19 / 04 / 2024

Taksim AKM projesi

Taksim AKM projesi

Taksim Meydanı’nda yer alan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi.

Yeni AKM 2019'da tamamlanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı Yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı. Yeni AKM 2019'da tamamlanacak.

Taksim AKM'nin projesi tamam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin projesinin tamamlandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gerek yan gerekse arka taraftaki boşlukları da oraya dahil etmek suretiyle yıkıp orayı yeniden hakikaten çok ama çok güzel bir eseri İstanbul'umuza kazandıracağız." dedi.

Bakanlık'tan Taksim AKM projesine açıklama!

“Yeni AKM böyle mi olacak” tartışmasını başlatan projeye sahip çıkan olmadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri “Bizimle ilgisi yok” açıklamasını yaptılar

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Uzmanlar uyardı: Taksim Meydanı için acele edilmemeli!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) geçtiğimiz günlerde Taksim Meydanı tasarımı için üç projeyi halk oylamasına sunmuştu. Çok tartışılan oylama için uzmanlar, Taksim Meydanı projesi için acele edilmemesi gerektiğini söylüyor.

Taksim Meydanı projesi için halk oylaması 19 Ekim'de başlıyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vaatlerinden biri olan Taksim Meydanı projesinde yarışma kısmı tamamlandı. 146 proje arasından 3 proje finale kaldı. İstanbul halkı 19 Ekim-12 Kasım arasında Taksim Meydanı için oy kullanacak. Halk beğendiği projeyi seçecek, kazanan proje 16 Kasım haftasında duyurulaca

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camisi ile AKM'de incelemeler yaptı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, inşaatı hız kesmeden devam eden Taksim Camisi ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) incelemeler yaptı.

Taksim 360 projesi 2022'de tamamlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Taksim 360 Projesi'nin büyük bir kısmının 2021'de, tamamının ise 2022'de tamamlanacağını belirtti...

Taksim AKM inşaatında kaza: 1 işçi yaralandı!

Taksim'de inşaat çalışmaları devam eden yeni Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışan işçinin üzerine inşaat kalıbı düştü...

Taksim'deki AKM'nin inşaatı devam ediyor!

Taksim'deki AKM’nin yılan hikayesine dönen ve akıbetiyle ilgili herkesin merakla beklediği soruya, Kültür Bakanı son noktayı koydu. Ersoy, “AKM, 2020’de açılacak” dedi…

AKM için geri sayım! İnşaatı Şubat'ta başlıyor!

Dünyanın sayılı opera binaları arasında yer alacak İstanbul Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Projesi için geri sayım başladı. AKM'nin inşatının Şubat ayında başlaması planlanıyor.

Taksim AKM projesi Haberi

Taksim AKM projesi

Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk Kültür Merkezi'ndeki (AKM) yıkım çalışmaları ilk kez içeriden görüntülendi. AKM’de 13 Şubat’ta başlayan yıkım çalışmaları hızla devam ederken bir yandan hafriyatlar kaldırılıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, görüntülerde AKM’nin ön cephesinin tamamen yıkıldığı ve binanın arka kısımlarına doğru ilerlendiği dikkat çekiyor.

Bina içerisindeki otopark ve baz istasyonlarının tahliyesinin başladığını belirten yetkililer, "Yıkım çalışmaları sırasında 24 saat bina içerisinde nöbet tutuluyor. Çalışmalar 16 kamera ile takip ediliyor. Kısa zaman içerisinde binanın yıkımında sona gelinecek’’ dediler. 

2019'un ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında 2 bin 500 kişilik opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark yapılacak.