28 / 03 / 2024

Sudan havaalanı inşaatı

Sudan havaalanı inşaatı

Başkent Hartum'da inşa edilecek yeni havaalanının ihalesini kazanan Türk şirketi ile Sudan arasında sözleşme imzalandı.

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Yeni Ercan Havaalanı'nın inşaatına 'koronavirüs' engeli!

Dört yıl önce yapımına başlanan Yeni Ercan Havaalanı inşaatını bu kez de salgın durdurdu. Şantiyede, 5 pozitif vaka incelenince çalışmalar durduruldu.

Güney Sudan'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Majok Guandong Türk yatırımcılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Türkiye'den inşaat şirketleri talep ediyoruz çünkü Türkiye'yi tanıyoruz. En iyisi onlar."dedi...

Esenboğa Havaalanı Metrosu'nun inşaatı başlıyor!

Yenimahalle mitinginde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenimahalle ile Esenboğa Havalimanı arasındaki raylı sistem projesi için inşaat çalışmalarının başlayacağını söyledi.

Ahmet Esat Ural Sudan’da inşaat işine başladı!

Gebze Belediyesi çalışanlarından biri olan ve belediye şirketlerinin eski yöneticisi olan Ahmet Esat Ural, Sudan’da inşaat işine başladı. Ural, Sudan'da fabrika inşa edecek.

Muş Havaalanı terminal binasında inşaat sürüyor!

Muş Valisi Aziz Yıldırım, yapım çalışması devam eden Muş Havaalanı terminal binası ve apron inşaat çalışmalarını inceledi..

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatı meclis gündeminde!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Bakan Ahmet Arslan'a sordu..

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor!

Gümüşhane-Bayburt-Salyazı Havaalanı'nın inşaatı başlıyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Cumhurbaşkanının, Başbakanın ve kendisinin bu havalimanı projesiyle yakından ilgilendiğini belirtti.

TOKİ Giresun Bulancak Evleri'nin inşaatı başladı!

Bulancak Emecen Mevkiinde deniz, havaalanı, liman ve Bulancak Manzaralı bir tepede bulunan Bulancak TOKİ evlerinin inşaatı başladı. Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar’ın çabaları ile Bulancak’a kazandırılan TOKİ evlerinin Emecen mevkiinin çehresini değiştirmesi bekleniyor.

Akfen İnşaat, basın toplantısı ertelendi!

Üstyapı, altyapı, çevre koruma ve komple havaalanı inşaatlarındaki uzmanlık ve tecrübesiyle Türkiye’nin inşaat devi Akfen İnşaat iddialı bir konut projesiyle bir kez daha adından söz ettirecek.

Akfen İnşaat basın toplantısı 16 Mayıs'ta!

Üstyapı, altyapı, çevre koruma ve komple havaalanı inşaatlarındaki uzmanlık ve tecrübesiyle Türkiye’nin inşaat devi Akfen İnşaat iddialı bir konut projesiyle bir kez daha adından söz ettirecek. Basın toplantısı 16 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenecek.

Ant Yapı Rusya'da havaalanı terminal binası inşaatını üstlendi!

Uluslararası alanda iş yapan 250 müteahhit firma listesinde 92. sırada yer alan Ant Yapı, Rusya'da 500 milyon dolarlık havaalanı terminal binası inşaatını üstlendi.

Talip Şen: Ordu-Giresun Havalimanı inşaat yatırımlarını hızlandırdı!

Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, havalimanının hizmete girmesiyle birlikte Gülyalı ilçesindeki arsa ve konut fiyatlarında 2 katına varan artışlar olduğunu belirterek, "Havaalanı, bölgede inşaat yatırımlarının hız kazanmasına neden oldu" dedi.

Sudan havaalanı inşaatı Haberi

Sudan havaalanı inşaatı

Sudan'ın başkenti Hartum’da inşa edilecek eni havaalanı ihalesini kazanan Türk şirketi ile Sudan arasında sözleşme yapıldı. Sudan Maliye Bakanlığındaki imza törenine, Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Türk şirketinin yetkilileri ve Sudanlı bakanlar katıldı.

 Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Tören öncesinde Sudan ve Türk heyetlerinin katıldığı toplantıda konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, havaalanının tamamlanmasıyla Hartum’un Afrika’da uçuş merkezi haline geleceğini dile getirdi. 

Metin, havaalanı ihalesini kazanan Türk şirketi Summa Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora’dan inşaatın, sözleşmedeki tarihten 6 ay önce tamamlanacağı sözünü aldı. Metin, Türkiye’nin Sudan ile ticaret hacmini en yakın zamanda 10 milyar dolara çıkarmak istediğini de sözlerine...