26 / 04 / 2024

Süleyman Demirel kimdir

Süleyman Demirel kimdir

1993 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Süleyman Demirel'in evi müze olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 'in vefatı nedeniyle ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Süleyman Demirel vefat etti!

Türk İnşaat Mühendisi ve siyasetçi, Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015 tarihinde vefat etti.

Süleyman Demirel'in anıt mezarının yapımı devam ediyor!

Süleyman Demirel için doğduğu topraklar İslamköy’de yapılan anıt mezarın inşası devam ediyor. İnşaat yüksek mühendisi Şevket Demirel tarafından yapılan, Anıtkabir’den sonra kurulduğu alan bakımından Türkiye’nin ikinci en büyük anıt mezarı..

Süleyman Demirel kimdir?

Türk inşaat mühendisi ve siyasetçi Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015 tarihinde vefat etti. Peki, 1993-2000 arasında Türkiye'nin 9. cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel kimdir?

Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açıldı!

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memurluktan cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar geçen sürede kadar eşyalarının sergilendiği Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, açıldı.Süleyman Demirel, açılışta konuşma yaptı.

Süleyman Sözen kimdir? Hazine Müsteşarlığı’nda ne iş yaptı? Garanti BBWA’da hangi alanda çalışıyor?

Süleyman Sözen hangi alanlarda çalıştı? Doğuş Grubu’nda ne iş yaptı? Şu an hangi alanda çalışıyor? İşte Süleyman Sözen ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Recep Süleyman Özdil kimdir?

Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Recep Süleyman Özdil kimdir? Recep Süleyman Özdil kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Süleyman Savaş Erdem Kimdir?

Süleyman Savaş Erdem kimdir? Süleyman Savaş Erdem’in mesleği nedir? Süleyman Savaş Erdem hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Türkiye'nin önemli holdinglerinden Anadolu Grubu ve Yazıcılar Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı Kamil Süleyman Yazıcı kimdir? Kamil Süleyman Yazıcı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Kamil Süleyman Yazıcı'nın eğitim hayatı nasıldı? İşte Tuncay Özilhan`nın hayatına dair merak edilenler.

Süleyman Demirel Üniversitesinde birçok farklı kadroda personel alımı yapılacak! Başvuru şartlar ve kadrolar neler?

Süleyman Demirel Üniversitesi, farklı mesleklerde boş kadroları için personel alımı yapacak. İş ilanı, sürekli olarak güncelleniyor ve 2023 yılında da devam edecek. Üniversite, akademik kadroların yanı sıra idari ve işletme kadrolarına da çeşitli pozisyonlarda personel arıyor.

Süleyman Demirel'in anıt mezarı bitme aşamasında!

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in mezarının bulunduğu Çalcatepe'ye inşa edilen anıt mezar tamamlanma aşamasına geldi. 3 bin 500 metrekare alana inşa edilen anıt mezar 9 bölmeden oluşuyor.

Süleyman Kılınç kimdir?

Süleyman Kılınç, AK Parti'nin Adıyaman'da belediye başkanı adayı olarak gösterildi. AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Süleyman Kılınç kimdir? 

Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri Biva Tower’ı  inceledi!

Süleyman Demirel Üniversitesi-İnşaat Topluluğu öğrencileri, Biva Mimarlık’ın Bayraklı’da hayata geçirdiği Biva Tower’ı ziyaret ettiler. 

Recep Süleyman Özdil kimdir?

Recep Süleyman Özdil, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 15 Haziran 2017'de gerçekleştirdiği toplantıda Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Peki, Recep Süleyman Özdil kimdir?

Süleyman Demirel Botanik Parkı'na imar koruması!

ISPARTA İl Özel İdaresi, Süleyman Demirel Botanik Parkı'nın Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki tahsisini iptal ettirip, kendi tasarrufu üzerine aldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Zirvesi sona erdi!

Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu tarafından düzenlenen İnşaat Zirvesi sona erdi. Öğrencilerle buluşan sektör temsilcileri, bilgilerini paylaştı, gençlerin sektöre ilişkin akıllarındaki soruları yanıt verdi.

Isparta Süleyman Demirel OSB kamulaştırmaları TBMM'de!

MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Isparta Süleyman Demirel OSB'nin ikinci etabı için yapılan kamulaştırmaları, Bilim, Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye sordu..

Süleyman Demirel OSB'nin kamulaştırılmasına tepki!

Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi’nin ikinci etabı kamulaştırılıyor. Koçtepe sakinleri kamulaştırmaya tepki gösterdi.

Süleyman Demirel kimdir Haberi

Süleyman Demirel kimdir

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle "altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen" Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015'te saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde yaşamını yitirmişti.


Demirel, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de "Paşa Dayı" Yahya Bey ile Ümmühan Hanım'ın ikinci çocuğu olarak 1 Kasım 1924'te doğdu.


İlköğrenimini 1930-35 yıllarında doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Isparta ve Afyon'da bitirdi. 1949'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden inşaat yüksek mühendisi olarak mezun olan Demirel, 1948'de babası Hacı Yahya Demirel'in yeğeninin kızı Nazmiye Demirel'le evlendi.


1950'de Elektrik İşleri Etüd İdaresinde çalışmaya başlayan Süleyman Demirel, sulama ve elektrik konularında araştırma yapmak için ABD'ye gönderildi. Türkiye'ye dönüşünde, 1953 yılında Seyhan Barajı inşaatı başladığında proje mühendisi...