20 / 04 / 2024

Süleyman Bülbül Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi devri

Süleyman Bülbül Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi devri

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Ahmet Süleyman Karakaya hangi okuldan mezun oldu? Ne zaman genel müdür yardımcısı oldu?

Körfez GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda, Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi olan Türk iş insanı Ahmet Süleyman Karakaya, nerede doğdu? Hangi bölümde okudu? Hangi görevlerde yer aldı? İşte Ahmet Süleyman Karakaya ile ilgili merak edilen her şey...

Sarıyer Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Gümüşdere-Kısırkaya Bölgesi 2. Etap 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı İle 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Süleyman Soylu: Depremlerde 750 bin bağımsız bölüm hasar gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin hasar tespit oranının yüzde 75-80 arasında olduğunu, ticaret alanlarıyla 750 bin bağımsız bölümün hasar gördüğünü dile getirdi.

Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Uzman isimler peş peşe Türkiye'nin depremselliğine ilişkin açıklamalarda bulunurken; beklenen büyük İstanbul depremi de sık sık gündem oluyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal'dan flaş İstanbul uyarısı: Büyük İstanbul depremi geliyor! Tam 50 bin bina...

Prof. Dr Süleyman Pampal'dan tüyler ürperten uyarı: İstanbul depremi için beş altı yıl zaman kaldı!

Jeoloji yüksek mühendisi Prof. Dr Süleyman Pampal, İstanbul depreminin kapıda olduğunu dile getirerek, İstanbul depreminin yüzde 60-70 ihtimale yükseldiğini söyledi. Pampal, "Şurada beş altı yıl zaman kaldı." dedi.

Süleyman Çetinsaya, Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı satın aldı! 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Betatrans Lojistik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Başkanı Bekir Kılıç ile beraber Çelik Halat'ı 27 milyon Euro'ya satın aldı. İşte ayrıntılar...

Süleyman Çetinsaya'nın Milpa arazisindeki ortağı Bekir Kılıç! 

Geçtiğimiz günlerde Artaş Grubu, İstanbul Pendik’te Doğan Holding’e ait olan 2 milyon 93 bin metrekarelik Milpa arazisini satın aldı. Süleyman Çetinsaya'nın arazide Betatrans Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Kılıç ile ortak oldu. İşte ayrıntılar..

Habib Ağa Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bülbül Şb. açıldı!

Habib Ağa Sağlık Hizmetleri Turizm İnşaat İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bülbül Şb. bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Khalil Ghwısh tarafından açıldı.

Süleyman Soylu ve Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül arasında metruk bina polemiği devam ediyor. Süleyman Soylu'dan konuya ilişkin yeni bir açıklama geldi.

Son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlar meclis gündeminde!

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, son 5 yılda TOKİ bünyesinde yapılan toplu konutlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı mecliste!

2021 yılı itibarıyla Bakanlığa bağlı müze ve ören yeri sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Süleyman Bülbül Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi devri Haberi

Süleyman Bülbül Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi devri

Gezi Parkı’nın İBB’nin elinden alınarak Sultan Beyazıt Han Vakfı'na teslim edilmesi tartışmalara neden olmuştu. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul’da toplam 76 tescilli yapının vakıflara devredildiği, bunlardan birinin de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) binası olduğu ortaya çıkmıştı.

MSGSÜ'nün Fındıklı yerleşkesindeki Cemile Sultan Sarayı'nın da Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devrinden sonra yerleşkedeki tüm binalar vakıfların oldu. Konuyu Meclis’e taşıyan CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un cevaplaması talebiyle soru önergesi verdi.

CHP’li Bülbül önergesinde, sarayın 5737 sayılı Vakıflar Kanununun 30. Maddesine dayanarak devredildiğini fakat maddenin mülkiyet hakkına, anayasaya ve tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelere aykırı olduğunu dile getirerek, “Bu kapsamda Cemile Sultan Sarayının vakfa devredilmesiyle kamuoyuyla paylaşılması gereken hususlar mevcuttur” diye konuştu.