19 / 04 / 2024

Stratejik Düşünce Enstitüsü

Stratejik Düşünce Enstitüsü

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yılmaz, konut sektörü ile ilgili dikkat edilmesi gereken çok konu olmasına karşın balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı bulunmadığını söyledi.

Ali Babacan: Kanal İstanbul Projesi için yolların yeri değişecek!

Başbakan Yardımcısı Babacan, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararı bu hafta içinde tamamlandı" dedi...

TOKİ yeni konutlarda kültürel dokuyu yaşatacağını belirtti!

TOKİ'nin raporunda, yeni konutların mahalle konseptiyle planlanarak kültürel dokunun yaşatılması gerektiği vurgulandı

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazilerinin TOKİ'ye devri TBMM'de!

Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne ait tarımsal arazilerin TOKİ'ye devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, kouyla ilgili soru önergesi verdi. 

İzmir kentsel dönüşümde sınıfta kaldı!

İzmir için kaçınılmaz kentsel dönüşüm uygulamalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini söyleyen İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı Feyyaz Sungur, il İzmir'in kentsel dönüşümde sınıfta kaldığını dile getirdi.

Yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri meclis gündeminde!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Şenol Bal, yasaklanan dövizli kira sözleşmeleri hakkında Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar'ın uygulama tebliğine ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yapılan düzenlemeye göre dövizli kira sözleşmeleri ne zaman TL'ye dönecek?

Dövizli kira sözleşmelerine ne olacak?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Kararda yapılan değişiklik ile dövizli kira sözleşmelerine yeni düzenleme geldi. Peki, dövizli kira sözleşmelerine ne olacak?

ABD'deki AVM'lerde boş dükkan sayısı artıyor!

ABD'deki AVM'lerde boş dükkan sayısı son 6 yılın en yükseğine ulaştı. Perakende zinciri Brookstone, 101 mağazasını kapatacağını açıkladı. 

İBB, Medya Sanat Enstitüsü açacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün de desteğiyle Medya Sanat Enstitüsü açılacak.

Cathay Group’un yeni genel müdürü Okan Süha Yıldırım oldu!

Cathay Group’un yeni genel müdürü Okan Süha Yıldırım oldu.  Nivo markasıyla büyük ölçekli karma projeler geliştiren Cathay Group yeni genel müdürünü seçti.

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.

Dükkan kira sözleşmesi örneği 2018!

Dükkan kiralamalarında taraflar arasında yapılan anlaşmaya istinaden bilgiler imzalanacak kira sözleşmesinde belirtiliyor. İşte dükkan kira sözleşmesi örneği 2018..

Kentsel dönüşüm sürecinde vergi değişikliği olur mu?

Gayrimenkul sahipleri tarafından her yıl ödenen emlak vergisi kentsel dönüşüm sürecinde değişir mi?

Feyzullah Yetgin: Kentsel dönüşüm sürecini fırsata çevirmeliyiz!

İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayı’nda konuşan GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, “Kentsel dönüşüm sürecini, tüm sıkıntılara rağmen fırsata çevirmemiz gerekiyor” dedi.

Stratejik Düşünce Enstitüsü Haberi

Stratejik Düşünce Enstitüsü


Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yılmaz, konut sektörü ile ilgili dikkat edilmesi gereken çok konu olmasına karşın balon riski oluşturacak ciddi bir fiyat artışı bulunmadığını söyledi. 


Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından konut sektörünün genel durumunu analiz etmek ve geleceğe ilişkin bakış açısı sunmak amacıyla hazırlanan "Türkiye Konut Sektörü: Gelişmeler - Beklentiler" raporu tanıtıldı. 


Tanıtım için Enstitüde düzenlenen panelde konuşan Yılmaz, konut sektörünün bütün dünyayı etkileyebilecek bir sektör olduğunu ifade etti. 


Konut sektörünün milli gelir içindeki payının 2000 yılından itibaren sürekli arttığını kaydeden Yılmaz, "2009 yılında düşüş olmasına karşın 2001 yılındaki seviyenin altına inmediğini görüyoruz" diye konuştu. 


Konut fiyatlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, bina maliyetleri ve arsa değerlerindeki artışların fiyat artışlarını etkilediğine dikkati çekti. 


Merkez Bankasının ocak ayında aldığı faiz kararının konut sektörüne...