24 / 04 / 2024

Süryani Çarşısı restore

Süryani Çarşısı restore

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

1941'de Mısır Çarşısı'nın restore edilmesine karar verilmiş!

1941 yılından Mısır Çarşısı için yenileme kararı alınmış. Karara göre, tarihi özelliği bozulmadan yeniden inşaası planlanmış. 

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Gaziantep'teki tarihi çarşılar yeniliyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi dokusunu korumak için kent genelinde bulunan çarşıları restore ediyor.

Patara Antik Kenti'nin simgesi kent kapısı restore ediliyor!

Patara Antik Kenti'nin, 19 metre genişliğinde, 10 metre yüksekliğindeki 2 bin senelik olduğu tahmin edilen ve su aktarma göreviyle dünyada emsalsiz olduğu bildirilen kent kapısında, restorasyon çalışmaları yapılıyor.

Bursa Osmangazi'deki Kayhan Çarşısı restore edildi!

Osmanlı'dan günümüze 600 senelik geçmişiyle Bursa'nın en önemli çarşıları arasında yer alan Kayhan Çarşısı, Osmangazi Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarıyla baştan aşağı yenilendi.

Çetinkaya Köprüsü 82 yıl sonra restore edildi!

Kızılırmak Nehri üzerinde 1937'de hizmete açılan ve Cumhuriyet tarihinin ilk eserleri arasında yer alan Çetinkaya Köprüsü restore edildi.

Antalya Gazipaşa'daki Kahyalar Köprüsü restore ediliyor!

Antalya Gazipaşa'da beylikler dönemine ait olan ve yıllar önce sel sularından dolayı büyük hasar gören tarihi Kahyalar Köprüsü'nde restorasyon çalışmasına başlandı.

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı'nın yıkımı davalık oldu!

Anafartalar Çarşısı ve Ulus İşhanı’nın yıkılmasını istemeyen esnaf, davalık oldu. Esnaf, ''Mevcut binalar restore edilerek korunsun. Esnafı imha yoluna değil, ihya yoluna gidelim.” diye çağrıda bulundu.

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Tarihi Kayseri Çarşısı restore ediliyor!

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak'ın Kerkük kentinde yanarak kullanılmaz hale gelen tarihi Kayseri Çarşısı'nın Türkiye'nin öncülüğünde restore edilmesi gerektiğini söyledi.

Kerkük'teki tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor!

Irak Kerkük'te çıkan yangın sebebiyle kullanılamaz duruma gelen tarihi Kayseri Çarşısı restore edilmeyi bekliyor.

Süryani Çarşısı restore Haberi

Süryani Çarşısı restore

Mardin Dargeçit'te 17 yüzyılda inşa edilen ve o dönemde ilçenin ilk çarşısı olan tarihi Süryani Çarşısı'nda restorasyon çalışmaları başlıyor.

Milliyet'te yer alan habere göre; konuyla ilgili açıklama yapan Dargeçit Belediye Başkanı Cüneyt Aksoy, "Bölge geneline baktığımız zaman bu tür mekanlar atıl kalmış, koruyamamışız. Biz de bu tarih kokan yapıyı gelecek kuşaklara aktarma adına en yakın zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın desteğiyle bir restorasyon çalışması başlatacağız" dedi. 

Mardin'de eski yapılar...