20 / 04 / 2024

şükrü kızılot yazıları

şükrü kızılot yazıları

Şükrü Kızılot "Gerçek kişilerin gayrimenkul satış kazançları" konusunu ele aldı. Vergilendirilecek Kazançlar Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan kazançların değer artış kazançları olarak vergilendirilmesi için neler yapılmalı?

İnşaat taahhütlerinde izlenen süreç!

Şükrü Kızılot bugün Hürses Gaztesi'nde "İnşaat taahhütlerinde izlenen süreç" konusunu mercek altına aldı. İnşaat taahhütlerinde ilk aşama, iş sahibinin yaptırmayı düşündüğü inşaatla ilgili projenin hazırlanmasına ilişkindir.

Gayrimenkul alım ya da satımında dikkat edilmesi gereken noktalar!

Şükrü Kızılot bugün, gayrimenkul alırken ya da satarken, dikkat edilmesi gereken bazı ince noktalar hakkında yazdı. Bunlara dikkat edilmediği takdirde, ileride vergiler yönünden ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

Brüt arsa payı değeri evin değerinin belirlenmesinde etki ediyor!

Şükrü Kızılot: "Evinizin değeri belirlenirken, bina değerine eve ait arsanın brüt “arsa payı” değeri de ekleniyor. Böyle olunca, sokağın solundaki 100 m2 evin emlak vergisi değeri, sokağın sağındakinden 5-6 kat fazla olabiliyor"

Gayrimenkul satın alanların tapuyu geç alması!

Gayrimenkul alanlar, şu ya da bu nedenle tapuyu geç alabilirler, bu aşamada, vergisel yükümlülükler yönünden bazı ince noktaları bilmek gerekiyor, Şükrü Kızılot bu ince noktaları anlatıyor...

Sefa İnşaat’ın Kızılay bağışları platin madalya ile ödüllendirildi!

Sefa İnşaat,Türk Kızılayı’nın gelenekselleşen Kızılay Bağışçıları Madalya Töreni’nden ödülle döndü. 2018 yılında gerçekleşen ödül töreninden de ödül alan Sefa İnşaat, bu yıl platin madalyaya sahip oldu.

Türk Kızılayı, Arakanlılar için 24 bin konut inşa edecek!

Türk Kızılayı Genel Müdürü Kerem Kınık,"24 bin Arakanlı aileye konut sistemlerini inşa etmeye çalışacağız. Hava koşulları çok ağır. 2 bin hektarlık arazi gösterildi, altyapı çalışmaları yapılacak. Bu 24 bin konut, 100 bin Arakanlıya geçici barınma sağlayacak." dedi.

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Kızılot sahili tartışıldı!

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclisinde Kızılot sahili tartışıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kızılot bölgesinde bulunan bir büfenin ihale yolu ile Akseki Belediyesi'ne verildiğini belirterek, "Buralar milletin yeridir" dedi.

Antalya Kızıot Sahili'nin Akseki Belediyesi'ne devredilmesine tepki!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılot sahilini protokol ile AKP'li Akseki Belediyesi'ne vermesine Manavgat Belediye Bakanı Şükrü Sözen ve Manavgat halkı büyük tepki gösterdi.

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajları neler?

SIFIR oranlı Emlak Vergisi avantajı, milyonlarca emekli, ev hanımı, işsiz ve engelli vatandaşlarımızın önemli bir kısmını yakından ilgilendiriyor. İşe Şükrü Kızılot'un bu konuyla ilgili yazısı...

Şükrü Kızılot kimdir?

Sinpaş GYO’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Şükrü Kızılot kimdir? Prof. Dr. Şükrü Kızılot, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Şükrü Kızılot'un biyografisi..

Şükrü Kızılot, Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri'nde konuşma yaptı!

Akkent konutları Ekonomi Sohbetleri’nin ilk toplantısında konuşan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, OSTİM ve İvedik OSB üyelerine yeni torba kanundaki vergi düzenlemeleri ile güncel vergi uygulamalarını anlattı...

Şükrü Kızılot yoğun bakımda!

Türkiye’nin önde gelen vergi uzmanlarından ekonomi yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot dün akşam saatlerinde Ankara’da beyin kanaması geçirdi. Kızılot dün akşam saat 20:00'de bilinç kaybı sebebiyle hastaneye götürüldü.

Kira sözleşmenizde kefil varsa dikkat!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot'un kira sözleşmesinde kefil imzasının da yer alması ile değişen damga vergisi hakkındaki 'Kiraya kefil olmanın 5 kat vergisi var' başlıklı yazısı.. "

Gayrimenkulünüzün tapudaki değerini yükseltebiliyorsunuz!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde gayrimenkullerin tapudaki değerini yükseltilebilir mi? konusunu kaleme aldı. Öncelikle, çok kişinin özellikle sade vatandaşın farkında olmadığı sorunları açıklayalım...

Madenciye erken emeklilik müjdesi!

Şükrü Kızılot Hürrriyet gazetesinde yazdığı yazısında torba yasayı ele aldı. Yasayla üç ayrı kesime ‘erken emeklilik’ müjdesi veriliyor. Bu kesimler, çalışan anneler, Bağ-Kur borcu olanlar ve yeraltı işçileri.

İnşaat ve onarma işlerinde özel vergileme!

Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot bugünkü köşesinde inşaat ve onarma işlerinde özel vergilendirme ile ilgili bir yazı paylaştı. İşte Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot bugünkü yazısı...

Miras kalan gayrimenkulünüz varsa dikkat!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot' un miras yolu ile edinilen taşınmazlara ilişkin emlak vergisi konulu 'Neriman Teyze’nin beyan etmeyi unuttuğu miras' başlıklı yazısı...

şükrü kızılot yazıları Haberi

şükrü kızılot yazıları

 1-Vergilendirilecek Kazançlar Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan kazançların değer artış kazançları olarak vergilendirilmesi için; - Öncelikle elden çıkarılan gayrimenkulün, bir bedel karşılığında edinilmiş olması, - Edinme tarihinden itibaren 5 yıl içinde elden çıkarılması, - Elde edilen kazancın, elde edildiği yıl için belirlenen istisna tutarını aşması gerekir. 

5 yıllık sürenin hesabında iktisap (edinme) tarihi; - Satın almada iktisap tarihi, tapuya tescil tarihidir. 

- Kooperatif ortaklıklarına tahsis edilen gayrimenkuller, tahsis tarihinde iktisap edilmiş sayılır. 

- İnşa edilen gayrimenkullerde, yapı kullanma belgesinin alındığı tarih geçerlidir. 

- Arsa karşılığında daire alanlarda, inşaatın tamamlanıp yapı kullanma izin belgesinin alındığı tarih esastır. 

- Cebri (zorla) icra ve şuyun izalesiyle (ortaklığın kaldırılmasında) satın almada tapuya tescilden önce resmi işlemlerin tamamlanmasıyla iktisap gerçekleşir. 

- Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile teslim alınarak kullanılmaya başlanan gayrimenkulün...