23 / 04 / 2024

sulukule\'nin yenilenmesi

sulukule\'nin yenilenmesi

Saraçhane Belediye Sarayı'nda gazetecilerin Sulukule ve Zeytinburnu'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkındaki sorularını cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sulukule'nin tarihi özelliğine göre yenileneceğini söyledi.

Divan Talya Oteli'nde son dakika gelişmesi: İnşaat ruhsatının iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nin yeniden inşası ve ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi çerçevesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: AKM zaten harabeydi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi projesinin eskisi zaten harabeydi, depreme dayanıklılığı, şusu busu kalmadı, onu yıkıyoruz. " dedi. 

Hüsrev Hatemi: Yeni AKM çok daha iyi olacak!

Şair, yazar Hüsrev Hatemi, tatürk Kültür Merkezi'nin yenilenmesi projesine ilişkin, "Yeni AKM tahmin ediyorum ki çok daha iyi olacak." dedi

Bursa Merkez İmam Hatip Lisesi’nin inşaatı yükseliyor!

Kent merkezinde depremsellik açısından risk oluşturan, yıpranmış, ihtiyacı karşılamayan eski okulların yenilenmesi noktasında önemli yatırımları hayata geçiren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde sil baştan yenilenen Merkez İmam Hatip Lisesi’nde inşaatlar hızla yükseliyor.

Antalya Tonguç Caddesi'nde mutlu sona doğru!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında ulaşıma çözüm olarak Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve katlı kavşak çalışmasında sona yaklaşılıyor.

Antalya Şarampol Caddesi Projesi'nde son durum!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve tünel imalatı çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor.

Antalya Tonguç Caddesi'nde altyapı çalışmaları hızlandı!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi çalışmaları kapsamında Tonguç Caddesi'nde başlattığı hemzemin geçiş, alt yapı ve tünel imalatı çalışması hızlı bir şekilde ilerliyor.

Gaziosmanpaşa 500 Evler caddesi yenileniyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin prestij caddelerinden olan 500 Evler Caddesi’nin yenilenmesi çalışmalarını başlattı.

Muğlaspor Stadı ve Tesisleri'nin yenilenmesi şart!

Sivasppor’un eski teknik direktörü Mesut Bakkal, ''Muğlaspor geçmişi çok köklü ve ülkemiz futboluna önemli isimler kazandırmış bir kulüp. Bu tesis ve stadın yenilenmesi şart” dedi.

Antalya Şarampol Caddesi'ndeki yenileme çalışmaları ne durumda?

Büyükşehir Belediyesi tarafından Şarampol Caddesi'nin yenilenmesi projesi kapsamında yapılacak hemzemin ve tünel geçiş çalışmaları nedeniyle Tonguç Caddesi’nde başlattığı çalışmalar son sürat devam ediyor.

Sulukule projesi iptal mi edildi?

Sulukule Kentsel Dönüşüm projesi hakkında Mimarlar Odası İstanbul Şubesi'nin açtığı davada idare mahkemesinin iptal kararı Danıştay tarafından da onandı.

Avcılar Mustafa Kemal Paşa Cami yenilenecek!

Avcılar Belediye Meclisi, Mustafa Kemal Paşa Merkez Cami’nin yenilenmesi için belediyeye ait 588 m²’lik arsanın bedelsiz olarak Diyanet İşleri Başkanlığı adına İlçe Müftülüğüne tahsisine oybirliğiyle karar vererek, caminin yeniden yapımının yolunu açtı.

Seyhan'da 110 bin konutun yenilenmesi gerekiyor!

Kentsel Dönüşüm Zirveleri'nin üçüncüsü, Sibel Tüzün'ün sunumuyla Seyhan Oteli'nde gerçekleşti. Zeydan Karalar ise Seyhan'daki yaklaşık 150 bin konutun yüzde 70'inin yenilenmesi gerektiğini ve bu rakamın 110 bin konut olduğunu ifade etti.

sulukule\'nin yenilenmesi Haberi

sulukule\'nin yenilenmesi


Bu bölgede İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin TOKİ ve Fatih Belediyesi ile birlikte çalıştığını hatırlatan Başkan Kadir Topbaş, "Sulukule'de bazı yerlerde bir odada bir aile yaşıyor. Aynı bölgede, bu ailelerin her birine birer daire verecek kadar bina yapamıyoruz, çünkü SİT alanı. Yapılacak binalar 2-3 katlı olacak. Sur boyunca geleneksel Türk mimarisine uygun bir proje gerçekleştirilecek" dedi.


Tarihi dokusu nedeniyle semte çok katlı bina yapılmayacağını ifade eden Kadir Topbaş, aksi takdirde bölgenin tarihi özelliğinin zarar göreceğinin altını çizdi ve Ayvansaray'daki Türk Mahallesi'nin de düzenleneceğini kaydetti. Başkan Topbaş, şöyle konuştu; "Bunlar tarihi yarımadada önemli dönüşümler. Ufak ufak da olsa bu bir başlangıç. Bugüne kadar bunlar yapılmadı. Düzenli, nezih ve bir...