10 / 05 / 2024

takasbank işlem bedelleri

takasbank işlem bedelleri

Gayrimenkul alım satım işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi adına tapu takas uygulaması oluşturuldu. Peki, yeni tapu takas sistemi nedir?

SASA'ya kredili işlem ve açığa satış yasağı getirildi

Sosyal medyanın en fazla konuştuğu hisse senetlerinden SASA Polyestere bir aylık süreyle kredili işlem  yasağı getirildi.

Rus rublesi ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor! Yükselişte olan rublede son durum ne?1 Rus rublesi kaç TL?

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

Brent petrolün varil fiyatı revize edildi! 91,51 dolardan işlem görmeye başladı

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 91, 51 dolardan işlem görmeye başladı. İşte detaylar…

Takasbank emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul edecek

Takasbank bugünden itibaren Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen emtia sertifikalarını işlem teminatı olarak kabul etmeye karar verdi. Konuyla ilgili yasa Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.

Dolarla işlem yapacaklar aman dikkat! 2000 yılından bu yana bir ilk yaşanacak

Dolarla işlem yapanlar için kritik döneme girildi. Fed'in Mayıs, Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında 50'şer baz puan artırması bekleniyor. Dolar fiyatlarını da etkileyecek bu zincirleme, 2000 yılından sonra ilk kez olacak.

Dolarda işlem yapacaklar bu haber size! İşte dünya piyasasının dört gözle beklediği gelişmeler

Dolar 14,66 seviyelerinden işlem görmeye devam ederken, dolarla işlem yapacaklar da kurun yönünü merak etmeye başladı. ABD'de bugün yaşanacak bir takım gelişmelerin dolar kurunu etkilemesi bekleniyor.

Gürsel Turizm borsada ne zaman işlem görecek? Gürsel Turizm halka arz sonuçları açıklandı!

Gürsel Turizm’in borsada işlem göreceği tarih merak konusu oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından halka arz başvurusu onaylanan Gürsel Turizm, halka arz ediliyor. İnfo Yatırım aracılığında 3-4 Mart tarihlerinde Borsa'da Satış-Sabit Fiyatla Talep Toplama yöntemiyle gerçekleşti.

Euro kuru son işlem gününde sert dalgalandı! Euro bugün kaç lira?

Euro yeni işlem gününe 15,62 lira seviyelerinde başladı. Yatırımcılar ve euro almak isteyenler tarafından yakından takip edilen euro/TL 4 Mart 2022 sabahına düşüşle başladı.

Dolar/TL bugün 13,53 seviyesinde işlem görüyor!

Dolar/TL, haftanın son işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 13,50 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar 2022 yılının ilk işlem gününde yükselişte!

Büyük ve küçük ölçekli yatırımcılar tarafından yakından takip edilen döviz kurları 2022 yılının ilk işlem gününe yükselişle başladı. Dolar/TL bugün 13,50 liradan işlem görüyor.

Türkiye'deki kripto günlük işlem sayısı 1 milyon seviyesini geçti! 

Blockchain analizleri yapan Chainalysis ve Kaiko Türkiye'de günde 1 milyon işlem eşiğinin geçildiğini dile getirdi. 

Dolarda yeni zirve: 16 liradan işlem görüyor!

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği dolar/TL haftanın son işlem gününe rekor bir seviye ile başladı. Dolar/TL şu dakikalarda 16 liradan işlem görürken, euro ise 18 lirayı aştı.

Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı!

Ankara'da hayata geçirdiği projelerle sektörde adından söz ettiren Pasifik  GYO, Pasifik GYO Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. 

takasbank işlem bedelleri Haberi

takasbank işlem bedelleri

Yeni tapu takas sistemi nedir?

Yeni tapu takas sislemiyle mülkiyet hakkı ve alım satım bedelinin el değiştirmesi sırasında alıcı ile satıcının karşılaştığı olumsuzlukların önlenmesi amaçlanıyor.


Tapu takas sistemi, gayrimenkul ile satış bedeli olan nakdin eş anlı olarak el değiştirmesi, tarafların güven probleminin bertaraf edilmesi, nakit taşıma riskinin ortadan kaldırılması, düşük maliyetle hızlı transfer kolaylığı sağlanarak tüm taraflar açısından çağdaş, güvenli ve teknolojik bir altyapı ile zaman, işgücü ve maliyet avantajı yaratılması için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde tasarlandı.


Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu" kapsamında yeni tapu takas sistemi ile ilgili hususlara yer veriliyor. Tarafların bu sözleşmeyi kayıt açma esnasında okuyup onaylamaları gerekiyor. Aksi halde sistemde kayıt oluşturulamıyor.  Peki, yeni tapu takas sistemi nedir?


1 - Tapu dairesinden alınan...