26 / 04 / 2024

Sultanahmet Camii son durum

Sultanahmet Camii son durum

Restorasyon çalışmaları hızla devam eden Sultanahmet Camii'nin içinde ibadetin aksamaması için dev platform kuruldu. Dev platform ve caminin son durumu havadan görüntülendi...

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Taksim Cami'nin inşaatında son durum ne?

Taksim Meydanı'nın en özel köşesinde, tramvay yolunun hemen başındaki Taksim Camii'nde inşaat kalışmaları hızla devam ediyor. 43 yıldır hayali kurulan, bu yılın sonunda ibadete açılması planlanan caminin son hali görüntülendi...

Mehmet Sinirlioğlu: Ayasofya Camii tapusundaki imza abim Fikret Sinirlioğlu’na ait!

Son günlerin en önemli konuları arasında yer alan Ayasofya Camii’nin tapusunda Fikret Sinirlioğlu’nun imzası bulunuyor.

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...

Çamlıca Camii'nde son durum!

Temeli 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde sona gelindi. Cami 7 Mart'ta ibadete açılıyor.  Regaib kandilinde ibadete açılacak camide kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlar bulunacak. 

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi!

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi. Caminin kaba inşaatı tamamlandı ve minarelerinin külahları yerine konuldu...

Bağcılar'da kentsel dönüşümle yıkılan Fetih Camii'nin temeli atıldı!

Konutlardan okullara ve ibadethanelere kadar bir çok alanda kentsel dönüşümün başarılı bir şekilde devam ettiği Bağcılar’da yenilenen son yer Fetih Camii oldu. 

Sultanahmet Camii’nin minaresi söküldü!

Sultanahmet Camii’nde devam eden restorasyon çalışmaları kapsamında bir minare söküldü. 6 minaresiyle meşhur caminin 5 minaresi turistleri şaşırttı.

Çamlıca Camii'nden son kareler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  6 Ağustos 2013'te temeli atılan Çamlıca Camii'nde sona doğru geliniyor. Çamlıca Camii'nin inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere. 

Sultanahmet Camii son durum Haberi

Sultanahmet Camii son durum

Mavi ve yeşilin ortasında tüm heybeti ile duran 6 minareli tek selatin cami olan Sultanahmet Camii'nin restorasyon çalışmaları son hızla devam ediyor.

Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve hayırsever bir iş adamının maliyetinin büyük bir kısmını üstlenilen çalışmalar sırasında ibadetin aksamaması için cami içerisine dev platform kuruldu. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ramazan ayı öncesinde tamamlanan dev platform ile caminin içerisinde geniş ve ferah bir şekilde ibadet edilebiliyor. Camiye gelen turistler, kısım kısım açılan alanları ziyaret edebiliyor. Yapının kuzeybatı köşesinde bulunan minarenin etrafında çelik platformu ve iskelesi kurularak restorasyon işlemleri devam ediyor. 

Camide, dış avlu genelinde görülen su tahliye sorununa ilişkin tespitler yapılarak, su tahliye sisteminin ıslah çalışmalarına başlandı. Güneybatı cephesi revaklı avlu kubbelerinin kurşun örtüleri sökülerek, silmeli...