16 / 04 / 2024

Şükrü Kızılot Evi satalım mı bağışlayalım mı

Şükrü Kızılot Evi satalım mı bağışlayalım mı

Şükrü Kızılot Hürriyet Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde Evi satalım mı, bağışlayalım mı? başlıklı yazısını kaleme aldı. Çocuklar ileride miras paylaşımı ya da veraset vergisi sorunu yaşamasınlar düşüncesiyle miras paylaşımı yapılıyor...

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Kızılot sahili tartışıldı!

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclisinde Kızılot sahili tartışıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kızılot bölgesinde bulunan bir büfenin ihale yolu ile Akseki Belediyesi'ne verildiğini belirterek, "Buralar milletin yeridir" dedi.

Antalya Kızıot Sahili'nin Akseki Belediyesi'ne devredilmesine tepki!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılot sahilini protokol ile AKP'li Akseki Belediyesi'ne vermesine Manavgat Belediye Bakanı Şükrü Sözen ve Manavgat halkı büyük tepki gösterdi.

Emsal kira bedeli nedir? Nasıl uygulanır?

Kira geliri elde edenlerin ‘Evi düşük bir kiraya çok yakın arkadaşıma, sevgilime kiraladım’ deme şansları yok. Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot, 'Emsal kira bedeli' uygulamasını yazdı...

Şükrü Kızılot kimdir?

Sinpaş GYO’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Şükrü Kızılot kimdir? Prof. Dr. Şükrü Kızılot, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Şükrü Kızılot'un biyografisi..

Şükrü Kızılot, Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri'nde konuşma yaptı!

Akkent konutları Ekonomi Sohbetleri’nin ilk toplantısında konuşan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, OSTİM ve İvedik OSB üyelerine yeni torba kanundaki vergi düzenlemeleri ile güncel vergi uygulamalarını anlattı...

Şükrü Kızılot yoğun bakımda!

Türkiye’nin önde gelen vergi uzmanlarından ekonomi yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot dün akşam saatlerinde Ankara’da beyin kanaması geçirdi. Kızılot dün akşam saat 20:00'de bilinç kaybı sebebiyle hastaneye götürüldü.

Gayrimenkulünüzün tapudaki değerini yükseltebiliyorsunuz!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde gayrimenkullerin tapudaki değerini yükseltilebilir mi? konusunu kaleme aldı. Öncelikle, çok kişinin özellikle sade vatandaşın farkında olmadığı sorunları açıklayalım...

Apartman aidatını ödemeyen yandı!

"Aidatını ödemeyenin bürosu, dükkânı ve mağazası da diğer maliklere satılacak." Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, herkesin merak ettiği "apartman aidatı" konusuna köşesinde açıklık getirdi.

Miras kalan gayrimenkulünüz varsa dikkat!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot' un miras yolu ile edinilen taşınmazlara ilişkin emlak vergisi konulu 'Neriman Teyze’nin beyan etmeyi unuttuğu miras' başlıklı yazısı...

Büyük yatırımlara vergi sürprizi!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde 'Büyük yatırımlara vergi sürprizi' başlıklı yazısını kaleme aldı. Kiracı şirket, inşaat harcamalarını, "özel maliyet bedeli" olarak aktifine alamayacak...

Konut kredisi alırken dikkat edilmesi gerekenler!

Şükrü Kızılot, bugünkü yazısında son günlerde çok talep gören konut kredisinden bahsediyor. Kızılot, konut kredileri alacak vatandaşlar için dikkat edilmesi gereken noktalara ve konut kredisinin avantajlarına vurgu yapıyor.

Tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'ndeki bugünki köşesinde tapu sicilinin incelenmesi, bilgi ve kayıt örneği istenmesi konusunu kaleme aldı. Resmi Senet örneği ve Harç Makbuzu Örneğinin Verilmesi...

Düzenli vergi ödeyene yeşil pasaport verilecek!

Prof. Dr. Şükrü Kızılot, vergisini düzenli ödeyen iş adamlarına yeşil pasaport verilmesinin gündemde olduğunu belirterek, "Düzenli vergi ödeyen ile ödemeyen arasında bir fark olması gerekir" dedi.

Şükrü Kızılot Evi satalım mı bağışlayalım mı Haberi

Şükrü Kızılot Evi satalım mı bağışlayalım mı

OKURLARIMIZIN en çok merak ettiği konulardan biri de bu.. Özellikle belli yaşa gelenler, "çocuklar ileride miras paylaşımı ya da veraset vergisi sorunu yaşamasınlar" düşüncesiyle, bazı mallarını, ölmeden önce çocuklara vermek istiyorlar. 


Bu arada, "Aman Hocam, adımı yazmayın" diye tembih ederek "genç sevgilisine" daire veya dükkanlarından birini vermek istediğini, bağış mı yoksa satış mı yapsa daha uygun olacağını, soran erkek veya kadınlar da var.. 


EŞ VE ÇOCUĞA BAĞIŞ 


Gayrimenkulun, eş ve çocuğa bağışlanması olayında, bağışlanan kişi veya kişilerin, "veraset ve intikal vergisi beyannamesi" verip, vergi ödemesi gerekiyor. 

Sırasıyla açıklayalım. 

1. Bağışlanacak olan gayri menkuller, "emlak vergisine esas olan değerle" değerlenecek. (Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu, Md.lO/2-b). 

Bunun için de ilgili belediyeden bir yazı alınması gerekiyor. 

2. Bağış olayında, bağışlanan kişi başına "3.371 TL istisna" uygulanıyor (Md. 4/d). 

3....