25 / 04 / 2024

taner yıldız açıklamaları

taner yıldız açıklamaları

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı 6 yıl önceki fiyattan kullandığını, petrol fiyatlarının son 7 aydır düşüşe geçmesine rağmen doğalgazın 50 dolar seviyesinden satıldığını vurguladı.

Irak'la yüzen santral anlaşması yapıldı!

Irak Petrol Bakanı Adil Abdulmehdi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yeşil Bölge'de görüştüler. İki bakan, 3,5 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Elektrik üretiminde suyun payı düştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 2014 yılının Türkiye’de su kaynakları açısından en kurak yıl olduğunu belirterek, “Su kaynaklarının Türkiye enerji üretimine yüzde 25’ler civarındaki katkısı yüzde 20’lerin altına düştü” dedi.

Taner Yıldız: İsrail gazı Türkiye'den geçmeli!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız enerji alanında Rusya ile işbirliği yapıldığında Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile ilişkilere son verilmesi gerektiği yönündeki beklentilerin yersiz olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından biri Kahramanmaraş'a yapılacak!

Kahramanmaraş'taki Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kahramanmaraş'a Türkiye'nin en büyük kömür yatırımlarından birini yapacağız" dedi.

Taner Yıldız: Doğalgazda indirim vatandaşa yansımaz!

Rusya, Türkiye’ye sattığı doğalgazda yüzde 6 indirime gideceğini açıkladı. Böylece 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 417 dolardan 392 dolara geriledi. Bakan Taner Yıldız, doğalgaz indiriminin vatandaşa yaramadığını söyledi...

Taner Yıldız'dan doğalgaz indirimi açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'nın doğalgazdaki indirim teklifine ilişkin, "Sayın Putin'in verdiği rakamlar Rusya'nın teklifi olarak olumlu bir adım olarak değerlendirilmiştir" dedi...

Taner Yıldız: Gazprom’dan yeni gaz fiyatı teklifi bekliyoruz!

Rus doğalgazında daha fazla alım ve fiyat indirimi konusunda ilerleme sağlandı. Enerji Bakanı Taner Yıldız, indirim teklifine kısa sürede cevap beklediklerini, ancak Gazprom’a göre ek gazın 2016’ya kalabileceğini belirtti

Taner Yıldız: Rüzgâr santrallarinin sayısı artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin Avrupa'da en ucuz doğalgaz kullanan ülke olduğunu, elektrikte ise en az fatura ödeyen pazarlar arasında 3'üncü sırada yer aldığını söyledi.

Taner Yıldız: Madenin altı suyla dolu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek ilçesindeki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilere ilişkin, madenin altının tamamen suyla dolu olduğunu ve öncelikli amacın bu suyu deşarj etmek olduğunu söyledi

Taner Yıldız: Ham petrol fiyatındaki düşüş tüketici ülkeler için fırsat!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol fiyatlarındaki düşüşe ilişkin, "Üretici için bir tehdit ama bizim gibi tüketici ülkeler için de bu bir fırsattır" dedi

Bakan Yıldız: 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal edilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İçinde bulunduğumuz yılın sonuna kadar rüzgar santrallerinden elde ettiğimiz elektrik, 1 milyar dolar daha az doğalgaz ithal etmemize sebep olacak" dedi...

Taner Yıldız: Çift haneli enflasyon riski arttı!

Gerek doların 2.30’lar sınırına yaklaşması gerekse de kuraklık nedeniyle HES verimlerinin düşmesinin ardından bir süredir gözlerin çevrildiği enerji cephesinden beklenen zam haberi dün geldi.

Taner Yıldız, AA Enerji Masası'nın açılışını yapacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Anadolu Ajansı'nın "AA Editör Masası" ve "AA Finans Masası"nın ardından hayata geçirdiği "AA Enerji Masası"nın açılışını gerçekleştirecek ve ilk konuğu olacak

Taner Yıldız: Doğalgaz arzıyla ilgili sıkıntımız yok!

Enerji Bakanı Taner Yıldız, gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu. Kışın yaklaşması ile doğalgaz arzında sıkıntı oluşup oluşmayacağı sorusu üzerine Yıldız "Doğalgaz'daki arzla alakalı herhangi bir sıkıntı yok" dedi

Kayseri OSB Güneş Enerjisi Santrali'ni Bakan Taner Yıldız açtı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı Güneş Enerjisi Santrali’nin (GES) açılış törenine katıldı..

Taner Yıldız'dan kayıp kaçak bedeli açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elektrik parasını ödemeyenlerle alakalı, onların tahsiliyle alakalı kararlılığımız devam edecek çünkü ödeyenin de hakkını bu vesileyle korumamız lazım" dedi.

Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik faturalarının bu ay zamlı geldiği iddialarıyla ilgili ''Elektrik fiyatlarına gizli veya açık zam yapmadık. Yapsak söyleriz zaten'' dedi.

Taner Yıldız: Elektriğe gizli ya da açık zam yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik fiyatlarına gizli veya açık bir zammın söz konusu olmadığını bildirdi. Bakan Yıldız, elektrik faturalarının yüksek geldiği yönündeki iddiaları yanıtladı..

Taner Yıldız'dan elektrik ve doğalgazda indirim açıklaması!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı 6 yıl önceki fiyattan kullandığını, petrol fiyatlarının son 7 aydır düşüşe geçmesine rağmen doğalgazın 50 dolar seviyesinden satıldığını vurguladı.

Taner Yıldız: Gizli zam yok, ikazlarımızı yaptık!

Taner Yıldız 'Gizli açık zam söz konusu değildir. Aylık faturaların kesilmesi gerekir. Bir kısım aksamalar olduğunu gördük. Kendileri ile alakalı da bu ikazlarımızı yaptık" dedi.

Taner Yıldız: 2014 en kurak yıl oldu!

Taner Yıldız: "2014 yılı, su kaynakları açısından en kurak yılımız oldu. Su kaynaklarının Türkiye enerji üretimine yüzde 25'ler civarındaki katkısı yüzde 20'lerin altına düştü" dedi.

Taner Yıldız: 10 günde 1 yıllık gaz kullandık!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, son 10 günde 2 milyar metreküp civarında doğalgaz kullanıldığını açıkladı. Bakan Yıldız, "Bu, bazı ülkelerin 1 yılık toplam ihtiyacı kadar" dedi.

Taner Yıldız'dan kayıp kaçak açıklaması!

Taner Yıldız: "Kaçağın makul görülmediğini biliyorsunuz. 3 bölgeyi hariç tutarsak 18 bölgedeki kayıp kaçak oranları AB’nin de altındadır yüzde 9.4. Doğru bir yolda gidiyoruz. Bu düzenlemeyi ocak ayı içinde yapacağız" dedi

Taner Yıldız doğalgaz indirimi açıklaması yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz indirimiyle ilgili Gazprom yetkililerinin bugün veya yarın Türkiye'ye geleceğini belirterek, hedeflerinin ay sonuna kadar oranı netleştirmek olduğunu söyledi.

Taner Yıldız: Doğalgazda indirim vatandaşa yansımaz!

Rusya, Türkiye’ye sattığı doğalgazda yüzde 6 indirime gideceğini açıkladı. Böylece 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 417 dolardan 392 dolara geriledi. Bakan Taner Yıldız, doğalgaz indiriminin vatandaşa yaramadığını söyledi...

Taner Yıldız: Dünyaya açılan bir pazar olmayı hedefliyoruz!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Rusya arasında inşa edilmesi planlanan yeni boru hattı ile ilgili, "Proje önümüzdeki dönemde, siyasi gelişmelerle, bölgemizdeki gelişmelerle birlikte ne tür ayrıcalıklar oluşturacak, göreceğiz" dedi..

Taner Yıldız: Yeni boru hattı projesi TANAP'a zarar vermez!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya'dan inşa edilmesi planlanan yeni boru hattına ilişkin, "TANAP'ın böyle bir projeden zarar görmesi diye bir şey söz konusu olmaz" dedi.

taner yıldız açıklamaları Haberi

taner yıldız açıklamaları


Elektrik ve doğalgaza indirim olup olmayacağına dair soru üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin doğalgazı 6 yıl önceki fiyattan kullandığını, petrol fiyatlarının son 7 aydır düşüşe geçmesine rağmen doğalgazın 50 dolar seviyesinden satıldığını vurguladı. "Biz indirimi önceden uyguladık. BOTAŞ aldığından düşüğe sattı. Bu indirimi daha önceden yaptığı anlamına gelir. Gümrüğe maliyeye 6 milyar lira civarında bir borcumuz var o da komple vatandaşımıza dönen paradır" diyen Yıldız, Rusya ile doğalgaz fiyatına ilişkin üçüncü görüşmenin haftaya yapılacağını ve yakın zamanda sonucun duyurulacağını bildirdi.


Yıldız, petrol fiyatlarının da tüketici ülkeler olarak 10 dolar seviyesine kadar düşmesinin memnuniyet verici olacağına fakat bunun üretici ülkeler açısından da sürdürülebilir bir durum olması gerektiğine dikkati çekti. Yıldız şunları kaydetti: "975 milyar dolar üretici ülkeler...