16 / 04 / 2024

Standard & Poor türkiye kredi notu

Standard & Poor türkiye kredi notu

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB", yerli para cinsinden notunun "BB+" seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün ise "durağan"dan "negatif"e indirildiğini açıkladı.

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Harley Davidson Softail Standard 12 Ekim 2022 fiyat listesi!

Yalın, sadeleştirilmiş bobber tarzı ve özelleştirilme için yazısız branda ile dikkat çeken Harley Davidson Softail Standard fiyatları ne kadar? İşte Harley Davidson Softail Standard 12 Ekim 2022 fiyat listesi...

Standard - Poor's: Avrupa Merkez Bankası, faiz artışına kapı açıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard - Poor's (S&P) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Mart 2022'den itibaren piyasaları para politikası normalleşmesi için hazırlamaya başlayabileceğini belirtti.

Bitcoin ile Standard and Poors ayrıştı: Düşüş başladı!

Haziran'dan bu güne hep aynı yönde seyreden Bitcoin ve Standard and Poors 500, 6 aydan sonra ilk kez Aralık’ta ayrıştı.

Standard & Poor’s İngiltere’nin görünümünü durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) İngiltere’nin kredi notunu teyit ederken, kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirdi.

United Standard Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

United Standard Yapı Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehtap Özkan ve Macit Mert Yıldız tarafından kuruldu.

Yapı Kullanma İzin Belgesi ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ!

Yapı Kullanma İzin Belgesi Standardına ve Yapı Ruhsatı Standardına İlişkin Tebliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Standard And Code Kalite Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Standard And Code Kalite Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Erdem Ufuk Güven tarafından kuruldu...

Mehmet Özhaseki: Konutları deprem standardına göre yaptırmalıyız!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özhaseki, "Konutlarımızı, artık deprem standardına göre yaptırmamız lazım. Ankara biraz daha emin bir yer gibi görünüyor, kuzeyimiz biraz tehlikeli" dedi...

Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliği mimarları nasıl etkileyecek?

 2 Mayıs’ta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren TS 8737 nolu yeni Yapı Ruhsatı Formu Standardı tebliğinin mimarlık ofisleri üzerindeki etkisi ne olacak?

Çekmeköy'de Ağaoğlu standardı!

Lansmana özel yüzde 25 indirim sağlanan Ağaoğlu Çekmeköy Park projesi "Çekmeköy'de Ağaoğlu standardı" sloganıyla basına tanıtılıyor. Proje 739 adet daireden meydana geliyor.

Bursa Yıldırım'ın standardı dönüşümle yükseliyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm’ forumuna katıldı. Edebali Bursa Yıldırım'ın standardının dönüşümle yükseldiğini söyledi.

Standard & Poor türkiye kredi notu Haberi

Standard & Poor türkiye kredi notu

S&P, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB", yerli para  cinsinden notunun "BB+" seviyesinde teyit edildiğini, not görünümünün ise  "durağan"dan "negatif"e indirildiğini açıkladı.

S&P'den yapılan açıklamada, para politikasının kur ve enflasyon  baskılarına cevabının yeterli olmadığı, enflasyon ve kur baskılarının  Türkiye'deki şirketlerin ve bankaların finansman gücünü zayıflatarak büyümeyi  olumsuz etkileyebileceği belirtildi.


Türkiye ekonomisinin geçen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 1,8 daraldığı  ifade edilen açıklamada, 2016'da ekonominin yaklaşık yüzde 2 büyüdüğünün tahmin  edildiği ve bu sene de ekonomik büyümenin yüzde 2,4 olacağının öngörüldüğü  kaydedildi.


S&P, daha önce açıkladığı 2017 büyüme tahmininde Türkiye ekonomisinin  bu yıl yüzde 3,2 büyümesinin beklendiğini belirtmişti.


Açıklamada, Türkiye'nin bütçe açığının 2017-2020 yılları arasında  ortalama yüzde 4,3 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiğini ifade edildi.


En son Fitch tarafından Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesinin  yapıldığı 4 Kasım 2016'dan...