25 / 04 / 2024

sulukule projesi iptal

sulukule projesi iptal

İstanbul 4’üncü İdare Mahkemesi’nin avan projenin iptaline ilişkin kararının 11 Haziran’da tebliğ edildiğini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, dün Sulukule’de düzenlediği basın toplantısında, kararın yanlış olduğunu savundu

Sulukule projesinde son sözü Danıştay söyleyecek!

Fatih Belediyesi, mahkemenin 'Sulukule Projesi' hakkındaki iptal kararını Danıştay'a götürme kararı aldı. Mustafa Demir, gelecekteki sıkıntıları ortadan kaldırmak için Danıştay'ın vereceği kararın çok önemli olduğunu vurguladı

Sulukule Mülk Sahipleri, mahkemenin iptal kararını protesto etti!

İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nin Sulukule’deki dönüşüm projesini iptal kararı protesto edildi.

TOKİ'nin mahkemede iptal edilen Sulukule projesinde şimdi ne olacak?

Sulukule'de Roman vatandaşlar evlerini terk etti, Sulukule Projesi kamu yararına uygun değildir diye iptal edildi ama konutlar çoktan bitmişti

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Zonguldak Rat TOKİ ikinci etap projesi durduruldu mu?

Zonguldak Baştarla Mahallesinde Rat ikinci etap TOKİ projesine ilişkin durduruldu iddialarına jet yanıt geldi. Peki, Zonguldak Rat Toki ikinci etap projesi iptal mi oldu, durduruldu mu? 

Emlak Konut GYO'nun Göktürk projesi iptal edildi! 2 milyar TL'lik dev proje için şok karar!

Demirören Holding'in Ziraat Bankası'na devrettiği yeşil alanda hayata geçirilecek olan Emlak Konut GYO Göktürk projesi iptal edildi. 

Ali Sami Yen Otel projesi iptal mi edildi?

Ali Sami Yen Stadyumu'nun yer aldığı alanda bugün; 5 yıldızlı otel, ofis ve rezidansların yer aldığı bir proje bulunuyor. Eskiden stadyum burada bulunurken; yan tarafında da bir Galatasaray Store mağazası mevcuttu. Buraya da Ali Sami Yen Oteli projesi yapılmıştı. Peki projede son durum ne?

Kartepe'deki Sağlık Kent projesi iptal edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde Kartepe'de sağlıkçılar için inşa etmeyi taahhüt ettiği 502 konutluk sağlık kent projesinin ihalesini iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

TOKİ'nin Konya Sille Mahallesi’ndeki projesi iptal edildi!

Konya Selçuklu'ya bağlı Sille Mahallesi’ndeki dağlık kesimde 201 bin metrekare büyüklüğe sahip arazide TOKİ tarafından hayata geçirilen projenin iptal edilmesine karar verildi.

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme!

Ankara-Çankaya Projesi yapı ruhsat iptal davasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davacı, en son hazırlanan bilirkişi raporuna itiraz etti ve yeni bir heyet oluşturularak, yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yapılmasını talep etti. Davacı taraf temyize başvurdu.

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

STK'lardan Salda Gölü talebi: Millet bahçesi projesi iptal edilmeli!

Salda Gölü’nde yapılmakta olan Millet Bahçesi inşaatına karşı olan 67 sivil toplum örgütü, inşaatın durdurulması talebiyle bir bildiri hazırladı...

Bursa Orhangazi'deki Beyland arsaları satışa çıkarıldı!

Beyttürk Firması tarafından satın alınan, Orhangazi’de Hürriyet Mahallesi’nin üst kesimlerinde Kale bölgesinin altında bulunan arsa üzerine yapılması planlanan Beyttürk Projesi iptal edildi...

Konyaaltı Sahil Projesi iptal edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen kararı ile Konyaaltı Sahil Projesi iptal kararı alındı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ve 3 encümen üyesi çeşitli sebeplerden dolayı toplantıya katılmadı ve kararı imzalamadı.

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

sulukule projesi iptal Haberi

sulukule projesi iptal


Fatih Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine verilen kararın Danıştay’dan döneceğini, böylece benzer projeler için emsal olacağını öne süren Demir, konut sahiplerini belirleyecek kuranın iptal edilmediğini, 26 Haziran’da yapılacağını söyledi.


Kamulaştırıp yola devam


Demir sözlerine şöyle devam etti: 


11 Temmuz’a kadar yasal süreci başlatıp, kanuni haklarımızı kullanacağız. Yıkım gündemde yok. Sadece Sulukule’de değil, Fatih’in birçok yerinde çalışmalar devam ediyor. Ayvansaray, Fener- Balat ve Süleymaniye’de de halkla görüşmeler yaparak yıkımlar devam ediyor. Görüşme yapamadığımız yerleri de kamulaştırıp yolumuza devam ediyoruz.


Başarılı bir proje


Ülkede değişimi başlatmak ve devam ettirmenin zorluğundan yakınan Demir, “Sulukule’nin eski haline bakınca, şu anki halinin rüyasını bile görmem mümkün değildi. Proje, vatandaşlık ve şehircilik hakları açısından son derece başarılı” diye konuştu. Sulukule’de surlara yakın yapıları, surlara saygılı olarak 2...