19 / 04 / 2024

Su Yalıtım Sistemleri

Su Yalıtım Sistemleri

BİTÜDER bir yandan su yalıtımının yapı güvenliğindeki önemini vurgularken diğer yandan da merdiven altı ürünlere karşı uyarıyor: “Denetime tabi olmayan merdiven altı üretim önlenemediği sürece çürük yapılaşmanın önüne geçilemez.”

Su yalıtımı tüm binalarda zorunlu olmalı!

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Başkanı Burhan Karahan, depremlerde meydana gelen yıkımların büyük bölümünün su yalıtımı eksikliğinden kaynaklanan korozyon (paslanma) yüzünden meydana geldiğini söyledi...

Su yalıtımı ile depremin zararlarını önleyebilirsiniz!

BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan Acısı dün gibi taze duran Marmara Depremi'nin üzerinden tam 15 yıl geçti... 17 Ağustos'ta binlerce bina yıkıldı, binlerce insanımız öldü ve yaralandı...

Sağlıklı ve konforlu yapılar için su yalıtımı şart!

Yapılara işleyen nemin havanın ısınması ve soğumasıyla birlikte bulunduğu yerde rutubete ve yoğuşma etkisinden dolayı küflenmeye yol açması, yapı malzemelerini olduğu gibi insan sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor...

HYFIX Kimyasal Su Yalıtım Sistemleri inşaat projelerini zorlu hava koşullarında koruyor!

Kış aylarında yaşanan zorlu hava şartlarında uygulanabilme özelliğiyle zamandan tasarruf sağlayan bu sistem, yaz - kış sıcaklık farkının 70 - 80 dereceleri bulduğu bölgelerde bile uygulanabiliyor...

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Tora Grup Yalıtım Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tora Grup Yalıtım Sistemleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de500 bin TL sermaye bedeli ile Resul Atasever ve Ziya Timuçin Topyay ortaklığında kuruldu.

Water Yalıtım Sistemleri Ve İzolasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Water Yalıtım Sistemleri Ve İzolasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Bedia Sultan Yıldız tarafından kuruldu.

İzopox Zemin Ve Yalıtım Sistemleri Anonim Şirketi kuruldu!

İzopox Zemin Ve Yalıtım Sistemleri Anonim Şirketi bugün Kağıthane'de 200 bin TL sermaye bedeli ile İsa Delibaş ve Kenan Polatkan ortaklığında kuruldu.

Neo Tech Yapı Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Neo Tech Yapı Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Günal Kazankaya tarafından kuruldu.

Doğru su yalıtımı depremde hayat kurtarıyor!

Onduline Avrasya’nın 1996'da piyasaya sürdüğü su yalıtım malzemesi Bituline, sahip olduğu özellikler sayesinde uygulandığı alanlarda yapı elemanlarını sudan koruyor ve güvenliğini de sağlıyor. Sistem, sağlam temelli binalar oluşturulmasına destek sağlıyor.

Levent Gökçe: Binaları su yalıtımıyla korumak hayati önem taşıyor!

Yatılım sektörünün çatı örgütü İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe, '1-7 Mart Deprem Haftası' kapsamında yaptığı açıklamada, depreme karşı güvenli binalara sahip olmak için binaların su yalıtımı ile korunması gerektiğini dile getirdi.

İZODER: Binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımı uygulandı!

Binalarda su yalıtımının hayati önem taşıdığını belirten İZODER Başkanı Levent Gökçe, ülke genelindeki binaların sadece yüzde 1.5'inde zorunlu su yalıtımının uygulandığını dile getirdi. 

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Erhan Özdemir: Su yalıtımı binaların dayanıklılığını artırır!

ODE Yalıtım’ın Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Erhan Özdemir, büyük depremin yıl dönümünde su yalıtımının öneminden bahsetti.

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Nurzek İnşaat Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Nurzek İnşaat Yalıtım Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bağcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhammedali Tarhan tarafından kuruldu.

Beta Isı Yalıtım Sistemleri İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Beta Isı Yalıtım Sistemleri İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Çetin Serin tarafından kuruldu. 

Su Yalıtım Sistemleri Haberi

Su Yalıtım Sistemleri

Kendimizi güvende hissettiğimiz alanların başında evlerimiz geliyor. Peki evlerimiz yeterince güvenli mi? Yapılan araştırmalar ayakları yere sağlam basan güvenli yapılar için su yalıtımı uygulamasının şart olduğunu gösteriyor. Oysa ülkemizdeki binaların yüzde 85’inde su yalıtımı yok. BİTÜDER bir yandan su yalıtımının yapı güvenliğindeki önemini vurgularken diğer yandan da merpen altı ürünlere karşı uyarıyor: “Denetime tabi olmayan merpen altı üretim önlenemediği sürece çürük yapılaşmanın önüne geçilemez.”

Büyük bölümü deprem kuşağında yer alan Türkiye’de,‘güvenli ve sağlam yapı’bilincinin oluşturulması önem taşıyor. Merpen altı diye tabir edilen kayıt dışı ürünler ile yapılan uygulamalar yapı güvenliğini tehdit eden unsurların başında geliyor. Ülkemizdeki yapı stokunun çoğunluğunun betonarme olması nedeniyle temelde su yalıtımı yapılması bina güvenliği açısından şart… 

Temelden su alan bir bina, çok değil 10 yıl içinde korozyon...