27 / 04 / 2024

Talas 2018 kentsel dönüşüm

Talas 2018 kentsel dönüşüm

Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmalarını konuşmak adına toplantı düzenledi.

İstanbul Süleymaniye'de kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? 

İstanbul'un önemli semtlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde 2018 yılında Katarlılar tarafından kentsel dönüşüm başlayacaktı. Fakat o günden bu yana çalışmalar için henüz bir adım atılmadı. 

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nde ikinci etaba geçildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimatla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 2'nci etaba başlandı. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 2018'de start verilen Çamlıca Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm projesine ilişkin harekete geçildi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, kentler fiziksel ve işlevsel olarak değişir ve dönüşürken, İstanbul'da kentsel dönüşümün daha da önem kazandığını belirtti.

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını belirtti.

Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşüm bekliyor!

Bingöl Kültür Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi 15 Ekim 2018 tarihinde başlatılmıştı. Ancak belediyenin mali yapılanmaya gitmesiyle projeye ara verildi. Belediye projenin yeniden başlatılması için çalışmalara başladı. 

Alo 181 en çok kentsel dönüşüm için arandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Alo 181 hattına çağrı yağdı. 2018’de 877 bin 264 vatandaşın aradığı çağrı hattın numarası en çok kentsel dönüşüm için arandı.

TOKİ kentsel dönüşüm projelerine ilişkin 4 soru TBMM'de!

2014-2018 yılları arasında yıllar bazında taahhüt edilen tarihlerde bitirilemeyen TOKİ kentsel dönüşüm projesi sayısı meclis gündemine taşındı...

Çarşamba'daki kentsel dönüşüm projeleri 2018'e damga vurdu!

Samsun'un Çarşamba ilçesi, 2018 yılında hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme çalışmalarıyla adından söz ettiriyor.

Kayseri Hacılar Kentsel Dönüşüm'de kuralar çekildi!

Kayseri'de hayata geçirilen Hacılar Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında kura çekimi yapıldı. 200 konuttan oluşan birinci etabın 2018 yılının Kasım ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2018 yılında ödenen kentsel dönüşüm kira yardımları, Tüketici Fiyatları Endeksi'ndeki (TÜFE) artışa göre belirlenmişti.Peki, hangi ilde ne kadar kentsel dönüşüm kira yardımı alınır?

Talas'ta kentsel dönüşümün önü açıldı!

Talas Belediyesi tarafından daha önce ilçe merkezini kapsayan ilk etap imar planı revizyonunun tamamlanmasının ardından, şimdi de kentsel dönüşümün ve yukarı mahallelerin yer aldığı ikinci etap imar revizyonu çalışmaları yapılıyor.

2018'de temeli atılan kentsel dönüşüm projeleri mecliste!

Kentsel dönüşüm uygulamaları kapsamında tamamlanan konut ve iş yerlerinin sayısı meclis gündemine taşındı...

Kayseri Develi kentsel dönüşümle değişecek!

Kayseri Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, 2018 yılı yatırımları ve yeni yıl planlarını anlattı. Cabbar, ''Kentsel dönüşümü yaptığımız zaman Develimiz farklı bir atmosfere kavuşacaktır'' şeklinde konuştu.

Talas 2018 kentsel dönüşüm Haberi

Talas 2018 kentsel dönüşüm


Talas Belediyesi, ilgili meslek odaları ve müteahhitlerin katılımıyla yeni imar planı ve kentsel dönüşüm çalışmaları için bir toplantı gerçekleştirdi. 

Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilgili paydaşlara yeni imar revizyonu hakkında bilgiler veren Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni imar planı ile Talas’ın çok daha nitelikli bir cazip bir ilçe olacağını da sözlerine ekledi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; yeni imar planı ile birlikte gelen değişiklikleri aktaran Başkan Mustafa Palancıoğlu, “Tam 4 senedir Talas’ta görev yapıyoruz. Son 2,5 senedir Talas’ın imar revizyonu ile ilgili değişiklik ve çalışmalar yaptık. Bu konu hakkında ilgili paydaşları bilgilendirmenin faydalı olacağını düşündük. Biz göreve geldiğimizde imar planıyla ilgili 1/1000, 1/5000 ve 1/25000’lik çalışmalara hız verdik. 2,5 yıllık bir çalışma neticesinde bu çalışmayı neticelendirdik. Talas’ın...