26 / 04 / 2024

Suriye Ani Harabeleri

Suriye Ani Harabeleri

Suriye'deki Ani Harabeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için her yıl başvaru yapılıyor. Yapılan başvuruları her yıl değerlendiren komite, temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor!

Beşşar Esed’in amcası Hama ve Tedmür Kasabı olarak anılan Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını yasa dışı yollardan kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor.

İHH Suriye'de 5 bin briket ev inşa etti!

İHH "Mazluma Çatı Olalım" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Suriye'de 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket evden 5 bin tanesinin inşasını tamamladı...

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

İHH Suriye'deki briket ev hedefini 20 bine çıkardı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada Suriye içerisinde hayata geçirilen briket ev projesi kapsamında hedefledikleri sayıyı 20 bine çıkardıklarını söyledi.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

İHH, Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

Suriye ile İran arasında yeniden imar anlaşması yapıldı!

İranlı şirketler ve Suriye arasında, Suriye'nin yeniden imarı için anlaşmalar yapıldığı bildirildi. Suriye Başbakanı İmad Hamis başkent Tahran'da Cihangiri ile bir araya geldi...

Ani İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Ani İç Mimarlık Anonim Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Koray Hatay tarafından kuruldu.

Suriye yeniden imar ve inşa edilecek!

Karadeniz Vakfı Genel Kurulu'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Suriye yeniden imar, inşa ve ihya edilecek. Irak yeniden inşa, imar ve ihya edilecek'' dedi.

İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek!

İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Muhammed İslami'nin, Esed rejimi ile yaptığı anlaşma çerçevesinde; İran, Suriye'de 30 bin konut inşa edecek...

ABD Suriye'de petrol bölgesinde askeri üs kuruyor!

Suriye'deki petrol bölgelerinde askeri varlığını artıran ABD, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rimelan'da yeni bir askeri üs kuracağını duyurdu.

Suriye Ani Harabeleri Haberi

Suriye Ani Harabeleri

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için yapılan başvuruları, her yıl bir kez toplanarak değerlendiren UNESCO komitesi, Temmuzda İstanbul’da bir araya geliyor.


Suriye’deki değerleri koruma


Kültür ve Turizm Bakanlığı, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 10-20 Temmuz tarihleri arasındaki organizasyonda, Türkiye’nin şu anda ‘geçici listede’ yer alan Ani Arkeolojik Alanı dosyası için de karar verilecek.


10 Temmuz’da başlayacak toplantının açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Avcı ile UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova gerçekleştirecek. Avcı, Suriye’nin kültür varlıklarının korunması konusundaki hassasiyetin ele alınacağı bir toplantıya katılacak. 191 ülkenin taraf olduğu Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair 1972 tarihli sözleşmeye Türkiye, 1983’te katıldı. Uygulanmasından Dünya Miras Komitesi’nin sorumlu olduğu sözleşmeye taraf ülkeler arasından, 21 ülke yapılan seçim sonucu,...