19 / 04 / 2024

Sümela Manastırı nerede

Sümela Manastırı nerede

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu Ağustos 2018'de başlayacak!

Sümela Manastırı'ndaki restorasyon belirsizliği ortadan kalkarken, çalışmaların 2018 yılının Ağustos ayına kadar sürmesi bekleniyor.

Sümela Manastırı restorasyon nedeniyle 1 yıl kapatılıyor!

Trabzon’un Maçka ilçesinin Altındere (Meryemana) Vadisi içinde kayalık bir kesimde bulunan Sümela Manastırı, yapının restorasyonunun gerçekleştirilmesi amacıyla 22 Eylül 2015 tarihinden itibaren 1 yıl süreyle ziyarete kapatılacak.

Sümela Manastırı bir yıl kapatılıyor!

Yanlış yapılan restorasyonun düzeltilmesi ve dağ yamacından kaya düşme tehlikesinin ortadan kaldırılması amacıyla Trabzon'un dünyaca ünlü Sümela Manastırı bir yıl turizme kapatılacak.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu 5 milyon TL'ye mal olacak!

Sümela Manastırı’nın tarihinin en geniş kapsamlı restorasyonu için hazırlanan projenin yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olması bekleniyor..

Sümela Manastırı'nda turist sayısının artırılması hedefleniyor!

Doğayla bütünleşen güzellikleriyle bölge turizmine önemli katkılar sağlayan Sümela Manastırı'nda turist sayısının daha da artılması hedefleniyor. Bölgeye yapılacak teleferikle turizm hareketliliği daha da çoğalacak.

Sümela Manastırı'nın kapalı odaları ziyarete açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Trabzon'daki Karadağ'ın eteğinde kayalar oyularak inşa edilen ve her yıl yaklaşık 700 bin yerli-yabancı turistin ziyaret ettiği manastırın halka kapalı olan odalarını ziyarete açma kararı aldı.

Sümela Manastırı 500 bin ziyaretçiyi zorluyor!

Doğu Karadeniz'e gelen turistlerin gözde mekanlarından, Uzungöl'den sonra en fazla ziyaretçi ağırlayan ve yılda 500 bin turistin ziyaret etmesi amaçlanın Sümela Manastırı ve Ören Yeri'ni bu yıl ekim ayına kadar 472 bin 904 kişi ziyaret etti.

Sümela Manastırı'nı 473 bin kişi ziyaret etti!

Uzungöl'den sonra en fazla ziyaretçi ağırlayan ve yılda 500 bin turistin ziyaret etmesi amaçlanın Trabzon'daki tarihi Sümela Manastırı ve Ören Yeri'ni bu yıl ekim ayına kadar 472 bin 904 kişi ziyaret etti.

Trabzon Sümela Manastırı eski görünümüne kavuşuyor!

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sümela Manastırı'nın Türkiye ve Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu ifade etti...

Sümela Manastırı'nın restorasyonunda sona gelindi!

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, yazılı açıklamasında, Sümela Manastırı'nın restorasyonunda sona gelindiği bildirildi. Trabzon Valisi Öz: "Sümela, restorasyonun ardından Trabzon turizmine daha nitelikli hizmet verecek" dedi.

Sümela Manastırı'nda bayram yoğunluğu yaşanıyor!

Dört mevsim turistlerin ilgisini çeken Trabzon'un Maçka ilçesindeki önemli tarihi mekanlardan olan Sümela Manastırı'nı, arife ve Kurban Bayramı'ın ilk 3 gününde 7 bin 500 kişinin ziyaret etti

Tatil için Nisan ayında ilk tercih Karadeniz oldu!

Tur şirketleri, alternatif olarak özellikle Karadeniz turlarına ve termal turizm hizmeti veren otellere bu sene yoğun ilgi gösterildiğini belirtiyor. Farklı tatil seçeneklerini düşünen ailelerin Nisan ayındaki tercihi ilk tercihi Karadeniz oluyor...

Sümela Manastırı dijital rehberle gezilecek!

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü tarihi Sümela Manastırı, 2014 turizm sezonunda dijital rehberle gezilebilecek. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, konu ile ilgili bir açıklama yaptı...

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Manastır Koyu'ndaki inşaata bölge halkından tepki!

Marmara Adası'nda bulunan Manastır Koyu'nda devam eden inşaat, bölge halkının tepkisine neden oldu. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Eren Aka, söz konusu koydaki inşaatı kaleme aldı.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Sümela Manastırı teleferik projesinde son aşamaya gelindi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'na kolay ulaşım sağlanması için kurulacak teleferik projesinde sona gelindi. Proje kapsamında, 3 istasyondan oluşan 2 bin 500 metrelik teleferik kurulacak...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Alicin Manastırı yok olma tehlikesi altında!

Sümela Manastırı’ndan da eski olduğu bilinen ve turizme kazandırılması amaçlanan Alicin Manastırı, yok olma tehlikesi altında.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Sümela Manastırı, 4 yıldır süren restorasyon ve kaya ıslahı çalışmalarının ardından ziyarete açıldı. Manastırdaki bütün çalışmalar 2020'de tamamlanacak.

Sümela Manastırı nerede Haberi

Sümela Manastırı nerede

Dünyaca ünlü tarihi eser Sümela Manastırı uzun süren restorasyon ve bakım çalışmalarından sonra kaılarını yeniden yerli ve yabancı tursitlerin ziyaretine açacak.

Deniz seviyesinden bin 150, vadiden ise 300 metre yükseklikteki Rum Ortodoks manastır ve kilise kompleksi UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’nde yer alıyor.

DÜŞME RİSKİ DOLAYISIYLA BAKIMA ALINIŞTI

Maçka ilçesindeki Karadağ'ın Altındere Vadisi'ne bakan eteğinde, vadiden yaklaşık 300 metre yükseklikteki ormanlık alanda kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı, kaya düşme riskine karşı bir süre önce kapatılarak restorasyona alındı.

Tarihi manastırdaki restorasyon çalışmaları kapsamında, tehlike oluşturan büyük boyutlu kaya parçaları, çelik halatlarla sabitlenirken kaya tutucu bariyerler inşa edildi.

 

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ AÇIK OLACAK

Restorasyonun tamamlanmasının ardından manastır, yeniden yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.

Sağanak ve sise rağmen turistler, Sümela Manastırı'nı ziyaret etti.

Manastır 08.00-19.00 saatlerinde yerli ve yabancı...