20 / 04 / 2024

talha kös kentsel tasarım

talha kös kentsel tasarım

Belediyeler ilkel imar planı uygulamalarının ve iki boyutlu imar anlayışının dışına çıkıp üç boyutlu kentsel tasarım anlayışına geçerse, şehir daha medeni bir şekilde gelişimini sürdürür.

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

2 bin 440 kişinin katıldığı araştırmanın sonucu belli oldu: Halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü destekliyor...

Areda Survey'in  Kentsel Dönüşüm araştırmasının sonuçları belli oldu. 2 bin 440 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre; Türk halkının yüzde 65,6’sı kentsel dönüşümü desteklerken, yüzde 34,4’ü kentsel dönüşüme karşı çıkıyor.

Emlak Konut Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşme imzaladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin 1'inci etabının 2'inci Kısmı için Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşmesinin imzalarının atıldığını açıkladı,

Emlak Konut GYO Çamlıca 1. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım için sözleşme imzalandı. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Üsküdar Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım projesinde son durum ne?

Emlak Konut GYO Çamlıca 1. Etap 1. Kısım başlıyor! 

Emlak Konut GYO Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 1. Kısım'ın yer teslimi yapıldı. İşte Emlak Konut GYO Çamlıca Kentsel Dönüşüm 1. Etap 1. Kısım ile ilgili ayrıntılar...

Kayseri Sahabiye Dönüşüm Projesi 1. Etap 2. Kısım ihalesi 6 Ağustos'ta!

Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamındaki birinci etap ikinci kısımda A4 ve A5 blokların kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Çerkezköy Bağlık'taki kentsel dönüşüm tamamlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çerkezköy Bağlık'taki kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanacağını söyledi.

Ziya Disanlı: Bakırköy'ün en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

CHP’den Bakırköy Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan mali müşavir ve eğitimci Ziya Disanlı, Bakırköy’deki en büyük sorunun kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Yakutiye Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi aralıksız sürüyor!

Erzurum'daki Yakutiye Belediyesince hayata geçirilen ve kentin önemli tarihi yapılarının gün yüzüne çıkarılması hedeflenen "Üç Kümbetler Kentsel Dönüşüm Projesi" çalışmaları aralıksız sürüyor.

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm projesinde ilk kuralar çekildi!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesinde, 5 sene süren planlama süreci sonrası atılan ilk temellerin ardından hak sahipleri için kura çekimi gerçekleşti. Kura çekimlerinde 65 aileye öncelik verildi.

Kartal Emre Sitesi'nin 2. kısım dönüşümünde ilk adım atıldı!

Başkan Altınok Öz’ün belirlediği 'Kartal Modeli' çerçevesinde gerçekleşen kentsel dönüşüm projeleri arasında yer almayı kabul eden, Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Emre Sitesi 2. Kısım sakinleri, Görgülü İnşaat Firması ile anlaşarak yıkılmak üzere dairelerini teslim ettiler.

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm projesi başladı!

Karabük Adatepe Kentsel Dönüşüm Projesini, 4 sene süren planlama sürecinden sonra 1. Etap Proje inşaatı hafriyat ve fore kazık çalışmaları ile başlandı.

talha kös kentsel tasarım Haberi

talha kös kentsel tasarım

Üç boyutlu kentsel tasarım anlayışına geçilmeli!


Kocaeli’nin  şehircilik açısından kimliği olmayan bir şehir olduğu herkesin malumu. Aslında Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde durum aynı. Ama bizde durum biraz daha trajik. Bazı  şehirlerde durumun farkında olanlar bu meseleyi dert ediniyor ve duruma dair basit de olsa çözümler üretiyorlar.


Şehrin transit geçişlerinde ve önemli caddelerinde, belediyeler  cephe yenileme çalışmaları yapabiliyor.Bu konuda, bugüne kadar, benim bildiğim Kocaeli’de herhangi bir çalışma yapılmış ya da gündeme gelmiş değil.Şimdi meseleyi fazla uzatmadan önerilerime geçiyorum. Birincisi bu iş gerçekleştirilmesi o kadar zor bir iş değil. İlçe belediyeleri cephe düzenlemeleriyle ilgili çalışmalar yapabilir. Artık çok ucuz ve estetik cephe kaplama malzemeleri var. Kent bütününde  bir proje çalışmasıyla, her ilçe belediye başkanı kendi ilçesinde bir  kimlik oluşturabilir.


İzmit özelinde bir örnek...