29 / 03 / 2024

Süreyya Paşanın Maltepedeki köşkü harabeye mi döndü

Süreyya Paşanın Maltepedeki köşkü harabeye mi döndü

İstanbul’daki kültür ve sağlık tesislerinin çoğalması için mal varlığını devlet kurumlarına bağışlayan Süreyya Paşa’nın Maltepe’deki köşkü çürümeye terk edildi. Torunu Rıza İlmen bağışlanan arazi ve binaların kaderine terk edilmesine tepkili.

İlk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor!

İlk kez konut alacak vatandaşlar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve düşük faizli konut kredisinin ne zaman hayata geçirileceğini merakla araştırıyor. Söz konusu kredi ile ilgili açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor. İşte düşük faizli konut kredisi ile ilgili bilinenler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı! Elektrikli araçlarda yeni dönem resmen başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 'Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu' başlıklı genelge doğrultusunda kamuda yeni otobüs, otomobil gibi motorlu araç alımlarında elektrikli araçlar öncelikli olarak değerlendirilmesine karar verildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısı karşılık buldu! Onlar da iğneden ipliğe indirim yaptı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın indirim çağrısına destek sürüyor. İTO Başkanı Şekip Avdagiç ve ATO Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerini indirime ve yıl sonuna kadar zam yapmamaya davet etti. Ayrıca, İstanbul Perakendeciler Derneği Başkanı Faruk Güzeldere de bütün sektörleri enflasyonla mücadeleye çağırdı.

İngiliz gazeteden çarpıcı seçim analizi: Erdoğan’ın politikaları Türkiye’nin ekonomisine zarar veriyor!

İngiliz Financial Times, seçim öncesi Türkiye ekonomisini analiz etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ekonomideki risklere dikkat çekilerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın para politikalarının ekonomiyi tehdit ettiği ileri sürüldü.

Soğan fiyatları dip yaptı! BİM, A101, Şok ve Migros'ta soğan fiyatları ne kadar oldu? 6 Mayıs 2023 soğan fiyat listesi

Kilogram fiyatı 17-18 lira olan soğanın fiyatı 6-7 liraya kadar geriledi. Soğan fiyatları dip yaptı! BİM, A101, Şok ve Migros'ta soğan fiyatları ne kadar oldu? 6 Mayıs 2023 soğan fiyat listesi.

Kuru soğanın kilosunun neden bu kadar arttığı ortaya çıktı! Bakın nedenmiş?

Geçtiğimiz dönemlerde fiyatı 30 TL çıkan kuru soğanın zamlarının sebebi merak konusu oldu. Bu zaman ardında pek çok farklı sebep yatıyor. Üretim ve lojistik maliyetlerinin artması gibi faktörler fiyatları yukarı çekti. Stokçuluk söz konusu olabilir. İşte tüm detaylar…

Kira yardımı ne kadar süreyle verilecek, kimler kaç para alacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği detaylar!

Adıyaman’da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada, depremzedelere yapılacak kira yardımının detaylarını açıkladı. İşte Erdoğan’ın yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren önemli açıklamalarının detayları…

Milyonlarca çalışanın hesabına 1000 TL destek parası yatacak! Detaylar belli oldu! Çalışana ek maaş desteği...

Milyonlarca çalışan vatandaşa doğal gaz ve ısınma yardımı yapılacağı açıklandı. Kasımda resmen yürürlüğe giren destek paketinin ayrıntıları netleşti. Milyonlarca çalışanın maaşına ek olarak 1000 lira hesaplara yatırılacak. Peki doğal gaz yardımından kimler faydalanabilecek? İşte ayrıntılar...

Yeni düzenlemeyle 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak

TİSK Başkanı Akkol, çalışanlara ödenecek sosyal yardımların vergi dışına çıkarılmasının çok az ülkede olan bir uygulama olduğunu ve çalışanın gelirini koruyacak çok önemli bir adım atıldığını söyledi.

Bakan Erdoğan’ın verdiği asgari ücret talimatını açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısında 'Arkadaşlar bu böyle olmaz. Asgari ücreti yenilememiz, asgari ücrete zam yapmamız lazım' dediğini dile getirdi.

Asgari ücrette heyecanlı bekleyiş bitiyor! Gözler Erdoğan'ın açıklamasında...

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücrete ara zam bugün netleşiyor. Bugün ise taraflar arasında ortak noktada buluşulan rakam Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan, burada yeni asgari ücreti kameralar karşısına geçerek duyuracak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına ek zamla ilgili sürpriz gelişme! AK Parti açıklama yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına yüzde 40 zam isteyerek 101 liralık tutarın 141 bin liraya yükseltileceğine dair haberler kamuoyunda gündem oldu. Muhalefetin söz konusu zam talebine ilişkin eleştirilerine AK Parti'den cevap geldi.

Süreyya Paşanın Maltepedeki köşkü harabeye mi döndü Haberi

Süreyya Paşanın Maltepedeki köşkü harabeye mi döndü

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarından itibaren siyaset hayatına damga vuran isimlerden olan Süreyya İlmen (Süreyya Paşa), ölümünün 61. yıl dönümünde buruk şekilde anılıyor. Tümgenerallikten emekli olduktan sonra kendisini İstanbul’un ticaret, kültür ve sanat hayatının gelişmesine adayan Süreyya İlmen, öldüğü 6 Şubat 1951’e kadar Süreyya Paşa olarak bilindi. 

İşçi ve yoksullar için

İlmen, 1951’de Maltepe Başıbüyük Narlıdere mevkiindeki 1800 dönümlük arazisini, işçilere, yoksullara ve kimsesizlere Hastane yapılması amacıyla SGK’ya bağışladı. İlmen’in adını taşıyan Süreyyapaşa Hastanesi’ne tepeden bakan 1800 dönümlük arazide bulunan tarihi köşk ve 50 yataklı hastane binası zaman içinde kullanılamaz duruma geldi. Bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle köşk, zorlukla ayakta durur hale gelirken, hastane binası ise adeta harabeye döndü.  

Süreyya İlmen’in torunu ve yasal mirasçısı Rıza İlmen ise, dedesinin tüm mirasını çeşitli devlet...