27 / 04 / 2024

Taksim girişleri paralı mı olacak

Taksim girişleri paralı mı olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde gündeme gelen kent merkezlerine araç girişinden ücret alınması önerisini yeniden gündeme getirdi.

Orman alanlarına girişler 31 Ekim'e kadar yasaklandı!

İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelgeyle hava hallerinin orman yangınları açısından kritik olduğu dönemlerle sınırlı olmak üzere orman yangını için risk taşıyan bölgelerde 31 Ekim 2023 tarihine kadar orman alanlarına girişler yasaklandı.

Üstün yol tutuşu ile Porsche 911 Carrera 4S bayilerde alıcılarını bekliyor

Porsche 911 Carrera 4S, 911 serisinin ikonik tasarım dilini yansıtır. Özel ön ve arka tamponlar, geniş hava girişleri, keskin hatlar ve karakteristik farlar gibi detaylar, araca sportif ve çekici bir görünüm kazandırır.

EYT’de 3 yıl şartına takılanlar dikkat! Yeni düzenleme gelecek mi?

EYT çıktı fakat 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigorta girişleri olduğu halde bazı memur, esnaf ve çiftçiler 3 sene şartına takıldı. Genel Sağlık-İş, sorunun çözümü için Cumhurbaşkanlığı’na başvuru yaptı. İşte detaylar...

Tchibo kış giyim modası ile soğuklara hazır! Peki ya siz? İşte 29 Eylül 2022 Tchibo fiyat listesi!

Tchibo kış giyim modasını satışa sundu. Cazip fiyatlarla satışa sunulan ürünlerin inovatif özellikleri dikkat çekiyor. Örneğin montlarda akıllı telefon için pratik cepler ve kulaklık için kablo girişleri bulunuyor. Ya da yağmurluğun yakası tek dokunuşla kapüşona dönüşebiliyor. İşte Tchibo fiyat list

Audi Q5 Ağustos fiyatları ne kadar? Hem lüks hem spor SUV! İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Audi Q5, yüksek hava girişleri ve dikey nervürlü bir görünüme sahip düz, geniş, sekizgen radyatör koruyucu ızgarasıyla görünümüne güç katıyor. Peki Audi Q5 Ağustos fiyatları ne kadar? İşte 27 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Sezon açıldı plajlarda rakamlar 10 bin euroya dayandı

Türkiye’nin turizm başkentlerinden Bodrum’da sezonun açılmasıyla birlikte fiyatlar da tavan yaptı. Plaj girişleri 150 liradan başlarken bir lahmacunun fiyatı 200 liraları gördü. Öte yandan özel locaların fiyatları ise 10 bin Eurolara kadar çıkabiliyor.

Son dakika haberi: Staj sigortası anneye emeklilik kapısını açtı!

Staj sigortası Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvuran yüzlerce anneye emeklilik kapısı açtı. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor.

Semt pazarları açık mı, kapalı mı? İçişleri Bakanı Soylu cevapladı!

İçişleri Bakanı Soylu, yeni tip koronavirüs önlemlerine ilişkin, "Semt pazarlarını yasaklamayacağız ama tedbirleri artıracağız, giriş çıkışları kontrol altına almaya çalışacağız." dedi.

Türkiye'deki gayrimenkul sektörüne çok ciddi fon girişleri olacak!

Intus Capital Yönetici Ortağı Kozlu, "Körfez Bölgesi başta olmak üzere, dünyanın farklı coğrafyalarından çok sayıda fon Türkiye’de olası yatırım fırsatlarını yakından inceliyor" dedi...

İBB’den Taksim'e yeni sanat merkezi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’a yeni bir sanat merkezi daha kazandırdı. Taksim Sanat, Taksim Meydanı Metro girişinde “Resmemaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” sergisi ile kapılarını açtı.

Taksim Cami inşaatında intihar girişimi!

Mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzası taşıyan Taksim Cami inşaatında vince çıkan bir kişi, intihar girişiminde bulundu...

Yeni imar yönetmeliğinde bina girişleri ve rampaları!

Ekim 2017'de yürürlükte olacak Yeni İmar Yönetmeliği'nde bina girişleri ve rampalarına ilişkin esaslar yeniden düzenlendi. Peki, bina girişleri ve rampaları nasıl olmalı?

Beylikdüzü'ne alternatif yol!

E-5 üzerinden Beylikdüzü’ne girişleri rahatlatacak, metrobüs meydanı üst geçidine yapılan alternatif yol sürücülerin kullanımına açıldı.

Taksim girişleri paralı mı olacak Haberi

Taksim girişleri paralı mı olacak

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın, ilgili bakanlıklarla birlikte üzerinde çalıştığı belediye gelirlerinin artırılmasına yönelik taslakta, büyükşehirlerde trafiğin azaltılması için ana merkezlere girişten para alınması önerildi. Şehir içi trafik cezalarının belediyelerce kesilmesi, taksiler dahil özel sektör tarafından yapılan taşımadaki elektronik bilet gelirlerinden belediyelere pay verilmesi istendi. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde açıkladığı öncelikli dönüşüm programında da yer alan kent merkezlerine araç girişinden ücret alınması önerisi, belediye gelirlerine ilişkin çalışmada “ücretli yol-ana merkezlere ücretli geçiş” başlığı altında şöyle yer aldı: 


DÜNYADAKİ ÖRNEKLER

“Dünyadaki metropollerde bazı yol veya tüneller ile kentin trafik yoğunluğu olan bölgelerine araç giriş veya geçişlerinin ücretlendirilmek suretiyle kent içi trafiğinin rahatlatılmaya çalışıldığı görülmektedir. Bu uygulamanın ülkemizde özellikle büyükşehirlerde trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir. Şehir içinde mevcut güzergâhlara alternatif yapılacak yeni yol,...