29 / 03 / 2024

su sorunu küresel ısınma

su sorunu küresel ısınma

Yıllardır çözüm bekleyen su sorunu, küresel ısınmanın da etkileriyle kangrene dönen Bodrum Yarımadası'nda, denizden içme suyu elde edilmesi projesi heyecan yarattı.

Küresel mali destek 14 trilyon dolara ulaştı!

IMF, küresel mali desteğin 14 trilyon dolara ulaştığını belirterek, söz konusu desteğin toparlanma sağlam bir şekilde gerçekleşene kadar devam etmesi gerektiğini duyurdu.

IMF 2021 küresel ekonomik büyüme tahminini yükseltti!

Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelleyen Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,5 ve 2022'de yüzde 4,2 büyüyeceği öngörüsünde bulundu.

Kovid-19 ve ekonomik etkisi en büyük küresel risk!

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Küresel Riskler Raporu'na göre, dünyada gelecek 2 yılı en fazla etkileyecek küresel riskler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ölümler ve salgının ekonomik etkileri olacak.

Küresel gıda fiyatları 2020'de son 3 yılın zirvesine çıktı!

Küresel gıda fiyat endeksi, 2020 yılında ortalama 97,9 puana ulaşarak son üç yılın en yüksek seviyesine yükseldi.

Küresel petrol talebi 2021'de yüzde 6,6 artacak!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, bu yıl küresel petrol talebinin geçen yıla kıyasla yüzde 9,8 azalarak günlük yaklaşık 89 milyon 990 bin varil olacağını, gelecek yıl ise bu rakamın yüzde 6,6 artışla 95 milyon 890 bin seviyesine ulaşacağını bildirdi.

Adil Karaismailoğlu 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na katıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kore Cumhuriyeti tarafından düzenlenen 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda, bir marka olan müteahhitlik firmaları ile Koreli firmaların üçüncü ülkelerdeki yatırım projelerinde ortaklık yapmala

TOKİ'den Mamak'taki konutlarda yaşanan su sıkıntısıyla ilgili açıklama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Ankara Mamak'ta bulunan toplu konut projesi kapsamındaki bazı konutlarda meydana gelen su sıkıntısıyla ilgili açıklama yaptı. 

IMF Başkanı Georgieva: Küresel ekonomi Kovid-19 krizinin derinliklerinden çıkıyor!

Georgieva, "Küresel ekonomi, Kovid-19 krizinin derinliklerinden çıkıyor. 2. ve 3 çeyreklerdeki gelişmelerin beklenenden daha iyi olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, 2020 için küresel tahminlerimizde küçük bir yukarı yönlü revizyona izin veriyor" dedi.

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Küresel tefecilerin tetikçileri neden kuduruyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik analizi...

Küresel petrol arzı temmuzda arttı!

Küresel petrol arzı, temmuzda bir önceki aya göre 2 milyon 500 bin varil artarak günlük 90 milyon varil oldu.

İnşaat malzemeleri sanayisi küresel pazara hızlı dönüş yaptı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Haziran 2020 sonuçları açıklandı. Buna göre, İnşaat malzemeleri sanayisi artan ihracatıyla küresel pazara hızlı bir dönüş yaptı.

Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler!

AA Finans Analisti Memiş, "Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler. Altın destekli borsa fonlarına (ETF) girişlerde alımlar hızlandı, hedef olarak 2 bin 300 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesi hedeflendi." dedi.

su sorunu küresel ısınma Haberi

su sorunu küresel ısınma

Bodrum Yarımadası'ndaki su sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla, Yalıkavak Belediyesi'nin girişimiyle, merkezi Amerika'daki E-Tech USA ve Türk şirketi Hidroteknik Su Arıtma A.Ş. tarafından Yalıkavak sahiline 'Deniz suyundan içme suyu elde etme ünitesi' kuruldu. Bir haftalık deneme süreci olumlu geçti. Projenin hayata geçirilmesiyle Bodrum Yarımadası'nda mesken ve işletmelere metreküpü 1.1-1.5 YTL arasında fiyatla verilen suyun, kurulan sistemle 60 Ykr'a mal edileceği belirtildi.

YAP-İŞLET-DEVRET: Hidroteknik Su Arıtma A.Ş. temsilcisi çevre mühendisi Gürkan Göçmen, yatırım ve işletmenin Türk ve Amerikan şirketleri konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilebileceğini, yap işlet devret modeliyle, yaklaşık 2 milyon YTL'ye kurulacak sistemle beldenin 10 bin kişilik nüfusunun günlük 2 bin metreküplük su ihtiyacının karşılanabileceğini söyledi. Göçmen, ''Denizden içme suyu...