29 / 03 / 2024

Swissotel ihalesi iptal mi

Swissotel ihalesi iptal mi

Swissotel’in satışı ihalesiyle ilgili 5 yıllık hukuki sürecin sonuna gelindi. Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

Mamak Metro Hattı ihalesi iptal edildi! İşte iptal nedeni!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, başkentliler tarafından merakla beklenen Mamak Metro Hattının daha önce gerçekleştirilen ihalesinin fahiş fiyat sebebiyle iptal edildiğini açıkladı. Söz konusu ihale en kısa zamanda yeniden yapılacak. İşte konu ile ilgili detaylar...

Emlak Konut GYO Bodrum Ortakent ihalesi iptal edildi! Cevahir İnşaat ve HB Grup İnşaat, sözleşmeyi imzalamadı!

Emlak Konut GYO Bodrum Ortakent ihalesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İhalenin iptal edildiği açıklandı. İşte iptal gerekçesi ve tüm detaylar...

TOKİ'nin Kanal İstanbul manzaralı 621 konutluk 3.etap ihalesi iptal edildi!

TOKİ tarafından, Kanal İstanbul güzergahında bulunan Arnavutköy Baklalı köyünde 4 etap olarak inşa edilecek konutlar için açılan bir ihale daha iptal edildi. İşte ayrıntılar...

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Oran ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya Oran Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi.

Emlak Konut GYO Çanakkale Kepez ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO Çanakkale Kepez Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi iptal edildi.

Kanal İstanbul iptal edilmedi! 1 ihalesi iptal!

Danıştay tarafından, Kanal İstanbul geçişi çerçevesinde Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan demiryolu hattının pazarlık usulüyle ihaleye verilmesini hukuka aykırı olarak belirledi ve ihale için iptal kararını verdi.

İbrahim Tatlıses'e verilen AVM ihalesi iptal edildi!

Burhaniye Belediyesi yaptığı açıklamada, İbrahim Tatlıses'e verilen alışveriş merkezi ihalesini iptal ettiğini duyurdu...

Kalamış Yat Limanı ihalesi iptal edildi!

Koç Holding, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı ihalesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ihalenin Cumhurbaşkanı kararı ile iptal edildiğini duyurdu.

Emlak Konut GYO Ankara Çayyolu 2. Etap ihalesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO tarafından Ankara Çankaya Çayyolu 2. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin ihalesi iptal edildi. 

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'daki konut ihalesi iptal mi edildi?

TOKİ’nin İzmir Karabağlar'da 'üniversite alanına konut yapımı' ihalesinin iptal edilmesine karar verildi.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattının ihalesi iptal edildi!

MET-GÜN’ün patronu Metin Güneş’e ait EZE İnşaat Anonim Şirketi’nin aldığı “Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay hattı yapım işi” ihalesi iptal edildi.

Swissotel ihalesi iptal mi Haberi

Swissotel ihalesi iptal mi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım 2010’da düzenlediği ihaleyle Swissotel arazisinin, üzerindeki otel ile birlikte; ihalenin tek katılımcısı, aynı zamanda otelin işletmecisi ve arazinin 2032’ye kadar kullanım hakkına sahip olan Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Fiba Holding bünyesindeki Anadolu Japan Turizm AŞ’ye 421 milyon TL karşılığında satılmasına karar vermişti.


Bunun üzerine dönemin CHP’li İBB meclis üyeleri Hakkı Sağlam, Tuncer Özyavuz ve Serdar Bayraktar kararın iptali için İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.


Mahkeme, satış kararını “ihalede açıklık ve rekabet şartlarının sağlanmasının mümkün olmadığı” gerekçesiyle 2012’de iptal etti. 2013’te Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.


Habertürk'te yer alan habere göre, öte yandan satış kararının iptal olması şu anda Swissotel’in...