28 / 03 / 2024

sur yıkımı

sur yıkımı

Edirnekapı-Yedikule arasındaki surlar için yıkım çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan surlar için İBB, restorasyon projesi hazırladığını belirtti.

Kırklar Dağı'nda ruhsatsız binaların yıkımı tamamlandı!

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde türkülere konu olan Kırklar Dağı'nda ruhsatsız inşa edilen ve tarihi dokuya uygun olmayan 725 daireden oluşan binaların yıkımı tamamlandı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutlarda yıkım devam ediyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülerle anılan Kırklar Dağı'nda tartışmalara neden olan yapıların yıkımı devam ediyor.

Kırklar Dağı'daki yıkım yeniden başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde türkülere konu olan tarihi Kırklar Dağı'ndaki mahkemece durdurulan yıkım, yeniden başladı. 

Kırklar Dağı'ndaki konutların yıkımı durduruldu!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde yer alan tarihi Kırklar Dağı'nda, 6 yıl önce yapımına başlanan sonra mahkemelik olan 725 lüks konutun ilk etabının yıkımı mahkeme kararı ile durduruldu. 

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

Sur’da Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde yıkım başladı!

Diyarbakır’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkımı planlanan Alipaşa ve Lalebey mahallelerine ek olarak kentte 2 mahallede daha yıkımın başlayacağı belirtildi.

Sur'da yıkım tepkisi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Lalebey ve Ali Paşa mahallelerindeki kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı alındı. Vatandaşlar, karara tepki gösterdi.

Diyarbakır Sur'da 2 mahalle için yıkım süresi doldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilen Diyarbakır Sur'daki iki mahalle için verilen yıkım süresi doldu. Vatandaşların evlerini boşaltmaları istendi.

Havza'daki bina için yıkım kararı çıktı!

Tahtalı Barajı Koruma Havzası'nda bulunan Özkul Giyim'e ait bina için yıkım kararı çıktı

İnönü Stadı'nın altından tarihi kalıntı çıkarsa yıkım durdurulacak!

Haziran ayında başlanacak olan İnönü Stadı'nın yıkım çalışmalarının stadın altından tarihi kalıntı çıkığı takdirde durdurulacağı açıklandı...

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

sur yıkımı Haberi

sur yıkımı

Tarihi surlarda tehlike çanları çalıyor. Sosyal medyada tartışılan ve‘Yıkılması mı bekleniyor?’ denilerek tepkilere neden olan Kazlıçeşme-Yedikule arasındaki surların derin çatlakları tüyler ürpertti. Ocak ayında Topkapı surlarından öğrenci minibüsüne düşen taşları akıllara getiren ve yine bir kazaya neden olmasından endişe duyulan çatlaklar için İBB,“Kapsamlı bir restorasyon projesi hazırlıyoruz” dedi. 


PERİŞAN HALDE!

Surlar son dönemde büyük bir krize dönüşmeye başladı. Nedeni ise bakımsızlık. Derin çatlakların oluştuğu surlardan deyim yerindeyse başımıza taş yağıyor. Hatta çok değil önceki ay Topkapı Surları’ndan yola dökülen taşlar az daha bir faciaya neden oluyordu. Sayfamıza da taşıdığımız olayda taşların düştüğü esnada surların dibinden geçen okul servisi kıl payı kurtulmuş,kaportası dağılmıştı. Neyse ki hiçbir çocuğa bir şey olmadı ama birinin canının yanması artık an meselesi. Çünkü 2010 yılında da yine...