18 / 04 / 2024

Sümerbank Basma Fabrikası

Sümerbank Basma Fabrikası

Özel idarelerin kapatılmasının ardından AKP’nin belediye başkanlığını kazandığı illerde mallar belediyelere devredildi. Muhalefet partilerinin kazandığı büyükşehirlerde ise Hazine ve bakanlıklara bırakıldı. Muhalefete ait belediyeler uygulamayı yargıya ta

İl özel idarelerinin bin 686 adet taşınmazının kime devredileceği tartışılıyor!

Paylaşılamayan bin 686 taşınmaz arasında, Balçova Termal, Bozdağ Kayak, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri ile Selçuk Havaalanı, eski Sümerbank Basma Fabrikası ve 121 bin metrekarelik Tavşan Adası da bulunuyor.

1941'de Sümerbank fabrikalarını daha verimli hale getirmek için tedbirler almış!

Ankara Sümerbank umum müdürlüğü 1942 senesi imalat programlarını hazırlamaya başlamış.  Sümerbank fabrikalarının önümüzdeki sene daha verimli hale gelebilmesi için tedbirler almaya başlamış.

Eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin olduğu arsaya yapılacak konut projesine ipotek engeli!

Çanakkale merkezde bulunan eski Sümerbank Sentetik Deri İşletmesi’nin bulunduğu alanda yapılacak konut projesi, yıllardır yapılamıyor. Nedeni ise söz konusu arsanın ipotekli olduğunun anlaşılması.

Çanakkale'deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi rezerv yapı alanı ilan edildi!

Çanakkale’deki 57 bin metrekarelik Sümerbank arazisi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı alanı ilan edildi.

100. Yıl Bayındır Süt İşleme Fabrikası günde 100 ton süt işleyecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi firmalarından İztarım A.Ş’nin 100. Yıl Bayındır Süt İşleme fabrikası gerçekleşen bir tören ile hizmete açıldı. Buna göre, 350 milyon lira yatırım ile hayata geçirilen fabrika günde 100 ton süt yapacak "İzmirli" markası ile süt ve süt ürünlerine dönüştürülecek.

Sümer Holding derin batakta: Son arazilerin de satışı yapıldı!

Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1933'te ekonomiyi kalkındırmak amacıyla 'Sümerbank' adıyla kurulan daha sonra özelleştirme kapsamında holdingleşen Sümer Holding büyük batak verdi.

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

İSTON Hadımköy Fabrikası’na CSC sürdürülebilirlik belgesi!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan Beton Sürdürülebilirlik Konseyinin belgelendirmeleri devam ediyor. Konseyin Belgelendirme Kuruluşu olan KGS’nin yaptığı denetimlerin ardından İBB iştiraki İSTON’un Hadımköy Fabrikası, CSC belgesi adı.

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında sürdürülebilirlik başarısı! 

Akçansa'nın Çanakkale fabrikasında KGS tarafından bağımsız online denetim yapıldı ve fabrika ‘Kaynakların Sorumlu Kullanımı Uluslararası Sürdürülebilirlik Belgesi’ni kazandı...

Yerli otomobilin fabrikasının kurulması için süreç hızlandı!

Türkiye’ye yeni vizyon katacak olan Yerli Otomobil’in fabrikası ile ilgili süreç hızlandı. Fabrika arsasının resmiyete kavuşması ise önceki gün yapılan Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde atıldı.

TOGG fabrikasının temeli Mayıs'ta atılacak!

TOGG Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, Türkiye'nin Otomobili'nin fabrikası için inşaat çalışmalarına başladıklarını belirtti. Fabrikanın temeli Mayıs 2020'de atılacak...

Malatya'da 6.5 milyon TL'ye icradan satılık kayısı fabrikası!

Malatya İcra Dairesi, Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Eski Malatya Maallesi'ndeki 211 Ada, 1 Parselde kayıtlı kayısı fabrikasını 6 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...

Ankara'ya otobüs fabrikası kurulacak! 

Ankara Çubuk'a otobüs fabrikası kurulacak. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, fabrikanın ilçe ekonomisine önemli bir katkı sunacağını söyledi.

Manisa Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi açıldı!

Uzun yıllardır atıl durumda olan Manisa Sümerbank arazisi üzerinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirerek hayata geçirdiği Sümerpark Bülent Yelkenci Spor Kompleksi hizmete açıldı.

Sümerbank Basma Fabrikası Haberi

Sümerbank Basma Fabrikası

Özel idarelerin kapatılması sonrası yaşanan mal paylaşım tartışması yargıya taşındı.


AKP’nin belediye başkanlığını kazandığı illerde mallar belediyelere devredilirken, İzmir, Manisa, Aydın gibi muhalefet partilerinin kazandığı büyükşehirlerde ise mallar Hazine ve bakanlıklara bırakıldı. 


Özel İdare malları konusundaki tartışmaların odağında yer alan İzmir’de, yaklaşık 3 milyar lira değerindeki mallar yargıya taşındı. Büyükşehir Belediyesi, bin 693 taşınmaz için İzmir Valiliği aleyhine 160 dava açtı. İzmir Valiliği, Özel İdare’ye ait bin 693 taşınmaz malın tamamını Hazine ve bakanlıklara devretti. Eski model kamyonet ve iş makinesi gibi araçları ise AKP’li ilçe belediyeleri başta olmak üzere belediyelere dağıttı.


Yaklaşık 3 milyar lira değerindeki taşınmazlar arasında, Balçova Termal Tesisleri, Balçova Kaya Termal Otel, Çeşme Turistik Tesisleri, Menemen Soğuk Hava Tesisleri, Bozdağ Kayak Tesisleri, Şaşal Kaynak Suyu Tesisleri, Selçuk Havaalanı,...