25 / 04 / 2024

Suriçi İstanbul

Suriçi İstanbul

Reşat Altın 44 lira olduğu 1949 yılında Laleli'de üç katlı, altı odalı, iki katı kiraya vermeye müsait bir ev 623 adet altın parasına, 27 bin 400 liraya satılacakmış.

1946 yılında Bebek'te büyük bir arazi ve köşk uygun fiyata satılacakmış!

1946 yılında İstanbul'un kıymetli semtlerinden Bebek'te büyük bir arazi, bir köşk ve ev uygun fiyata satılacakmış. Sultanahmet'te ise 40 metre cephesi olan, beş tane ev yapmaya müsait arsa uygun fiyata satılacakmış.

1943 yılında Sultanahmet'te kagir bir ev 4.500 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 33 lira olduğu 1943 yılında Küçük Yalı'da bir villa 3 bin 500 liraya satılacakmış. Sultanahmet'te deniz manzaralı bir ev 137 altın parasına, 4 bin 500 liraya satılacakmış.

1943 yılında Fatih'te 57 metrekare arsa 231 liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 33 lira olduğu 1943 yılında Sultanahmet'te bir evin enkazı bin 547 liraya satılacakmış. Fatih'te 25 metrekare arsa 4 buçuk altın parasına yani 143 liraya satılacakmış.

İlber Ortaylı: Suriçi İstanbul nasıl tahrip edilir?

İlber Ortaylı: Eski binaların tahribinde, bilhassa kitabenin yok edilmesinde birkaç çılgın işgüzar memurun dışında merkezi hükümetin bir politikası olduğunu zannetmiyorum

Prof. Dr. Süleyman Pampal: Büyük İstanbul depremi için 3-4 senemiz kaldı!

6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkımlara neden olan asrın felaketinin üzerinden tam 1 sene geçmişken, büyük yıkımın beklendiği İstanbul depremi de gündemden düşmüyor. Prof. Dr. Süleyman Pampal, İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve deprem açısından riskli olan diğer illeri de açıkladı. 

Son Dakika! İstanbul Valiliği'nden flaş açıklama: Sarı alarm verildi!

İstanbul Valiliği, İstanbul'da beklenen sağanak yağışların olumsuz etkilere neden olabileceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...

İstanbul'dan 'Daha iyi konut ve yaşam' için göç katlandı! 5 senede 2,2 milyon kişi megakentten göç etti! 

Resmi verilere göre son 5 senede 2,2 milyon kişi İstanbul’dan diğer kentlere göç etti. En büyük göç nedenlerinden biri de “daha iyi konut ve yaşam koşulları” oldu. İşte ayrıntılar...

Tüm detaylar belli oldu! İstanbul’un o ilçesi işte tam buraya taşınıyor!

yıkımlara neden olan Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da ilk güvenli bölgeye taşınmalar başlıyor…

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Kodalbaş ve Mehmet Cemal Zeybek ortaklığında kuruldu.

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da büyük bir deprem olacak mı tartışmaları iyice alevlendi. Kimi jeologlar, İstanbul’da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia ederken, kimileri ise buna ihtimal vermiyor. Peki hangi uzman ne diyor?

Celal Şengör tek tek duyurdu! İşte İstanbul’daki en riskli 3 ilçe!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili ürküten bir açıklama daha geldi. Ünlü jeolog Celal Şengör, 7,5 büyüklüğünde bir depremin beklediği megakent İstanbul’da yaşanacak olası bir depremde en tehlikeli üç ilçenin ismini tek tek söyledi.

Resmi verilerle belgelendi! İstanbul için korkunç rakam!

Asrın felaketi sayılan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili korkunç bir veri ortaya çıktı. Yapılan araştırmada İstanbul genelindeki binaların yüzde kaçının 2000 yılı öncesi inşa edildiği belirlendi.

Koray GYO İstanbul-İstanbul 3. Etap için ruhsat alındı! 

Koray GYO, İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi, 200 ada 13 parselde hayata geçireceği İstanbul-İstanbul projesinin 3.fazı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bist Boğaziçi İstanbul Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da Ahmet Pınarbaşı, Ayhan Aydın, Hüseyin Demir ve Murat Selçuk ortaklığında kuruldu.

İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvurdu!

İBB'nin İstanbul'da depreme dayanıksız binaların dönüşmesi amacıyla hayata geçirdiği İstanbul Yenileniyor kampanyasına 2 ayda 270 bin kişi başvuruda bulundu. 

Değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90.5’i İstanbul'dan!

Değeri 5 milyon 227 bin TL üzerinde olan taşınmazlar için uygulanan değerli konut vergisinde ilk ödemeler başladı. Açıklanan rakamlara göre; ülke genelinde değerli konut vergisi tahsilatının yüzde 90,5'i İstanbul'dan yapıldı.

Suriçi İstanbul Haberi

Suriçi İstanbul

GAYRİMENKUL SATIŞI


Laleli'de üniversite muhitinde, Harikzedeler Sokak'ında 10 numarada, tramvay durağına 1 dakika mesafede, 6 odalı içinde elektrik, terkos, havagazı ve banyo tertibatı bulunan içi yağlı boya, üç katlı, iki katı kiraya elverişli kagir, bahçeli bir ev boş teslim. Ayrıca evin yanında Kurultay Sokak'ında 10 metre yüzlü cem'an 83 metrekare arsa 19 Nisan 949 Salı günü saat 10'dan 12'ye kadar Sultanahmet Sulh Hukuk Mahkemesi'nde müzayede ile satılacaktır. Evin muhammen kıymeti 27.400, arsanın 4,300 liradır. Görmek isteyenler her gün saat 14'ten 16'ya kadar mezkur eve müracaat edebilirler.


(1944 yılında Reşat Altın 44 liraymış.)


Hürriyet 10 Nisan 1949



Abdullah Kutalmış...