19 / 04 / 2024

Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu arazisi

Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu arazisi

Ankara'da Söğütözü mahallesindeki Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu'nun arazisinde önce inşaat hakkı yüzde 150 arttırıldı, ardından da plan değişikliğine gidildi ve ticaret merkezi, rezidans yapılmasının önü açıldı...

İETT zamlı öğrenci akbilinde onay krizi! Ekrem İmamoğlu imzayı atmadı

Toplu taşımada öğrenci akbili zamlı mı olacak zamsız mı olacak tartışmaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde krize neden oldu. Yakıta gelen aşırı zamlar nedeniyle toplu ulaşıma yapılan yüzde 40 zam öğrencilere de yansıdı! UKOME'den yeni karar çıktı ama...

İBB'den şok öğrenci akbil kararı! İmamoğlu reddetti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğrenci abonmanlarındaki yüzde 40'lık zammın geri alınmasına yönelik kararı veto etti. Karar ikinci kez Meclis'ten geçerse İmamoğlu onaylamak zorunda kalacak.

Öğrenci affı için düğmeye basıldı: 2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimler faydalanacak?

Öğrenci affı için TBMM’den ilk açıklama geldi. Çalışmaları başladığını duyuran AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, yakında meclise öğrenci affı ile ilgili bir teklif sunulacağını iletti. Açıklama üzerine; “2022 öğrenci affı ne zaman çıkacak, kimler faydalanacak?” sorusunu akla getirdi.

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

İBB Meclisi'ndeki yüzde 40'lık indirim İmamoğlu'nu sinirlendirdi: Veto edeceğim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün AK Parti ve MHP'nin oylarıyla geçen ve öğrenci akbillerine yüzde 40'lık zammın geri çekilmesini ön gören belediye yasasını veto edeceğini söyledi.

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ankara'nın Mamak ilçesinde yapımı süren 2 bin 500 kişilik Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında incelemelerde bulundu.

Beyoğlu Örnektepe'deki gençlik merkezi ihaleye çıkıyor!

Beyoğlu Örnektepe'deki gençlik merkezi ve zeminaltı otoparkı, öğrenci yurdu olarak işletilmek üzere ihaleye çıkıyor. 

Altın Haliç Özel Öğrenci Yurdu Limited Şirketi kuruldu!

Altın Haliç Özel Öğrenci Yurdu Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Lale Bülbül tarafından kuruldu.

Muharrem Kasapoğlu İstanbul'da yapımı süren tesisleri inceledi!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Bakırköy Ataköy Uluslararası Gençlik Merkezi, Cevizlibağ'daki 750 kişilik öğrenci yurdu ve Ümraniye'deki spor tesislerinde incelemeler yaptı.

Haseki Sultan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Haseki Sultan Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurt Hizmetleri Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Hicret Aşcıoğlu Cansız ve Nimet Buhan ortaklığında kuruldu.

 4p Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

4p Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli  ile Fikret Tayfun Demirören, Hüseyin Tahsin Bayraktaroğlu, Turgay Gönensin ve Mehmet Nazif Edin ortaklığında kuruldu.

Arda Turan'ın Beyoğlu'ndaki inşaatının imar planına ulaşılamıyor!

Arda Turan'ın Beyoğlu'nda bulunan öğrenci yurdu inşaatının bulunduğu parsel ticaret alanı olarak görülüyor. Turan’ın inşaatının bulunduğu imar planı, uygulama kapsamında bulunamıyor.

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu'na 60 kişilik öğrenci yurdu!

Kahramanmaraş'ın merkez Dulkadiroğlu İlçe Belediyesi, 60 kişilik ortaöğretim kız öğrenci yurdu inşa ettiriyor. Belediye Başkanı Necati Okay, yurdun 2018'in başında açılacağını ifade etti.

Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu arazisi Haberi

Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu arazisi


ANKARA'da 'Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu'nun arazisinde önce inşaat hakkı yüzde 150 arttırıldı, ardından da plan değişikliğine gidildi ve ticaret merkezi, rezidans yapılmasının önü açıldı. Yetkilileri bu değişikliğin daha yüksek katlı yurt için yapıldığını söylerken, planların 'kentsel Servis Alanı' olarak değişmesi dikkat çekiyor. 


ANKARA'nın son günlerde yükselen gökdelenleriyle rantı en yüksek bölgelerinin başında gelen Söğütözü mahallesindeki devlete ait 'Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu'nun arazisinde, önce inşaat hakkı yüzde 150 artırıldı, ardından da plan değişikliğine gidildi ve arazisine ticaret merkezi ve rezidans yapılmasının önü açıldı. Ankara'nın 'Eskişehir yolu' olarak bilinen bölgeye doğru gelişmesi ve gökdelenlerin inşasıyla Söğütözü bölgesi başkentin gözde yerlerinden biri oldu. 1990'larda inşa edilen Gençlik ve Spor Bakanlığı/ Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Tahsin Banguoğlu Öğrenci Yurdu da 65 bin metre kare...