16 / 04 / 2024

Sükna hakkı iptal davası

Sükna hakkı iptal davası

Bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yaralanma yetkisi veren hakka sükna hakkı deniyor. Peki, sükna hakkı iptal edilir mi? İşte, sükna hakkı iptal davası!

Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen ne iş yapmaktadır?

Yapı Kredi Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olan, Virma Sökmen kimdir? Virma Sökmen hakkında merak edilen detaylar, hangi sektörlerde görev aldığı, eğitim durumu ve tüm kariyeri...

DOP 45 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu, detaylar ilanda paylaşıldı

Devlet Personel Başkanlığı (DOB), farklı alanlarda 45 sözleşmeli personel alımı için başvuruların kabul edileceğini duyurdu. Belirli mesleklerde yapılacak olan bu iş alımıyla ilgili detaylar açıklandı. İşte yayınlanan ilanın başvuru süreci hakkında önemli detaylar haberin devamında...

MEB'den ortaokul ve lise ortak yazılı sınav açıklaması!

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul ve liselerde yapılacak olan yazılı sınavlar hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ortaokul ve lise yazılı ortak sınavları nasıl yapılacak, hangi tür sorular sorulacak? İşte detaylar...

Apartmanda ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi?

Bir binanın yapı ve düzenlemesinde, kat maliklerine ait olan özel bölümler ile bu özel bölümlere iliştirilmiş ek parçaların dışında, tüm kat malikleri, kiracıları ve sükna hakkı sahipleri tarafından kullanılan ortak alanlar mevcuttur. Peki ortak alanlar tek kişiye ait olabilir mi? 

Yasin Temel, Deniz GYO Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yasin Temel'in genel müdür yardımcısı atanması hakkında KAP'ta açıklama yaptı.

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı devredilir mi?

Gayrimenkul piyasasında sıkça kullanılan sükna hakkı, merak edilen kavramlardan biridir. Oturmak ve ikamet etmek anlamlarına gelen bu kavram kiracılar ve mülk sahiplerini de ilgilendirmektedir. Peki sükna hakkı nedir, sükna hakkı devredilebilir mi ve nasıl kurulur sorularının yanıtları…

İlaç raporu süresi uzatıldı mı? İlaç kullanım raporu kaç yıl geçerli?

İlaç raporunun geçerlilik süresine dair detaylar merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik süresi hakkında yeni bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında kapkara haber şimdi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında flaş bir haber kısa süre önce geldi. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen dul ve yetim aylıkları ödemesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Gelişmenin detayları haberimizde...

Sözleşmeli er olmak isteyenlere fırsat! Başvurular açıldı

Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2023 yılı 2. dönem için sözleşmeli er alımı başvurusu açtı. Sözleşmeli er başvuru süreci hakkındaki detaylar Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda bulunuyor.

Sükna hakkı nedir? Sükna hakkı nasıl kurulur?

Sükna hakkı Türk Medeni Kanunu’nun 823. maddesinde açıklanmış olup halk arasında oturum hakkı olarak da ifade edilen bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Sükna hakkı nasıl kurulur? İşte tüm merak edilenler...

Oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Oturma hakkı diğer bir ifadeyle sükna hakkı; belirli bir kişiye bir binada veya binanın bir bölümünde oturma hakkı veren, konut olarak ondan yararlanma hakkı tanıyan bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir? İşte tüm merak edilenler..

Mercedes-Maybach S-Serisi fiyatlarını görünce şok olacaksınız! İşte 2022 Mart fiyat listesi!

En çok satan otomobil markalarından biri olan Mercedes, Maybach S-Serisini güncel fiyat listesini açıkladı. Özelliklerini ve fiyatını görünce şok olacaksınız. İşte Mercedes-Maybach S-Serisi hakkında merak edilenler...

Oturma hakkı tesisi 2022!

Sükna hakkı olarak da bilinen oturma hakkı, bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yararlanma yetkisini veren bir haktır. Peki, oturma hakkı nasıl tesis edilir?

Sükna hakkı iptal davası Haberi

Sükna hakkı iptal davası

Sükna hakkı iptal davası!

Bir binadan veya onun bir bölümünden konut olarak yaralanma  yetkisi veren hakka sükna hakkı deniyor. Bedelli veya bedelsiz tesis edilebilen sükna hakkı, başkasına devredilemiyor ve mirasçılara geçemiuyor. 


Sükna hakkında, intifa hakkına ilişkin hükümler uygulanıyor. Sükna hakkı sahibi, hakkın şahsına özgünlendiği açıkça belirtilmedikçe, bina veya onun bir bölümünde  ailesi ve ev halkı ile birlikte oturabiliyor. 


Gayrimenkul üzerinde sükna hakkına sahip olan kişi, ortaklaşa kullanmaya özgüllenen yerlerden de yararlanabiliyor. Sükna hakkı süresinin dolması ve hak sahibinin ölümü üzerine sona erebiliyor. Peki, sükna hakkı nasıl iptal edilir?


Sükna hakkı yargıtay kararı!


T.C.

YARGITAY

1. HUKUK DAİRESİ

E. 1992/3800

K. 1992/8631

T. 29.6.1992


• SÜKNA HAKKININ İPTALİ DAVASI ( Kayden Maliki Bulunduğu Taşınmazdaki Bağımsız Bölümde Davalı Lehine Tesis Edilen Sükna Hakkının İptali Talebi )


• YASAYA UYGUN KULLANMA ( Kayıt Malikine...