27 / 04 / 2024

Süleymaniye yıkım

Süleymaniye yıkım

İstanbul’un en eski semtlerinden olan Süleymaniye ve Küçükpazar yıkılmaya terk edildi. Büyük ölçüde göç alan tarihi semtler de evler harebeye döndü.

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde! Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın!

İş Bankası'ndan emekliye büyük müjde... Mayıs 2023 bitmeden bu promosyon rakamlarına bakın... İşte İş Bankası emekli promosyon rakamları...

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde! 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi! Hemen bakın!

TOKİ Tuzla Mayıs 2023 projesi için büyük müjde... 577 yeni konut için beklenen tarih resmen geldi... Hemen bakın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi! Prim ödeme gün sayısı düşüyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan küçük esnafa resmen büyük müjde geldi. Küçük esnafın prim ödeme gün sayısı düşüyor... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

İşte büyük yıkımın nedeni! 500 binada tespit edilen korkunç gerçekler!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından inanılmaz bir gerçek ortaya çıktı. 500 binada incelemelerde bulunan bilirkişinin söyledikleri yıkımın ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Oturulan yapının riskli olarak belirlenmesi halinde yıkım için kendilerine belli bir süre veriliyor. Peki, riskli yapı yıkım süresi 2022 ne kadar?

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

Filistinliler'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkım planı için protesto gösterisi!

Filistinliler İsrail'in Doğu Kudüs'ün Silvan Mahallesi'ndeki yıkım planı için protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Bursa'da yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi!

Bursa Osmangazi'de yıkım yapan ekskavatörle bina duvarı arasına sıkışan işçi yaşamını yitirdi...

İnşaat kazısında temeli kayan apartmanda yıkım başladı!

Ankara'da, yanına yapılan inşaatın temel kazısı sırasında temelinde kayma yaşandığı tespit edilen 8 katlı Açelya Apartmanı ve etrafında bulunan 20 bina çökme riskine karşı tahliye edildi. Güvenlik önlemlerinin alınmasında sonra binanın yıkımına başlandı.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Karşıyaka'da yıkım sırasında çöken binayla ilgili soruşturma başlatıldı!

Karşıyaka'da deprem sonucunda ağır hasar alan 8 katı binanın kontrollü yıkımı sırasında yanında bulunan binanın çökmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Süleymaniye yıkım Haberi

Süleymaniye yıkım

Tarihi yarımadanın en önemli iki yerleşim yerlerinden ve İstanbul'un en eski semtlerinden Süleymaniye ve Küçükpazar kaderine terk edildi. 80’li yılların başına kadar ahşap, cumbalı evlerde İstanbullu sakinlerin yaşadığı nezih iki semt çürümeyi bekliyor. 

Milliyet Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre; savaştan çıkmış harebeyi andıran Küçükpazar, Suriye, Afganistan, Pakistan, Irak gibi ülkelerden kaçanlar ile doğudan göçüp İstanbul'a yerleşen göçebelerin meskeni olmuş durumda.

Dükkânların hali içler acısı

Yıkık, dökük binalarda yaşam savaşının verildiği semtler birçok tehliye saçıyor. Gece tek başına yürümenin tekin olmadığı her iki semt de dükkanların hali bile içler acısı vaziyette.

Mimar Sinan’ın muhteşem eseri Süleymaniye Camii’nin etrafında bulunan ve  Haliç’e bakan kısımda bulunan medresenin önündeki dükkanların manzarası korkutuyor. Bir türlü tamamlanamayan restorasyon projesi nedeniyle İstanbul’un en önemli eserlerinden Süleymaniye Medresesi, adeta viraneye...