29 / 03 / 2024

Standard Poors kredi notu

Standard Poors kredi notu

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor’s Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsi kredi notunu ‘yatırım yapılabilir’ seviyenin bir kademe olan altı olan ‘BB+’ olarak teyit etti, not görünümünü de negatif olarak korudu.

Standard&Poor’s Türkiye'nin kredi notunu BB+ olarak teyit etti!

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor’s (S&P) Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para cinsi kredi notunu ‘yatırım yapılabilir’ seviyenin bir kademe olan altı olan ‘BB+’ olarak teyit etti, not görünümünü de negatif olarak korudu.

Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu değiştirecek mi?

Kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'in ardından bu yıl ilk değerlendirmesini cuma günü yapacak olan Standard & Poor's'tan (S&P) Türkiye'nin kredi notu ve görümünde değişiklik yapması beklenmiyor.

Standard & Poor’s: İhracattaki büyümeyle ekonomi dengelendi!

Standard & Poor’s (S&P) ‘negatif’ görünümün 3’te 1 olasılıkla ‘not indirimi’ ihtimali anlamına geldiğini belirtirken, ihracattaki büyümeye paralel olarak ekonominin yeniden dengelendiğine dikkat çekti...

Standard & Poor's Türkiye'nin kredi notunu BB+ olarak teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Standard & Poor's ( S&P ), Türkiye'nin kredi notunu "BB+" olarak teyit etti. Standard & Poor's kredi görünümünü ise negatif olarak belirledi...

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

Standard - Poor's: Avrupa Merkez Bankası, faiz artışına kapı açıyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard - Poor's (S&P) yaptığı açıklamada son zamanlarda sık sık gündeme gelen Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Mart 2022'den itibaren piyasaları para politikası normalleşmesi için hazırlamaya başlayabileceğini belirtti.

Bitcoin ile Standard and Poors ayrıştı: Düşüş başladı!

Haziran'dan bu güne hep aynı yönde seyreden Bitcoin ve Standard and Poors 500, 6 aydan sonra ilk kez Aralık’ta ayrıştı.

S-P Türkiye'nin kredi notunu güncellemedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notu ve not görünümünde herhangi bir güncelleme olmadığını açıkladı.

S&P Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notu ile not görünümünü teyit etti.

S&P Çin'in kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Çin'in kredi notunu teyit etti.

S&P Fransa ve Almanya'nın kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) Fransa'nın ve Almanya'nın kredi notunu teyit etti.

Standard & Poor’s İngiltere’nin görünümünü durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) İngiltere’nin kredi notunu teyit ederken, kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirdi.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti!

Standard & Poor's Global Ratings, Türkiye'nin kredi notunda değişikliğe gitmedi. Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notu "BB" seviyesinde teyit edildi, görünümü "negatif" olarak korundu.

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Standard & Poor's (S&P) tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye'nin kredi notunu ve görünümünü koruduğunu duyuruldu...

S&P Türkiye'nin kredi notunu korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu korudu fakat nor görünümünü negatif olarak açıkladı.

Standard Poors kredi notu Haberi

Standard Poors kredi notu


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard  Poor's Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB+" ve not görünümünü ise "negatif" olarak teyit etti, yerel para cinsinden kredi notunu ise "BBB"den "BBB-"ye indirdi. S&P'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB+" seviyesinde korunduğu belirtildi. Kuruluş, teyit kararına gerekçe olarak hükümetin düşük kamu borcu ile dirençli ihracatı gösterdi. Kuruluş, öte yandan Türkiye'nin yerel para cinsinden kredi notunu "BBB"den "BBB-"ye çekerken, bunun Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına yönelik zorlukları yansıttığını bildirdi. Açıklamada, Türkiye'nin hem yabancı hem de yerli para cinsinden not görünümlerinin "negatif" olarak korunduğu belirtilirken, şu ifadelere yer verildi: "Yerli ve yabancı para cinsinden kredi notu görünümleri, belirsiz büyüme beklentileri ve kurumsal güçler ayrılığına yönelik süregelen baskılar nedeniyle...