19 / 04 / 2024

surda terör etkisi

surda terör etkisi

Sur'da terör örgütü PKK'nın hain saldırılarından etkilenen esnafın işyeri devlet tarafından yenileniyor. Bölge esnafı yapılan çalışmalardan son derece memnun ve umutlu olduğunu belirtti.

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...

Şırnak'ta terör mağduru 929 aile yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kura ile terör mağduru olan 929 aile yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı...

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Hakkari'de terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa ettiriilen 3 bin 63 konuttan 986'sı daha hak sahiplerine teslim ediliyor.

Mardin Nusaybin'de terörün eğitim kurumlarında bıraktığı izler siliniyor!

Mardin Nusaybin'de PKK'lı teröristlerin 5 sene önce yaptığı saldırılarda yıktığı, tahrip ettiği okulların yerine yenileri yapılarak bir bir eğitim öğretime açılıyor

Hakkari'de terör mağduru aileler evlerine kavuştu!

Hakkari Yüksekova'da Toplu Konut İdaresince (TOKİ) terör mağdurları için inşa edilen ve yapımı tamamlanan bin 256 konut, hak sahiplerine teslim ediliyor.

Şırnak'ta terör mağduru 556 aile evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kurayla, terör mağduru 556 aile yeni konutlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. 

Şırnak'ta 583 terör mağduru aile yeni evine kavuştu!

Şırnak'ta terör mağduru 583 aileye noter huzurunda yapılan kura çekilişi sonrası evleri teslim edildi. Cengiz Eren açıklamasında; "Bugüne kadar 2 bin 824 konutun hak sahiplerine teslim edildi." dedi...

Şırnak'ta terör mağdurları yeni yıla yeni evlerinde girdi!

Şırnak'ta hayata geçirilen konutlara yerleşen terör mağduru aileler, yeni yılı konforlu evlerinde karşılamanın mutluluğunu yaşıyor...

surda terör etkisi Haberi

surda terör etkisi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle iş yerlerini aylarca açamadığı için büyük mağduriyet yaşayan esnaf devletin sunduğu destekle yaralarını sarıyor. Bir süre önce SGK ve vergi borçları ertelenen, Vakıflar Genel Müdürlüğünce 1 yıl kira bedeli alınmayan ve faizsiz 50 bin liralık krediye kavuşturulan esnafın son olarak iş yeri, "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında modernize ediliyor. Tarihi dokuyu uygun yapılan cephe sağlıklaştırma ve yenileme çalışmalarında, iş yerlerinin sıva, boya, otomatik kepenk, aydınlatma, elektrik tesisatı, gölgelik ve saçakları 50 bin lirayı aşan harcamayla yenileniyor. "Sokak Sağlıklaştırma Projesi"nin 6 ay içinde tamamlanması öngörülüyor.


ÇOK GÜZEL OLACAK 

Sur'da 50 yıldır esnaflık yapan Mahmut Modanlıoğlu,yapılan yenileme çalışmalarından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Modanlıoğlu, "Her dükkana 40-50 bin lira masraf yapılıyor. Dükkanımız da caddemiz de güzelleşecek. Burası çok...