28 / 03 / 2024

şükrü kızılot köşe yazısı

şükrü kızılot köşe yazısı

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Emlak vergisine dava açabilir miyiz sorusuna yanıt verdi. Kızılot, cevabında; "30 günlük dava açma süreniz vardı." dedi...

Yapı kooperatiflerine ortak olma yolları!

Hürses Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında Yapı kooperatiflerine ortak olma yolları konusuna değindi. Kızılot; "Yapı kooperatiflerine, ortak olunması için başlıca dört yol mevcuttur." dedi...

Gayrimenkul satışında KDV istisnası!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi'nde yer alan bugünkü köşe yazısında Gayrimenkul satışında KDV istisnası konusuna değindi. Kızılot; "Gayrimenkul ticareti yapanların, ellerindeki gayrimenkullerin satışında KDV istisnası uygulanması mümkün değildir." dedi...

Emlak Vergisi ikinci taksiti için son gün 2 Aralık!

Hürriyet Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot'un bugünkü yazısına göre; Emlak Vergisi, neredeyse her aileyi ilgilendiriyor. 30 Kasım Cumartesi gününe rastladığı için 2 Aralık Pazartesi akşamına kadar, Emlak Vergisi ikinci taksitinin ödenmesi gerekiyor.

İhtiyaç nedeniyle gayrimenkulün tahliyesi!

Hürses Gazetesi yazarı Şükrü Kızılot köşe yazısında ihtiyaç nedeniyle gayrimenkulün tahliyesi konusuna değindi. Kızılot; "Kira sözleşmeleri çeşitli sebeplerle sona erebilmektedir. Bunlardan biri de kiralayanın ihtiyaç nedenine dayalı olanlardır" dedi.

Adres ve tapu senedi verilmesi!

Hürses Gazetesi yazarlarından Şükrü Kızılot bugünkü köşe yazısında adres ve tapu senedi verilmesi konusuna değindi. Kızılot, adres ve tapu senedi verilmesi konusundaki tüm detaylara köşesinde yer verdi...

Altında fırtınalar koparken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar tarafından güvenli liman olarak görülen altına talep artarken fiyatlar tavan yaptı. Yatırımcılar altın fiyatlarının ne olacağını araştırırken İslam Memiş'ten yatırımcıları ters köşe yapacak açıklama geldi.

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı! Gümüş yatırımcıları dikkat! Ters köşe olacaksınız

BofA, 2023 gümüş tahmini açıkladı.  Yatırımcılar gümüş fiyatlarında yükselişlerin olmasıı beklerken BofA'nın yeni gümüş tahmini yatırımcıları ters köşe yapacak. Peki gümüş fiyatları ne olacak? Gümüş fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

Üniversite öğrenciler dikkat! Okullar açılıyor mu, yüz yüze eğitime geçiliyor mu? YÖK Başkanı Özvar açıkladı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 3 Nisan'dan itibaren isteyen öğrencilere, devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini duyurdu.

Doların yönü resmen belli oldu! Dolar borcu olanlar ters köşe olacak! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) dolar kuru ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Doların yönü belli oldu! Dolar borcu olanlar ters köşe olacak! Elinde dolar olanlara kırmızı kodla uyarı geldi.

Samsung Galaxy Z Flip 3'e Carrefoursa'dan indirim! 8 Aralık 2022 Samsung Galaxy Z Flip 3 fiyat listesi...    

Carrefoursa, katlanabilir Samsung Galaxy Z Flip 3'e inanılmaz bir indirim uyguladı! Peki, Carrefoursa'da Samsung Galaxy Z Flip 3 fiyatları ne kadar? İşte 8 Aralık 2022 fiyat listesi...

Selçuk Geçer'den ters köşe dolar yorumu! Öyle bir açıklama yaptı ki kimse beklemiyordu! Görenlerin ağzı açık kaldı

Dolar yorumları ile bilinen ünlü ekonomist Selçuk Geçer, her zaman doların yükseleceğine yönelik yorumlar yaparken son dakika gelen açıklaması herkesi ters köşe yaptı. Dolar ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki görenlerin ağzı kaldı. İşte son dakika dolar açıklaması.

İhd Yapı Ve İnşaat Ormancılık Hayvancılık E-Ticaret Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İhd Yapı Ve İnşaat Ormancılık Hayvancılık E-Ticaret Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Şule Akdağ tarafından kuruldu.

Nun Yıldız İnşaat Mimarlık Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nun Yıldız İnşaat Mimarlık Eğitim Sağlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu’nda  100 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Boztemur tarafından kuruldu.

Soyaklar İnşaat Yapı Malzemeleri Polyester Kimya Züccaciye Hediyelik Eşya Reklam Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Soyaklar İnşaat Yapı Malzemeleri Polyester Kimya Züccaciye Hediyelik Eşya Reklam Taşımacılık Limited Şirketi Sancaktepe’de  620 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Aksoy tarafından kuruldu.

Levent Gökçe İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Levent Gökçe İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü’nde 500 bin TL sermaye bedeli  ile Levent Gökçe tarafından kuruldu.

Yüz yüze eğitim kiralık ev stokunu eritti!

Yüz Yüze eğitimin başlayacağının belirtilmesiyle kiralık ev stokunda azalma meydana geldi. Emlakçılar öğrencilerin kiralık ev bulmakta zorlandığını dile getirdi. 

Kiralık ev fiyatlarına yüz yüze eğitim dopingi!

Üniversitelerin, Eylül ayından itibaren yüz yüze eğitime geçmesi hedefleniyor. Bu sebeple öğrenciler de ev ve yurt aramaya başladı. Fakat artık kiralık konut bulmak oldukça zorlaştı.

Levent Gökçe: Evinizi sıcaktan yalıtımla koruyun!

İZODER Başkanı Levent Gökçe, küresel salgın karşısında çoğunlukla evde kaldığımız bir dönemde binalarda enerji verimliliğinin önemini anlattı.

şükrü kızılot köşe yazısı Haberi

şükrü kızılot köşe yazısı

Emlak vergisine dava açabilir miyiz?


SORU: Evimin bulunduğu sokağın arsa m2 değeri 25 bin TL olarak takdir edilmiş. Buna göre, 130 metrekarelik evimin değeri 1 milyon 413 bin TL çıkıyor. Gelsinler, evi 413 bin liraya vermeye hazırım. Bu takdiri yapanlar uzayda mı yaşıyor?

Bir gazetede okudum, süre geçmediği için vergi mahkemesine dava açabilirmişiz. Ne dersiniz açalım mı?

Nilgün TOPRAKÇI - İstanbul


YANIT: Efendim dava açma süreniz geçeli yaklaşık 10 ay oldu.

Dava açıp da boşuna masraf etmeyin. Arsa m2 bedellerinin, en geç Haziran 2013 sonuna kadar takdir edilip, belediyeler başta olmak üzere, ilgili ticaret odaları, ziraat odaları ve mahalle muhtarlıklarına vs. gönderildi (Bkz. Vergi Usul Kanunu, Mükerrer Madde 49). 30 günlük dava açma süreniz vardı. O da geçeli yaklaşık 10 ay oldu.


Eczanede ilaçları sayma...