27 / 04 / 2024

Swissotel ihalesi son durum

Swissotel ihalesi son durum

Swissotel’in satışı ihalesiyle ilgili 5 yıllık hukuki sürecin sonuna gelindi. Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.

TOKİ Körfez İlimtepe'de son dakika müjdesi: 1.3 milyar TL'ye inşa edilecek! Sözleşme imzalandı! 

Geçtiğimiz 2 seneden bugüne, ihaleye çıkan ancak çeşitli nedenlerle ihalesi iptal edilen ve daha önce artan maliyetler nedeniyle müteahhidin iş bıraktığı TOKİ İlimtepe Konutlarında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için imzalar atıldı. İşte ayrıntılar... 

Kanal İstanbul manzaralı konut projesinin 3'üncü etabında son dakika! İhalesi 4'üncü defa iptal edildi! 

Arnavutköy’de hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul manzaralı konutlar için gerçekleştirilen ihalede iptal kararı geldi. 5 etap şeklinde inşa edilecek konut projesinin 621 konutluk 3’üncü etabının ihalesi, dördüncü defa iptal edildi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Bodrum Ortakent ihalesi iptal edildi! Cevahir İnşaat ve HB Grup İnşaat, sözleşmeyi imzalamadı!

Emlak Konut GYO Bodrum Ortakent ihalesi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İhalenin iptal edildiği açıklandı. İşte iptal gerekçesi ve tüm detaylar...

Kanal İstanbul'un tren hattı ihalesi iptal edildi! Halkalı-Ispartakule Demiryolu'nda son dakika!

Halkalı-Ispartakule arasında hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul geçişi demiryolu hattı inşaatının, danışmanlık ve mühendislik hizmeti ihalesi iptal edildi. İhalenin, şartnamenin tekrar düzenlenerek rekabet imkanının arttırılması amacıyla iptal edildiği belirtildi. İşte detaylar...

TMO'nun ayçiçek yağı hamlesinden sonra fiyatlara zam yaptıracak kötü gelişme! Son dakika açıklaması

Ayçiçek yağında fiyatları yakından ilgilendiren en önemli konu hammaddenin yeterince temin edilip edilmemesi. Toprak Mahsulleri Ofisi ayçiçek hasadına sayılı günler kala 18 bin ton ayçiçek yağı ihalesi yapmıştı. Son dakika açıklaması yağ fiyatlarında yeni bir artış dalgası mı geliyor dedirtti.

TOKİ'den Kırıkkalelilere son dakika ucuz konut müjdesi! Yeni proje için düğmeye basıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Kırıkkale projesinin ihale tarihini açıkladı. Peki TOKİ'nin Kırıkkale projesi hangi ilçede inşa edilecek? Projenin ihalesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Swissotel Residences Çeşme'nin kaba inşaatı tamam!

Miray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haydar İnaç, Swissotel Residences Çeşme'nin inşasındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu. İnaç, kaba inşaatın tamamlandığını dile getirdi. 

Son 3 yılda 75 şirket 201 milyar TL'lik kamu ihalesi kazandı!

Son 3 senede şirketlere verilen kamu ihalelerinin sayısı açıklandı. Buna göre, 3 senede 75 şirketin toplamda 201 milyar TL büyüklüğünde kamu ihalesini aldığı belirlenirken, bu ihalelerin 140 milyar TL'den fazlasının davetle yapıldığı da ortaya çıktı. Peki listede hangi şirketler var?

TOKİ Isparta 250 konut ihalesi bugün!

Yatırımlarını son sürat sürdüren TOKİ, Isparta Atabey'de 250 yeni konut inşa edecek. Projenin ihalesi bugün yapılacak.

Üçyol–Buca Metro Hattı'nın son ihalesi yarın!

İzmir halkının merakla beklediği Üçyol–Buca metrosu için ihalesi için geri sayım başladı. 13 firmanın yarışacağı metronun ihalesi yarın gerçekleşecek. 

Üçyol–Buca Metro Hattı'nın son ihalesi 6 Eylül'de!

İzmir halkının merakla beklediği Üçyol–Buca metrosu için ihale tarihi belli oldu. 13 firmanın yarışacağı metronun ihalesi 6 Eylül'de gerçekleşecek. 

TOKİ, Eskişehir'de 3 yeni okul inşa edecek! İhalesi bugün!

Yatırımlarına son sürat devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir'de 3 yeni okul inşa edecek. Projelerin ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

3 şehir hastanesinin yapım işi ihalesi yapıldı!

Her biri milyarlık 3 ayrı şehir hastanesi ihalesi son dönemlerde çok sayıda ihale alan müteahhitlere verildi. Geçtiğimiz aralık ayında kamuya duyurulmadan, özel olarak davet edilen şirketlerle yapılan ihalelerin sonuçları 3 ay sonra ve sözleşmeler imzalandıktan sonra duyuruldu. 

Swissotel ihalesi son durum Haberi

Swissotel ihalesi son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım 2010’da düzenlediği ihaleyle Swissotel arazisinin, üzerindeki otel ile birlikte; ihalenin tek katılımcısı, aynı zamanda otelin işletmecisi ve arazinin 2032’ye kadar kullanım hakkına sahip olan Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Fiba Holding bünyesindeki Anadolu Japan Turizm AŞ’ye 421 milyon TL karşılığında satılmasına karar vermişti.


Bunun üzerine dönemin CHP’li İBB meclis üyeleri Hakkı Sağlam, Tuncer Özyavuz ve Serdar Bayraktar kararın iptali için İstanbul 7. İdare Mahkemesi’nde dava açmıştı.


Mahkeme, satış kararını “ihalede açıklık ve rekabet şartlarının sağlanmasının mümkün olmadığı” gerekçesiyle 2012’de iptal etti. 2013’te Danıştay tarafından onanan iptal kararına karşı geçtiğimiz yıl yapılan “karar düzeltme” itirazı da geçen ay reddedildi. Böylece satış kararının iptali kesinleşmiş oldu.


Habertürk'te yer alan habere göre, öte yandan satış kararının iptal olması şu anda Swissotel’in...