25 / 04 / 2024

taksim camii ne zaman yapılacak

taksim camii ne zaman yapılacak

Yüksek Mimar Ahmet Vefik Alp Başbakan Tayyip Erdoğan’ın geçen yıl ‘fazla modern’ bulduğu tasarımını revize etti ve bir aydır Başbakan’ın masasında bekleyen yeni projesini ilk kez Hürriyet’e anlattı.

Ayasofya Camii'ne biletli ziyaret uygulamasına başlandı...

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'ne ibadet için gelenler ile camiyi turistik amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini ayıran yeni uygulamaya başlandığı açıklandı. İşte haberin detayları...

Tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

Tapu kütüğünde yapılabilen işlemlerden biri de taksim işlemidir. Bu sene tapu taksim işlemi yapacak vatandaşlar ödeyecekleri masrafı araştırıyor. Peki, tapu taksim harcı 2022 ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri ne kadar?

İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın kira değeri belli oldu. Peki İş GYO Taksim Ofis Lamartine Binası'nın değeri ne kadar?

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor!

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Taksim Cami yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Camii için geri sayım başladı!

Taksim Camii'nin açılmasına sayılı günler kaldı. Dış cephe işlemlerinde son aşamaya gelinen cami Ramazan'da ibadete açılacak.

AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşıldı!

Tarihi Taksim meydanında yüzyılın değişimi yaşanıyor. AKM ve Taksim Camii inşaatında sona yaklaşılırken, yeni yapıların şehre yeni soluk kazandırması planlanıyor.

Taksim Camii açılışa hazır!

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

taksim camii ne zaman yapılacak Haberi

taksim camii ne zaman yapılacak


Mimar Ahmet Vefik Alp, Taksim’e yapılması planlanan caminin son şeklini verdi. İlk hali fazla modern bulunan proje değişikliklerin ardından Başbakan Erdoğan’a iletildi. Eski projede dört halifeyi sembolize eden dört hilal ve İslam kültürünü sembolize eden bir büyük hilal yerine daha ‘sakin’ bir minare geldi. Caminin kubbesini oluşturan doku değişti. Sonsuzluk hissi veren çizgilerin yerini Kuran’dan ayetler içeren yazılar aldı. Taksim’deki eski mescidin yerine kurulması planlanan cami için, 2 bin 500 metrekarelik alandan yerin yedi kat altına inilerek 17 bin metrekarelik inşaat alanı çıkarıldı. Başbakan’ın masasındaki proje hayata geçerse Taksim Camii’nde 70 kişilik kadınlar balkonuyla birlikte 1450 kişi birlikte ibadet edebilecek. Proje sahibi Ahmet Vefik Alp, projenin detaylarını Hürriyet’e anlattı:


BİZDEN SİNAN KOPYASI ÇIKMAZ


“İşe üç yıl önce başladık ama Başbakan Erdoğan’ın...