29 / 03 / 2024

taksim topçu kışlası projesi

taksim topçu kışlası projesi

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

Taksim Topçu Kışlası yeniden bütçede!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ( İBB ) hazırladığı 20152019 yıllarını kapsayan Stratejik Plan'da 'Taksim Meydanı Kentsel Tasarım ve Taksim Kışlası Restitiisyon Projesi'nin yer alması tepkilere yol açtı.

İdris Güllüce: Taksim projesi için son kararı İstanbul Büyükşehir Belediyesi verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı açıklamada, " Danıştay’ın durdurduğu Taksim projesi için, İstanbul Büyükşehir Belediyesi oturup bu konuda yeniden bir karar verecek ” dedi.

Halil Onur: Topçu Kışlası projemde alışveriş merkezi ve rezidans yoktu!

Gezi Parkı'na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesinin mimarı Halil Onur Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun onayından geçen projede AVM ve rezidans yoktu...

Topçu kışlası ne zaman yıkıldı?

İstanbul Taksim'de bugün Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda yer alan topçu kışlası ne zaman yıkıldı? Yanıtı haberimizde...

Taksim Topçu Kışlası Projesi ile değişecek!

Taksim'in yapısını değiştirecek ve bittiğinde etkinlik alanı ile şehir müzesini içerisinde barındıracak olan Topçu Kışlası Projesi, Anıtlar Kurulun'dan onay bekliyor...

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Hamdi Topçu, Sinpaş GYO'dan istifa etti!

Sinpaş GYO'nun Yönetim Kurulu'nda uzun yıllar  bağımsız Yönetim Kurulu üyesi olarak bulunan Hamdi Topçu, bu süre içerisinde şirketin çok kıymetli katkılar sağladı ve kendisinden istifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Maltepe Kenan Evren Kışlası, Marmara Üniversitesi'nin oldu!

Yaklaşık 2.5 milyon metrekare büyüklüğe sahip olan Maltepe Kenan Evren Kışlası, Marmara Üniversitesi'nin oldu. Kışladaki yeni üniversite binaları TOKİ inşa edecek.

Taksim 360 Çalık Konutları fiyat listesi!

150 bin metrekare inşaat alanı bulunan Taksim 360 Konutları'nda ofisler gelecek Haziran ayında teslim edilecek. Taksim 360 Çalık Konutları fiyat listesi 300 bin dolardan başlıyor...

Selimiye Kışlası restore edilecek!

Üsküdar'daki Selimiye Kışlası restore edilecek. Tarihi yapının yenileme çalışmaları 400 gün boyunca sürecek.

Gebze Sultan Orhan Kışlası yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze Sultan Orhan Kışlası’nın yıkımı için ihaleye çıktı. İhaleye 8 katılımcı teklif verdi.

Topçu Kışlası için bilirkişi raporu!

Taksim'deki Topçu Kışlası'nın yeniden inşa edilmesine yönelik bilirkişi raporunda Gezi Parkı 'Cumhuriyet döneminin korunmaya değer mirası’ olarak belirtildi.

Taksim 360 Çalık Gayrimenkul iletişim!

Taksim 360 Çalık Gayrimenkul iletişim ve adres bilgileri haberimizde yer alıyor. Taksim 360 projesinde fiyatlar 432 bin dolardan başlıyor...

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası düzenleme ihalesi 4 Nisan'da!

TOKİ Mamak 4’üncü Kolordu Komutanlığı Kışlası General Eşref AKINCI Kışlası Cami, 1 Adet Şadırvan, 2 Adet Tribün, 1 Adet Protokol Tribün ihalesi 4 Nisan'da yapılacak.

Tarihi Mersin Kışlası yargıya taşınıyor!

Eski Mersin Kışlası’nın bulunduğu alan yargıya taşındı. Alanın imara açılmasına karşı çıkan Mimarlar Odası Mersin Şubesi, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun kararına karşı dava açtı.

taksim topçu kışlası projesi Haberi

taksim topçu kışlası projesi

Gezi Parkı'nda iddialara göre, otobüs durağının geri alınması için kazı başlatıldı. Dün gece başlayan kazı çevredeki esnafı ve sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi.


Kazının yapıldığı yere gelen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Gerginlik kısa sürdü. Kazı durdu ancak olay yerinde her ihtimale karşı vatandaşlar nöbet tutmaya başladı. İstanbul Kent Savunması üyeleri sabah kadar nöbet tuttu.


'BU KAZI GEZİ'DE BİR İNŞAAT OLGUSUNU MEŞRULAŞTIRMA GİRİŞİMİ'

Çevredeki esnaflardan biri konuyla ilgili şunları söyledi: "Gezi Parkı'na yönelik hassasiyet biliniyor. Haziran ayında yaşanan olaylar biliniyor. Bu hassasiyet bilinmesine rağmen İBB bütçesinde 1 milyar dolarlık bir kısım Topçu Kışlası inşaatı adı altında bir kısma ayrılmış. Hemen bunun akşamında bir kazı olması bizde bir güvensizlik oluşturdu. İş makineleri geri çekildi. Gezi'de bir inşaat olgusunu meşrulaştırma girişimi bu. Bizde bunun karşısında...