29 / 03 / 2024

Starcity devri

Starcity devri

Ülker ve Boyner’in sahibi oldukları Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulunuldu. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile birlikte, hisse devir işlemleri tamamlanacak.

Ülker ve Boyner, Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulundu!

Ülker ve Boyner’in sahibi oldukları Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulunuldu. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile birlikte, hisse devir işlemleri tamamlanacak.

Satış olmadan tapu devri nasıl yapılır?

Tapu dairesinde yapılan devir işlemleri, taraflar arasında yapılan satışa istinaden gerçekleştiği gibi, satış olmadan da yapılabiliyor. Peki, satış olmadan tapu devri nasıl yapılır? İşte satış olmadan tapu devri işlemleri..

Starcity Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

İstanbul Yenibosna'da konumlanan Starcity Outlet Center, haftanın her günü saat 10:00 ile 22:00 arasında hizmet veriyor. Peki, Starcity Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Starcity AVM bayramda kaçta açılır?

Hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır?

Taşınmaz malların mülkiyet hakkı tamamen devredilebildiği gibi hisseli olarak da devredilebiliyor. Peki, hisseli dükkanda hisse devri nasıl yapılır? Hisse devri için gerekli olan belgeler nelerdir?

Isparta'da sosyal alanların devri 2 yılı geçerse karar iptal edilecek!

Belediye Meclisi İmar Komisyonu, emsal uygulaması sonucunda yoğunluk artışı karşılığı sosyal donatı alanı ayrılan parsellerin belediyeye devri 2 ayı geçerse değişikliğin Belediye Meclisi kararı ile iptal edileceği görüşünü sundu. Madde oybirliği ile kabul

Tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hisseli tapularda devir işlemleri gerçekleşebiliyor. Hisse devrinde, eğer devir yapılacak kişi bir başka hissedarsa, diğer paydaşların önalım hakkı olmuyor. İşte, tapuda hisse devri masrafları 2015!

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

Hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik 10 Ekim 2006 salı günü 26315 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte, hazine taşınmazlarının tahsis ve devri hakkında yönetmelik!

San Francisco'daki Taş Devri evi satılıyor!

ABD'de San Francisco kentinin dışındaki kırsal arazi üzerinde Taş Devri çizgi filmindeki evlerden esinlenerek inşa edilen bir ev 4.2 milyon dolardan satışa çıkarıldı.

Tapu devri için gerekli belgeler nelerdir?

Tapu devri işlemleri taşınmazın bulunduğu tapu dairesinde gerçekleşiyor. İşlemler için öncelikle tapu dairesinden randevu alınması gerekiyor. Peki, tapu devri için gerekli belgeler nelerdir?

İpotekli taşınmazın devri yeni malikin sorumluluğu!

İpotek ile alacaklı kimse kendisine olan borç için borçlu adına taşınmazın ipotek edilmesini isteyebiliyor. Peki, ipotekli taşınma mal devredilebilir mi? İpotekli taşınmazın devri halinde yeni malikin sorumluluğu nedir?

Kooperatif hisse devri karar örneği!

Kooperatiflerde ortaklık sıfatının kazanılması, Anasözleşme ile bir taşınmaz malın mülkiyetine bağlı hakların kullanılmasına veya bir teşebbüsün işletilmesine bağlanabiliyor. Ortaklık devredilebiliyor. İşte kooperatif hisse devri karar örneği..

Kooperatif yönetim devri!

1163 sayılı Kanun gereğince bir kooperatif en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Ana sözleşmedeki imzaların noterce onaylanması gerekiyor. Peki, kooperatif yönetim devredilebilir mi? Kooperatif yönetim devri nasıl olur?

Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Genellikle konut inşaatı yapmak için bir araya gelen kooperatifler en az 7 ortak tarafından imzalanacak ana sözleşme ile kuruluyor. Peki, kooperatif kurulduktan sonra üyelerden biri üyeliğini devredebilir mi? Kooperatif üyelik devri nasıl olur?

Starcity devri Haberi

Starcity devri

Ülker ve Boyner’in sahibi oldukları Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulunuldu. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile birlikte, hisse devir işlemleri tamamlanacak.


Nisan 2010’da açılan Starcity AVM’nin yüzde 60’ı Ülker’e, yüzde 40’ı ise Boyner’e aitti. Bir süredir satış görüşmeleri yürütülen AVM ile ilgili taraflar masadan anlaşarak kalkmıştı.


Starcity’nin satışı için son sözü ise Rekabet Kurumu söyleyecek. Satışa ilişkin, taraflar Kurum’a başvuruda bulundu.


Starcity Outlet Alışveriş Merkezinin yüzde 60 hissesi Ülker’e ait Merkür İnşaat Ticaret A.Ş.’ye kalan yüzde 40 hisse ise BYN Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’ye ait. Rekabet Kurumu’nun olumlu görüş vermesi halinde, dev AVM resmen Gençoğlu AVM Yatırımları A.Ş. şirketine geçmiş olacak.


Ülker ve Boyner’den Starcity’i alan tarafta ise Naim Gençoğlu ve kardeşleri bulunuyor. Gençoğlu Ailesi, aynı zamanda Palladium Alışveriş Merkezi’nin de ortakları...