19 / 04 / 2024

Süleyman Demirelin vefatı

Süleyman Demirelin vefatı

1993 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Süleyman Bodur vefat etti! Kale Grubu'nun acı günü! 

Kale Grubu’nun kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Dr. İbrahim Bodur’un kardeşi, Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay’ın amcası, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Süleyman Bodur, 88 yaşında vefat etti. 

Foraks İnşaat'ın acı günü! Süleyman Öztürk vefat etti!

Fora Mühendislik ve Foraks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Öztürk vefat etti. Antalya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bölge Müdürü taziye ilanı yayınladı.

Süzer Grubu'nun acı günü! Süleyman Kara vefat etti!

Süzer Grubu'nun İcra Kurulu Üyesi ve Finans Direktörü Kemal Yılmaz ile eşi Gülşen Yılmaz'ın babaları vefat etti. Süzer Grubu taziye ilanı yayınladı.

BM Mühendislik'in acı günü! Süleyman Kazanç vefat etti!

BM Mühendislik ve İnşaat'ın Genel Müdürü Hakan Kazanç'ın babası Süleyman Kazan. vefat etti. Merhumun cenazesi bugün Karşıyaka Mezarlığı'na defnedilecek.

Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden 1 yıl geçti!

1993 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı seçilen Türk siyasetinin fötr şapkalı "baba"sı Süleyman Demirel'in vefatının üzerinden bir yıl geçti.

Süleyman Demirel'in evi müze olacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel 'in vefatı nedeniyle ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Süleyman Demirel vefat etti!

Türk İnşaat Mühendisi ve siyasetçi, Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015 tarihinde vefat etti.

Süleyman Demirel kimdir?

Türk inşaat mühendisi ve siyasetçi Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015 tarihinde vefat etti. Peki, 1993-2000 arasında Türkiye'nin 9. cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel kimdir?

Muğla'da Süleyman Seba Parkı açıldı!

Beşiktaş Kulübü Süleyman Seba adına yaptırılan parkın açılışını Fikret Orman gerçekleştirdi.Geçtiğimiz yıl vefat eden Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba'nın anısına Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaptırılan park için açılış töreni düzenlendi.

Yusuf Hacısüleyman: Önümüzdeki süreçte kişiye özel tatiller ön plana çıkacak!

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Resort Turizm Kongresi Antalya'da başladı. Kongreye katılan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, önümüzdeki süreçte kişiye uygun tatillerin ön plana çıkacağını aktardı.

Yatağan'daki Kanuni Sultan Süleyman eserleri restore edilecek!

Yatağan'da yaklaşık 500 yıl önce Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve defineciler tarafından talan edilen cami, han ve köprünün ihalesi yapıldı. Aslına uygun olarak restore edilecek olan eserler yeniden turizme kazandırılacak.

Yusuf Hacısüleyman: Turizm sektörü olarak 2015 yılı zor bir yıl olacak!

Akdeniz Turistik İşletmeciler Birliği Başkanı Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü olarak 2015 yılının zor bir yıl olacağını söyledi. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır ise, turizmin Türkiye'nin imaj sektörü olduğunu söyledi.

Yusuf Hacısüleyman: 2015 turizm için zor bir yıl olacak!

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkam Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü açısından 2015 yılının zor bir yıl olacağım fakat bunun üstesinden geleceklerini düşündüklerini söyledi.

Süleyman Demirelin vefatı Haberi

Süleyman Demirelin vefatı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı, 40 yılı aşkın siyasi hayatında kendi deyimiyle "altı kez gittiği başbakanlığa yedi kez gelen" Süleyman Demirel, 17 Haziran 2015'te saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesinde yaşamını yitirmişti.


Demirel, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de "Paşa Dayı" Yahya Bey ile Ümmühan Hanım'ın ikinci çocuğu olarak 1 Kasım 1924'te doğdu.


İlköğrenimini 1930-35 yıllarında doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Isparta ve Afyon'da bitirdi. 1949'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden inşaat yüksek mühendisi olarak mezun olan Demirel, 1948'de babası Hacı Yahya Demirel'in yeğeninin kızı Nazmiye Demirel'le evlendi.


1950'de Elektrik İşleri Etüd İdaresinde çalışmaya başlayan Süleyman Demirel, sulama ve elektrik konularında araştırma yapmak için ABD'ye gönderildi. Türkiye'ye dönüşünde, 1953 yılında Seyhan Barajı inşaatı başladığında proje mühendisi...