29 / 03 / 2024

taksitli tatil satışlarına sınırlandırma

taksitli tatil satışlarına sınırlandırma

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın taksitle yapılan satışlara sınırlama getirileceğini söylemesi sonrası turizmciler, BDDK Başkanı Muhsin Öztekin ile görüşme yaptı. Turizmciler sınırlama olması halinde sektörün zarar göreceğini ifade etti...

Konut kredi faizlerindeki yükseliş konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, konut satışları Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azaldı. Bu düşüşün en büyük nedeninin konut kredisi faizlerindeki yükseliş olduğu belirtildi. 

O ilde Belediyeler arsa satışlarını hızlandırdı! En ucuzu 125 bin Türk Lirası!

Elazığ'da, Belediyeler arsa satışlarına hız verdi. Aralık ayı içinde 13 arsasını ihaleyle satışa sunan Elazığ Belediyesi'nden sonra Yurtbaşı Belediyesi de arsa satışı yapacağını açıkladı. İşte o arsaların fiyatları...

Ekonomide yaşanan durgunluk konut satışlarına da yansıdı!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Bakgör yaptığı açıklamada ekonomide yaşanan durgunlukların konut satışlarına da yansıdığını söyledi.

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Yabancıya konut satışları çakıldı! Yabancı yatırımcıya örtük bir ambargo mu var? 

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre yabancıya konut satışları ekimde 2,5 yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Peki, Yabancıya konut satışlarına örtük bir ambargo mu var?

Bankaların kredi freni ipotekli konut satışlarına darbe vurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ipotekli konut satış adetlerinde ve kredili satışların toplamdan aldığı paylarda düşüş devam ediyor. İpotekli konut satışı 2023 Ocak-Ekim döneminde yüzde 16,7'ye kadar geriledi.

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

İkinci el araba piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi! Otomobil fiyatlarına eylülde zam beklenmiyor!

İkinci el ve sıfır araç otomobil piyasasındaki durgunluk satışları etkiledi. Fahiş fiyat artışları birden kesilirken, eylül ayında bazı otomobil fiyatlarına zam yapılmaması bekleniyor.

İkinci el otomobil satışlarına kısıtlama getirildi! Cezası büyük...

Otomotiv piyasasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Özellikle ikinci el otomobil satışları ile ilgili devlet yeni uygulamaları hayata geçirmeye başladı.

Tamer Özyurt: Konutta kredi muslukları açılmazsa satışlar durma noktasına gelir!

Yeni bir konut sahibi olmanın ancak banka kredisiyle mümkün hale geldiğini kaydeden Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, kredi musluklarının açılması gerektiğini belirtti. Tamer Özyurt açıklamasında aksi halde üretimin ve satışların durma noktasına geleceğinisöyledi.

Fahiş fiyatlı bilet satışları mercek altında! Kurallara uymayanlara ceza kesilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tedbirleri kapsamında fahiş fiyatlı bilet satışlarına izin verilmeyeceğini kaydetti. Kurallara uymayanlara ceza kesileceği belirtildi.

14 Mayıs öncesi vatandaşlar altına hücum etti! Satışlar ikiye katlandı!

14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesi piyasada artan belirsizlik yatırımcıların güvenli liman olan ilgisini artırınca altın fiyatlarında yaşanan artışın hızlandığı öğrenildi. Altın ziynet ve gram altın satışları iki katına çıkan Kapalıçarşı’da hareketli günler yaşanıyor.

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına başlıyor! Buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! 

TMO, Mayıs ayı hububat satışlarına resmen başlıyor. Bu kapsamda buğday, çavdar, tritikale, yulaf ve mısır satılacak. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları şu an ne kadar? Borsa borsa yeni fiyatlar! İşte 8 Mayıs 2023 fiyat listesi...

taksitli tatil satışlarına sınırlandırma Haberi

taksitli tatil satışlarına sınırlandırma

Ekim ayında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın taksitli kredi kartı harcamalarının son 2 yılda iki kat arttığını belirterek bununla ilgili önlemler alınacağını söylemişti. Babacan’ın hemen ardından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mukim Öztekin de kuyum ve turizm harcamalarına taksit ve peşinat sınırı gelebileceğini belirtmişti. Bu açıklamaların ardından turizm sektörü hareket geçti. Çünkü bir yılı bulan uzun vadeli taksitli satış oranı bazı şirketlerde yüzde 90’ı aşıyordu. Yapılan satışlarda taksit sayısına sınırlama gelmesi ihtimali sonrası seyahat acenteleri, taksit kısıtlmasından muaf olabilmek için BDDK çıkarma yaptı. 

Geçen hafta gerçekleşen görüşmede BDDK Başkanı Mukim Öztekin tarafından kabul edildiklerini ifade eden Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, konunun çözümü için olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. Yapılan görüşmenin detaylarını paylaşan Ulusoy, “BDDK Başkanı Öztekin’e...