25 / 04 / 2024

Starcity AVM neden astılıyor

Starcity AVM neden astılıyor

Boyner Holding ve Yıldız Holding’in ortak olduğu Starcity Alışveriş Merkezi satılıyor. 80 milyon euroya satışa çıkan alışveriş merkezine Rönesans ve Tahincioğlu grupları talip.

AVM'ler neden krize girdi? İşte AVM krizinin perde arkası!

Konkordato ve devir haberleriyle gündemden düşmeyen alışveriş merkezleri neden krize girdi? AVM'lerin krizden kurtulması nasıl mümkün olabilir? İşte AVM krizinin perde arkası...

AVM'ler neden teker teker batıyor?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Nuri Şapkacı’ya göre, an itibariyle 447 AVM’nin 60 – 70 kadarı bankaların eline geçtiğine dikkat çekmişti. Peki AVM'ler neden teker teker batıyor?

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

AVM'de kabus dönemi bitti! Günlük sayı 5 milyona ulaştı

Türkiye'de 2020 Mart ayından itibaren etkisi altına alan Kovid-19 kabusunun sona ermesi alışveriş merkezlerindeki müşteri sayısının neredeyse dibe vurmasına neden olmuştu. Pandemi tedbirlerinin kalkmasıyla AVM'lerin ziyaretçi sayısı pandemi öncesi döneme yaklaştı.

AVM'lerin kira gelirindeki yükseliş GYO yatırımcılarının beklentilerini artırdı!

Kira gelirleri hızla artıyor. Bu durum AVM’lerin gelirlerini de etkiliyor. AVM’lerin kira gelirindeki hızlı yükseliş GYO yatırımcısının beklentisinin de artmasına neden oluyor.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması alevlendi!

Yıllık kira yükselişinde 12 aylık TÜFE ortalamasını almak zorunda kalan kurumlarda, yüzde 36 olarak açıklanan senelik enflasyon, itirazlara neden oldu. AVM'ler ve markalar arasındaki kira tartışması yeniden alevlendi.

AVM'ler ve markalar arasındaki kira krizi bitti mi?

Kovid-19 salgınıyla beraber alınan kapanma kararları AVM'ler ve mağazalar arasında kira krizine neden olmuştu. Peki AVM'ler ve markalar arasında kira krizi bitti mi?

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

Next Level AVM neden devredildi?

Pasifik İnşaat ile beraber birçok şirketin de sahibi olan Fatih Erdoğan, gönderdiği açıklamalarla iddialerı reddetmeye çalışırken haberlerin doğruluğunu da kabul etti.

Koru Florya AVM neden açılamıyor?

TOKİ arsası üzerinde hayata geçirilen Koru Florya'da işler yılan hikayesine döndü. 3 yıl önce inşaatı tamamlanan AVM bir türlü açılamıyor..

AVM'ler 2017'de 100 milyon dolar zarara uğrayacak!

Perakende sektörü, yeni yönetmelikte genel giderlerin metrekareye göre belirlenmesi yüzünden karıştı. Bu durumun AVM'ler için 2017'de 100 milyon dolarlık zarara neden olacağı ifade ediliyor.

Starcity Outlet AVM yenileniyor!

Türkiye'nin en prestijli outleti unvanına sahip ve Avrupa yakasının 'En parlak yıldızı' olarak anılan Starcity Outlet sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılın da beklentilerine cevap veren yeni planlamaları ve mimarisiyle misafirleriyle buluşmak üzere renovasyon sürecine girdi.

Starcity Outlet'in Gençoğlu'na devredilmesine izin çıktı!

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, Starcity Outlet Alışveriş Merkezinin hisselerinin tamamının Gençoğlu AVM Yatırımları AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Starcity AVM neden astılıyor Haberi

Starcity AVM neden astılıyor

Yıldız Holding ile Boyner Holding’in ortak olduğu Starcity Alışveriş Merkezi satılıyor. Vatan gazetesinden Necla Dalan'ın haberine göre Yüzde 60’ı Murat Ülker’in başkanı olduğu Yıldız Holding’e, yüzde 40’ı Boyner Holding’e ait olan alışveriş merkezine 80 milyon euro değer biçildi. 46 bin metrekare kiralanabilir alanı olan alışveriş merkezine talip olan iki grup ise Rönesans ve Tahincioğlu. Rönesans Optimum, Kozzy ve Piazza, Tahincioğlu ise Palladium markalarıyla alışveriş merkezi yatırımı yaptı.



BOYNER VE ÜLKER’İN ‘STAR’I SATILIYOR

Boyner Holding’in geçen yıl yabancı fonlardan gelen teklifleri değerlendirerek hisselerini satacağı söylenmişti. Boyner iddialar üzerine KAP’a, “Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’nin bağlı ortaklığı BYN Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’nin yüzde 40’ına sahip olduğu Starcity Alışveriş Merkezi’nin satışı ile ilgili olarak basında bazı haberler yer almıştır. Konuyla ilgili stratejik alternatiflerin değerlendirilmesine...