19 / 04 / 2024

Taksim Camii son durum

Taksim Camii son durum

Ramazan ayında ibadete açılması planlanan Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi. İçinin boyanması da tamamlanan caminin çevresindeki peyzaj çalışmaları sürüyor.

Taksim Camisi 2020'de açılacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Yıldız, "Caminin mermer kaplama işleminin yüzde 90'ı bitti, yıl sonu itibariyle tamamlanacak. 2020 yılının yazında Taksim Camisi ibadete inşallah açılacak" diye konuştu...

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi!

Taksim Camii'nin son hali görüntülendi. Caminin kaba inşaatı tamamlandı ve minarelerinin külahları yerine konuldu...

Taksim Camii minaresinin külah bölümü yerleştirildi!

Taksim Meydanı'nda inşaat çalışamları hızla devam eden Taksim Camii'nde her gün bitime bir adım daha yaklaşılıyor. Bugün ilk minarenin külah bölümü yerine yerleştirildi.

Taksim Camii'nin betonarmesi bitti, ince işçilik başladı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "İnşaatta betonarme bitti ve ince işçiliğe başlandı. Öncelikle ilk etabı betonarme olan kubbenin üstüne konstrüksiyon geldi. Konstrüksiyon üstüne de titanyum kaplamanın imalatı başlandı" dedi...

Taksim Cami'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Taksim’de 1,5 yıl önce yapımına başlanılan caminin kaba inşaatı tamamlandı. Temeli 17 Şubat 2017’de atılan caminin ince işçiliği başladı.

Taksim Camii'ne Türk bayrağı dikildi!

İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Taksim Camii'nin orta kubbesine Türk Bayrağı asıldı. Caminin bu yıl açılması planlanıyor...

Taksim Camii'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Taksim'deki caminin kaba inşaatının yüzde 90'ının tamamlandığını açıkladı. 

Taksim Cami'nin kaba inşaatının yüzde 85'i tamam!

Taksim'de bir yıl önce temeli atılan caminin inşaatı son sürat devam ediyor. Kaba inşaatı yüzde 85 oranında tamamlanan caminin 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Taksim Camii 2018'de açılacak!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Taksim'de başlatılan cami inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ertem, caminin 2018 yılının Ramazan ayında açılmasının planlandığını dile getirdi.

Taksim Camisi için ilk kazma bugün vurulacak!

Taksim Camisi için bugün temel atma töreni gerçekleşecek. Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem katılacak.

Taksim Camii'yi Şefik Birkiye yapacak!

Taksim Meydanı'na yapılması planan camii için şantiye kuruldu. Proje ilişkin detaylar ortaya çıktı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, caminin mimarının Şefik Birkiye olduğunu söyledi. Birkiye aynı zamanda külliyenin de mimarı.

Taksim Camii projesine onay çıktı!

UZUN bir süreden beri gündemde olan Taksim Camii projesi ile önemli bir gelişmenin yaşandığı öğrenildi. İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iki hafta kadar önce cami projesine onay verdi.

Son dakika: Ayasofya'da yeni dönem! Ayasofya Camii kapatıldı mı?

Kültür ve Turizm Bakanlığından son dakika Ayasofya açıklaması yapıldı. Bakanlık 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren UNESCO’nun tavsiyesi ile ziyaretçi yönetim planı uygulamasına geçeceklerini duyurdu.

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanıyor. Dev projede son rötuşlar yapılıyor. 

Taksim Cami bugün açılıyor!

Merakla beklenen Taksim Camii bugün cuma namazının ardından ibadete açılıyor...

Taksim Camii yarın ibadete açılıyor!

2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Taksim Cami yarın ibadete açılıyor.

Taksim Camii 27 Mayıs'ta açılıyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Cami 27 Mayıs'ta ibadete açılıyor. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağlayacak. 

Taksim Camii inşaatında bütçe iki katına çıktı!

SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Taksim Camii inşaatının bütçesiyle ilgili şunları söyledi: ''İnşaata başladığımızda dolar 3.6 TL idi. Şimdi malum. Son bir yılda emtia fiyatları kaynaklı maliyet artışı oldu. Önemli bir eser yaptık. Her şeyin en iyisi olsun istedik.''

Taksim Camisi'nin açılışı ertelendi!

Ramazan'ın son Cuması açılması beklenen Taksim Camisi'nin açılışı 28 Mayıs tarihine ertelendi. 

Taksim Camisi bu Cuma açılıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Taksim Camii'nde açılış hazırlığı: Son düzenlemeler yapılıyor!

Taksim'de inşası biten ve bu cuma günü ibadete açılacak olan camide son düzenlemeler yapılıyor. İç mekandaki çalışmaların çoğunlukla tamamlandığı caminin çevre düzenlenmesinde son rötuşlar gerçekleştiriliyor. 

Taksim Cami açılışa hazırlanıyor!

4 sene önce temeli atılan Taksim Cami açılışa hazırlanıyor. Cami Ramazan'ın son Cuma'sında ibadete açılacak. 

Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar! İnce işçiliğe geçildi!

Hizmete açılması dört gözle beklenen Taksim Camii'nde heyecanlandıran anlar yaşandı. Camiinin dev avizesi ve kapı kasası takılırken, ince işçiliğe geçildi.

Taksim Cami ramazanın son cuması ibadete açılıyor!

Taksim'de temeli 4  sene önce atılan ve son hazırlıkların yapıldığı cami, ramazan ayının son cuma günü ibadete açılıyor.

Taksim Camii son durum Haberi

Taksim Camii son durum

Taksim Meydanı'nda inşaatı 17 Şubat 2017 yılında başlanan camide sona yaklaşılıyor. Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzası bulunan yaklaşık 2 bin 482 metrekare arsa ve 16 bin 220 metrekare inşaat alanı üzerinde yapılan camideki çalışmalar havadan görüntülendi.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Taksim Camii'ndeki son durum havadan görüntülendi Yaklaşık iki hafta önce genel işçiliğinin yüzde 99'u tamamlandığı açıklanan caminin ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

İçinin boyanma işleri de biten caminin etrafında yapılan peyzaj çalışmalarına ise devam ediliyor.

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak...