alanların dönüşümü kapsamında, Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla yapacağı protokolle stadyumları da yenileyecek

Katar'da stadyum inşaatlarının yüzde 80'i tamamlandı!

2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak olan Katar, maçların oynanacağı stadyumların yüzde 80'inden fazlasını tamamlandığını belirtti...

Türk inşaat şirketlerinin gözü Sahra Altı Afrika'da!

Türk inşaat şirketleri son dönemde Sahra Altı Afrika'ya yatırım atağına başladı. Türk şirketleri, bölgede raylı taşımacılık alanında ihaleler alıyor, en modern stadyumlar inşa ediyor ve altyapıda bir çok projeye imza atıyor.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun son hali mest etti!

İstanbul’un önemli stadyumlarından olan Atatürk Olimpiyat Stadı, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi Finaline hazırlanıyor. Stat, hibrit çim ile yenilenen saha zemini, ışıklandırma sistemi ve modern soyunma odalarıyla mest etti.

Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun toplanma alanı eleştirisine tepkili!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yaşanan depremin ardından başlayan 'toplanma alanı' tartışmalarını değerlendirdi. Kurum, "Millet Bahçeleri projesi aynı zamanda depremde toplanma alanlarıdır. Stadyumlarımız toplanma alanıdır" diye konuştu.

İzmir'deki stadyumlar ne zaman tamamlanacak?

İzmir Alsancak ve Göztepe Stadlarının inşatıyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel soru önergesi verdi. Önergeyi yanıtlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, stadların son durumu hakkında bilgi verdi.

Dünyanın gözü bu 12 statta!

Dünya futboluna uzun zamandır ev sahipliği yapan ve ikon haline gelmiş birçok stat önümüzdeki dönemde baştan aşağı yenilenecek. İşte o stadyumlar...

Eski stadyumlar millet bahçesi oluyor!

Meclis KİT Komisyonu’nda açıklamalar yapan TOKİ Başkanvekili Sami Er, “18 ilde 22 millet bahçesi yapıyoruz. Bunlar, eski statların yerine olacak” dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın LED ekranları Amasya'dan!

Birçok stadyumların ve televizyon kanalının LED ekranlarını üreten Taglıg, Amasya'daki tesisinde İstanbul Yeni Havalimanı'nda kullanılacak LED ekranlarını üretecek.

Askeri kışlalar da millet bahçesi olacak!

24 Haziran beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı ve eski futbol stadyumlarının “millet bahçesi”ne dönüşeceğini söylemişti.  Şehir merkezi dışına taşınacak bazı askeri kışlalar da “bahçe” olacak.

Yeni stadyumlar artık büyük olmayacak!

Samsun Yeni 19 Mayıs Stadyumu, ilk 10'a girdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Bundan sonra yeni stadyumları çok büyük yapmayacağız." dedi. 

Türkiye'ye 6 yeni stadyum müjdesi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ imkanlarıyla Ankara, Elazığ, Erzincan, Hakkari, Şırnak ve Edirne'de yeni stadyumlar inşa edilecek.

Futbol devlerinin stadyumları REHAU’ya emanet!

REHAU, stadyum projelerindeki uygulamalarıyla ön plana çıkıyor. REHAU, dünya çapında 200’den fazla stadyumdaki tecrübesini Türkiye’deki Beşiktaş Vodafone Arena, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu ve Galatasaray Türk Telekom Arena gibi stadyumlara da taşıyor.

Antalya Perge Stadyumu restore edilecek!

Antalya'da, Perge Antik Kenti'ndeki 12 bin kişilik Perge Stadyumu,orijinaline uygun restore edilecek. Perge Stadyumu, Anadolu'nun en büyük antik stadyumlarından biri.

stadyumlar Haberi

stadyumlar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afete dayanıksız olduğu belirlenen stadyumların, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılması için Maliye ve Gençlik ve Spor bakanlıklarıyla işbirliğine hazırlanıyor. 

     Türkiye'nin geleceğini şekillendirmek amacıyla yurt genelinde 5 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, stadyumlar da yenilenecek. 

     Kentsel dönüşümle deprem, sel, heyelan gibi afet riski altındaki alanlar ve yapıların yenilenmesini amaçlayan Bakanlık, bu kapsamda stadyumları da yıkıp, yerlerine dünya standartlarında yenilerini inşa edecek. 

     

     -3 bakanlık ortak yürütecek- 

     

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın öncü aktör olacağı projeye, Maliye ile Gençlik ve Spor bakanlıkları da destek verecek. Öncelikle risk altındaki stadyumlar tespit edilecek. Daha sonra yıkılıp, yerine yenisinin yapılması ve maliyeti gibi konular belirlenerek, ortak...