29 / 03 / 2024

Şubat ayı enflasyon rakamları

Şubat ayı enflasyon rakamları

TÜFE, Şubat 'ta yüzde 0.71 arttı, yılık enflasyon yüzde 7.55 'e yükseldi. Çekirdek enflasyon yüzde 8,63'ten yüzde 7,73'e geriledi.

Şubat 2024 enflasyon rakamları az önce açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen Şubat ayı enflasyon rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE rakamları...

Maaşlar değişecek mi? Şubat ayı enflasyon oranları açıklandı mı?

Şubat ayı enflasyon verilerinin açıklanıp açıklanmadığı sorgulanıyor. Ocak ayı enflasyonu yüzde 57,68 olarak kaydedildi. Bununla birlikte maaş zammı da araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte detaylar!

Şubat ayında en fazla kazandıran yatırım aracı kripto paralar oldu

Şubat ayı küresel piyasalardaki belirsizlikler ile geçti. ABD Merkez Bankası Fed’in yüksek enflasyon endişesi nedeniyle faiz artırımlarına devam edeceği beklentisi pay piyasalarını ve altını olumsuz yönde etkilerken, kripto paralar kazandırdı.

Şubat ayı kira artış oranı belli oldu mu? Şubat ayı kira artış oranı ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrasında kira artış oranı merak ediliyor. Peki, Şubat ayı kira artış oranı belli oldu mu? Şubat ayı kira artış oranı ne kadar? İşte detaylar...

Enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak? İşte şubat ayı enflasyon beklentisi 

Şubat ayı enflasyon beklentisi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. TÜİK tarafından her ay açıklanan enflasyon rakamları için geri sayım başladı. Mart ayının ilk haftası açıklanacak, şubat ayı enflasyon rakamları, piyasaların radarında yer alacak. 

2021 Şubat ayı kira artış oranları belli oldu!

Ev sahipleri ve kiracıların en çok arattığı konular arasında yer alan enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklandı, böylece 2021 Şubat ayı kira artış oranları da belli oldu.

ABD'de konut fiyatları Şubat ayında yüzde 4,2 arttı!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, Şubat ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 4,2 artış gösterdi.

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Şubat ayında düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 1,5 düştü.

İnşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, şubat ayına ilişkin ciro endekslerine bakıldığında, inşaat ciro endeksi şubat ayında yüzde 1,6 artış gösterdi.

Almanya'da Şubat ayında inşaat üretimi yüzde 1 azaldı!

Almanya'da Şubat ayında tüketim malları üretimi yüzde 1,8 artarken, sanayi dışında, inşaatta bir önceki aya göre yüzde 1 azalış görüldü.

İstanbul'un mart ayı enflasyon rakamları açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), 2020 Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. İstanbul'da martta bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 0.33, toptan fiyatlar yüzde 1.78 arttı.

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat ayında 2,4 arttı!

ABD'de, bekleyen konut satışları Şubat ayında aylık yüzde 2,4 artarak beklentileri geride bıraktı

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat ayında 2,7 puan arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat ayında 2,7 puan arttı. İnşaat malzemeleri sanayi faaliyetlerinde Şubat ayında son yılların en önemli aylık büyümesi kaydedildi... 

Şubat ayı enflasyon rakamları Haberi

Şubat ayı enflasyon rakamları

Enflasyon, şubat ayında piyasa beklentilere paralel artış gösterdi. Yüzde 0.69'lik artış öngörülerine karşın tüketici fiyatlarında (TÜFE) yüzde 0.71 artış yaşandı. Ekonomistlerin şubat ayı için enflasyon beklentileri, en yüksek yüzde 1,00 ve en düşük ise yüzde 0,30 aralığında yer almıştı.


Ocak ayında yüzde 7,24 olan yıllık enflasyon ise şubat ayında yüzde 7,55'ye yükseldi.


Enflasyonda gıda ve enerji fiyatlarının baskısı gözlenirken, gıdanın aylık TÜFE'ye etkisi yüzde 0.62 oldu.


Zam şampiyonu mandalina


Aylık en yüksek artış yüzde 2,59 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda, Aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 6,58 ile giyim ve ayakkabı oldu. Tüketici fiyatları bazında şubatta en yüksek fiyat artışı görülen ürün, yüzde 28,22 ile mandalina oldu.


Özel kapsamlı TÜFE göstergelerinden H endeksi şubatta yıllık olarak yüzde 8,44, I endeksi yüzde 7,73...