25 / 04 / 2024

taksim havuzu nerede

taksim havuzu nerede

7 Temmuz 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde Taksim'e havuz yapıldığını ve kısa sürede faaliyete geçeceği yazılmış. Havuzu yapma sebepleri ise Taksim'de ki apartmanların üst katına suyun rahatça ulaştırılmasıymış.

Çalık Gayrimenkul Taksim 360 nerede?

Karma konseptte dizayn edilen Taksim 360 projesi 952 bağımsız birimden meydana geliyor.  Peki Çalık Gayrimenkul Taksim 360 nerede?

360 Taksim'de nerede?

Toplam 500 milyon dolar yatırım bedeline sahip 360 Taksim projesi "Dünyada Yeni Olacak, Dünayada Yeri Olacak" sloganıyla inşa ediliyor. Peki 360 Taksim de nerede?

Tarlabaşı 360 projesi nerede?

Gap İnşaat tarafından hayata geçirilen Taksim 360 Rezidans Evleri 500 milyon dolar yatırım bedeliyle inşa ediliyor. Peki Tarlabaşı 360 projesi nerede?

İzmir Folkart Life nerede?

25 bin metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Bornova Folkart Life projesinde koşu ve yürüyüş yolu, cafe ve çarşı, çocuk havuzu ve süs havuzu gibi sosyal donatı alanları yer alıyor. Peki İzmir Folkart Life nerede?

Avrupark Bahçekent nerede?

Avrupark Bahçekent projesinde yüzme havuzu, kapalı otopark, dinlenme alanları, yürüyüş yolları, spor alanları, çocuk oyun alanları bulunuyor. Proje toplam 1.394 adet daireden meydana geliyor. Peki Avrupark Bahçekent nerede?

Altın Vadi Rezidans nerede?

Altın Vadi Rezidans projesinde voleybol sahası, sauna, fitness center, hamam, tenis kortu, basketbol sahası, açık yüzme havuzu, yürüyüş yolları, otopark, spa bulunuyor. "Altın Vadi Rezidans nerede?" sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor.

Kocaeli Armoni Evleri nerede?

Kocaeli Armoni Evleri Akven İnşaat tarafından hayata geçirildi. Projede yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, cafe, kafeterya gibi sosyal seçenekler de yer alıyor. "Kocaeli Armoni Evleri nerede?" sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor.

İzale-i şuyu davası nerede açılır?

Ortaklığın giderilmesi anlamına da gelen izale-i şuyu bir taşınmaz mala sahip hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılmasıdır.Peki izale-i şuyu davası nerede a

Semerkand Line nerede?

Semerkand Line nerede sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Proje fitness center, vale hizmeti, kuru temizleme, teknik servis, kapalı otopark, acil sağlık hizmetleri, yüzme havuzu, spa, çocuk oyun alanları yer alıyor...

Taksim Petek Residence nerede?

Kişiye özel ödeme planlarının oluşturulduğu Taksim Petek Residence projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler yer alıyor. Peki Taksim Petek Residence nerede?

1930 yılında Taksim Meydanı'nda havuz yapılmasından vazgeçilmiş!

1930 yılında Taksim Meydanı'nın tanzimine büyük bir gayretle başlanmış. Taksim Abidesi etrafında mermer havuz ile bahçe yapılacakmışsa da Belediye, havuzu inşa etmekten vazgeçmiş. Abidenin etrafında yalnız bahçe yapılacakmış.

Taksim Tarlabaşı 360 nerede?

Yatırım bedeli 500 milyon dolar olan Taksim Tarlabaşı 360 projesi 150 bin metrekare inşaat alanına sahip. "Taksim Tarlabaşı 360 nerede?" sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor...

Taksim Dap Petek nerede?

Dap Yapı imzasıyla hayata geçirilen Taksim Dap Petek projesinde 112 adet rezidans daire, 5 adet dükkan bulunuyor. Proje adını bal peteği motifli deseninden alıyor. Taksim Dap Petek nerede? sorusunun cevabı haberimizde yer alıyor.

taksim havuzu nerede Haberi

taksim havuzu nerede

Taksim Havuzu

Yirmi gün sonra ikmal edliyor

Beyoğlu cihetinde su tazyikini çoğaltmak ve apartmanların üst katlarına, motor kullanmaksızın su vermek için Taksim'de yapılmakta olan havuz, nihayet yirmi güne kadar ikmal edilecek ve suyun tazyiki on iki metreden otuz dört metreye kadar çıkarılacaktır.Belediye yeni havuzun mevkiini intihap ederken ileride terkos suyunun Taksim Suyu ile birleşmesi ihtimalini de düşünerek Taksim su haznesinin yanına yaptırmıştır.

İstanbul semtinde yapılacak tesisatta bu suretle Halkalı ve Kırkçeşme sularının ayrıldığı yerlerde yapılacaktır. Taksim'de yapılan havuz, terkosla beraber diğer İstanbul sularının birleştirilmesi için atılan ilk adımdır.

Akşam Gazetesi 7 Temmuz 1933


Abdullah Kutalmış...