18 / 04 / 2024

Süleymaniye kentsel yenileme projesi

Süleymaniye kentsel yenileme projesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi eserlerin Katar ile ortaklaşa yıkılıp yeniden yapılacağını açıklamasıyla tarihi yarımadada hareketlilik başladı.

Süleymaniye'de yenileme çalışmaları Mayıs'ta başlayacak!

İstanbul'un tarihi semtleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm kapsamında inşaat çalışmaları önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. 

Süleymaniye yenileme projesine İBB'den dur kararı!

İstanbul’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi yapıların yıkımına sebep olan ve bölgeyi taklit yapılarla inşaat alanı haline getiren yenileme projesi, İBB tarafından durduruldu.

İstanbul Süleymaniye'de kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? 

İstanbul'un önemli semtlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde 2018 yılında Katarlılar tarafından kentsel dönüşüm başlayacaktı. Fakat o günden bu yana çalışmalar için henüz bir adım atılmadı. 

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Fatih Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Süleymaniye Yenileme Alanı 2. Bölge 962 ada, Avan tadilat Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Süleymaniye yenileme projesinin imar planı değişti!

İBB Meclisi'nde, "Süleymaniye Yenileme Alanı - 2. Bölge 962 Ada Avan Tadilat Projesine" dair Koruma Amaçlı İmar Planı değişikliği konuşuldu. Plan kapsamında yıkımlara başlandığı ifade edildi.

KİPTAŞ Süleymaniye'yi tarihi dokusuna uygun inşa edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Belediyesi ve İBB iştiraki KİPTAŞ’ın işbirliğiyle gerçekleştirilen “Süleymaniye Yenileme Projesi”nin 1. etabı törenle başladı.

Süleymaniye yenileme projesi başladı!

Süleymaniye yenileme projesi resmen başladı. Süleymaniye Projesi’nin ilk etabının ilk harcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından atıldı....

Süleymaniye'de yenileme çalışmaları Mayıs'ta başlayacak!

İstanbul'un tarihi semtleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm kapsamında inşaat çalışmaları önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. 

Tarihi Süleymaniye evleri yenilenecek!

İstanbul'un tarihi merkezleri arasında yer alan Süleymaniye'deki ahşap cumbalı evler, "Süleymaniye'yi Yenileme Projesi" ile ihya edilecek.

Kiptaş Süleymaniye kentsel dönüşüm projesi!

Kiptaş Süleymaniye Konut Projesi kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçiriliyor. 1.528 lüks konuta yer verilecek projede 1+1'den 5+1'e kadar konut alternatifleri olacak...

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

Niğde Efendibey Kentsel Yenileme Projesi'nde sözleşme heyecanı!

TOKİ'nin Niğde Efendibey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi Sözleşme İmzalama İşlemleri yarın başlıyor.

Süleymaniye kentsel yenileme projesi Haberi

Süleymaniye kentsel yenileme projesi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün katıldığı canlı yayınında tarihi eserlerin Katar ile ortaklaşa yıkılıp yeniden inşa edileceğini açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Erdoğan'ın açıklaması üzerine gözler tarihi yarımadaya çevrildi. UNESCO Kültür Mirası listesinde yer alan tarihi yarımada da başlatılan yenilenme projesi Süleymaniye Camii’nin etrafında devam ediyor.

Katar’ın TOKİ’si 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi'nde birinci etabındaki 700 bağımsız bölümünün yapımını Katar’ın TOKİ’si olarak bilinen Diar Süleymaniye Gayrimenkul A.Ş. üstelendi.

532,5 milyon TL'lik sermaye

2005 yılında Katar Yatırım Otoritesi tarafından kurulan Qatari Diar ve 2014 yılında kurulan Kuzu İnşaat'ın ortak kurduğu Diar Süleymaniye Gayrimenkul’ün yönetiminde tamamı Katarlı 5 yönetici bulunuyor. Diar Süleymaniye'nin sermayesinin 532,5 milyon TL olduğu açıklandı. 

Diar Süleymaniye...