20 / 04 / 2024

Swissotel ihalesi iptali

Swissotel ihalesi iptali

Swissotel’in satışı ihalesiyle ilgili 5 yıllık hukuki sürecin sonuna gelindi. Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.

Muhittin Böcek'ten Konyaaltı Sahili açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sahili işletme ihalesi iptali ile ilgili bir açıklama yaptı. Böcek, “Resmi olarak belediyemize yazı girmemiştir, yürütmeyi durdurma nihai bir karar değildir. Türk adaletine güvenimiz tamdır” diye konuştu.

Swissotel'in satış ihalesinde son durum!

Swissotel’in satışı ihalesiyle ilgili 5 yıllık hukuki sürecin sonuna gelindi. Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.

Swissotel'in satış ihalesi iptal edildi!

Swissotel’in satışı ihalesiyle ilgili 5 yıllık hukuki sürecin sonuna gelindi. Otelin ve üzerinde bulunduğu arazinin 421 milyon TL’ye Fiba Grubu’na satılmasına dair 2010’da verilen belediye encümeni kararının iptali kesinleşti.

Siteler-Karapürçek teleferik hattı yapım ihalesi iptal edildi!

Büytikşehir Belediyesi'nin Siteler-Karapürçek teleferik hattına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliklerinin mahkeme kararıyla iptali sonrası, teleferik hattı montaj ve yapım ihalesi de iptal edildi.

Cumhurbaşkanı'ndan Galataport ihalesi iptaline eleştiri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da düzenlenen KADEM 1. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmasında Galataport ihalesi iptali ile ilgili eleştiride bulundu.

TOKİ Niğde Çamardı'da 100 konut, cami ve büfe ihalesi 15 Ekim'de!

Niğde Çamardı'da yer alan 100 adet konut, cami ve büfenin ihalesi 15 Ekim Pazartesi günü yapılıyor...

TOKİ Tunceli Mazgirt'te ticaret merkezi ve konut ihalesi bugün!

Tunceli Mazgirt'te bulunan ticaret merkezi ve 100 konutun ihalesi bugün 14.30'da yapılıyor...

TOKİ Denizli Honaz'da sosyal tesis ihalesi bugün 14.00'te!

TOKİ Denizli Honaz'da yer alan yurt ve sosyal tesisin ihalesi bugün saat 14.00'te yapılacak...

TOKİ Tunceli Mazgirt'te ticaret merkezi ve konut ihalesi yarın!

TOKİ tarafından Tunceli Mazgirt'te 100 konut ve 1 ticaret merkezinin inşaatı ve çevre düzenlemesi ihalesi yarın 14.30'da...

TOKİ Denizli Honaz'da sosyal tesis ve yurt ihalesi yarın!

TOKİ Denizli Honaz'da sosyal tesis ve yurt ihalesi yarın saat 14.00'te yapılacak...

TOKİ Çorum ve Yozgat'da lise inşaatının ihalesi bugün 14.00'te!

Çorum'da 16 derslikli Kız Meslek Lisesi ve Yozgat'da 600 öğrencilik Ticaret Meslek Lisesi'nin inşaatı ve altyapı çalışmalarının ihalesi bugün yapılıyor...

TOKİ Denizli Honaz'da yurt ve sosyal tesis ihalesi yapılacak!

Denizli Honaz'da yer alan 375 kişi kapasiteli yurt ve sosyal tesisin altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 11 Ekim Perşembe günü yapılacak...

TOKİ Ankara'da inşaat ve danışmanlık hizmeti ihalesi 11 Ekim'de!

TOKİ Ankara'da 1760 konut, hastane, sosyal tesis, cami, hizmet binası ve eğitim binalarının inşaat ve danışmanlık hizmetleri işinin ihalesi 11 Ekim 2012 Perşembe günü yapılıyor...

Swissotel ihalesi iptali Haberi

Swissotel ihalesi iptali

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım 2010’da düzenlediği ihaleyle Swissotel arazisinin, üzerindeki otel ile birlikte; ihalenin tek katılımcısı, aynı zamanda otelin işletmecisi ve arazinin 2032’ye kadar kullanım hakkına sahip olan Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Fiba Holding bünyesindeki Anadolu Japan Turizm AŞ’ye 421 milyon TL karşılığında satılmasına karar vermişti.


Bunun üzerine dönemin CHP’li İBB meclis üyeleri Hakkı Sağlam, Tuncer Özyavuz ve Serdar Bayraktar kararın iptali için İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.


Mahkeme, satış kararını “ihalede açıklık ve rekabet şartlarının sağlanmasının mümkün olmadığı” gerekçesiyle 2012’de iptal etti. 2013’te Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.


Habertürk'te yer alan habere göre, öte yandan satış kararının iptal olması şu anda Swissotel’in...